Šta je novo?

MFP, a da ima i fax?

Poštar

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
455
Pozdrav,
predlozite mi neki najjeftiniji MF uredjaj sa laserskim otiskom, a da ima u sebi i fax (i slusalicu)?

Malo teze da ima i slusalicu. Dobra kupovina sada je SAMSUNG SCX 4521 ali nema slusalicu. Danas sam video u METRO-u Philips laser fax sa slusalicom ali je toner 8200 dinara a ne reciklira se !!!

Dakle, ako moze bez slusalice SAMSUNG.

Ja se dvoumim izmedju Samsung SCX-4521F i HP M1522NF? Imaju slicnu cenu a cini mi se i specifikaciju. Rakose mi da Samsung daje 3 god garanciju mozda to prevagne?!?!

Ne bih vam preporucio HP 1522 jer se nije bas pokazao u eksploataciji. Losa plastika, vec crkavaju skener lampe. Samsung SCX 4521 je dobra kupovina a na trzistu ima tonera koju su kompletno novi a nisu original.Panasonic bas i nije isplativ jer posle 4 tonera menja se drum unit koji ni malo nije jeftin. Za detaljnija pitanja javite se na PM.

Poslednja izmena:
Ukoliko ti i nivo buke igra ulogu kao i dimenzije uredjaja, uz vec pomenutu garanciju od 3 godine moj savet ti ide za Samsung. On pravi ispod 55 decibala tokom kopiranja, 53 kada stampa a na stand by je 35... Dakle nece smeta :) Josh ako ti trebaju naprednije funkcije kopiranja poput id copy koja ti omogucava da dve strane jednog dokumenta odshtampash odjednom na jednoj strani onda josh vishe glasova ide za njega.

HP M1522nf je sada 16.000,00 din. i ima mogućnost povezivanja preko mreže idosta je napredniji od tog sada starog Samsunga koji je svojevremeno bio više nego dobra kupovina. U principu to su dva jako slična aparata s tim da je dotični HP nove generacije i samim tim daleko brži i efikasniji. Što se samsunga tiče treba pogledati koji novi model menja 4521 pa sa njime napraviti poređenje.

Poslednja izmena:
mali je problem sa punjenjem 1522 (CB436), još uvijek nisam našao dobar čip tj. da nije duplikat (problem sa serijskim brojem) tako da još neko vrijeme za MFP neće moći prolaziti reciklaža.

1522 mozhe da koristi tonere od 1018 zar ne? znachi jeftina reciklazha nema chipa?

o ne, hp 1010, 1018, 1020, 3050, 3055... su jedna vrsta uredjaja i oni koriste Q2612a, medjutim P1006, P1505, 1522 su novi uredjaji i koriste potpuno novu toner kasetu CB435 odnosno CB436 zavisno od modela. Na suve printere reciklaža je moguća bez promjene čipa i radi, dok god multifunkcionalnog je to neizvodljivo bez promjene čipa.

Ja sam ipak kupila HP 1522 za firmu i prilicno sam zadovoljna, pogotovo kvalitetom skeniranih dokumenata.

Recite mi molim Vas, da li na spomenutom printeru mozete da skenirate kroz mrezu ili mora da bude zakacen na USB port racunara?

Pitam zato sto se spremam da uzmem nekoliko komada za firmu, a ta stvar mi je jako bitna...

Kada bi moglo sa vise racunara kroz mrezu da se skenira, odmah bih ga uzeo...

Ima li neko tacnu informaciju?

Hvala najlepse!

Ukoliko ti nije problem da razmotriš i druge brendove pogledaj i Samsung SCX-4824FN model koji je oko 212 evra. Ima takođe mrežnu podršku, veću brzinu štampe plus mu nov toner visokog kapaciteta omogućava štampanje 5000 strana a košta oko 72.3 evra + PDV. Ukoliko te zanimaju još neke pojedinosti možeš me pitati ili ovde ili na PP.

Cene zaista ne znam, generalno ni za jedne uređaje nije reciklaža preporučljiva ali je ljudi radi pojeftinjenja otiska koriste. U svakom slučaju koliko je meni poznato reciklaža je moguća, čipa nema, standardni toner je za 3000 strana, a poslovni korisnici sa kojima sam pričao su veoma zadovoljni njegovom izdržljivošću.

Nazad
Vrh Dno