Šta je novo?

Metro

U METRO-u ponuda od juce kaze:

HP NX7300/RU373 ES za 39.636,20- dinara (manje od 500 eura).

Gledam i ne verujem.

Jeli kupio neko???

Ponuda je odlična !!!
Samo da to uFati neko na vreme ;)

Da čovek ne poveruje koje cifre...

Oslobadjaju magacinski prostor pred 8 mart.
Treba im prostora za saksijsko cvece:D

jel uzeo neko taj laptop? kakav je?
mislim, jel neka mutljavina, jer po specs zvuci kao ok mashina..

Ja sam uzeo onaj sa Core2Duo za 59.000din. Nije nikakva mutnjevina, sve je cisto. ComTrade je uvoznik i oni daju garanciju. Ovaj sto sam ja kupi je sve kako je pisalo u katalogu.
Ovaj sa Celeronom se, ocigledno, razlikuje po procesoru, ima duplo manje memorije, nema bluetooth i mislim da ekran nije BrightView. Sad ti sam proceni da li te stvari koje sam pobrojao vrede 20.000din ili ne.

Cene su takve kakve su jer to nije maloprodaja. Nisam bas siguran kako to tacno funkcionise sa pravne tacke gledista, ali mislim da firma na ciju karticu to kupis bi trebala ili da ga proda dalje ili da ga zadrzi za internu upotrebu u kom slucaju moraju da ga imaju u firmi u naredne 2 godine cini mi se.

Sto se tice samog laptop-a, u principu je sasvim OK. Kvalitet izrade je bolji od vecine laptop-ova koje sam video. Moze to i bolje naravno, ali ne za ove pare.
Jedina zamerka koju imam je ekran. Vertikalni ugao gledanja je dosta mali pa moram cesto da pomeram ekran gore dole ako malo promenim polozaj sedenja. Fujitsu-Siemens sa BrightView, ili vec kako se to kod njih zove, po meni ima mnogo bolji ekran. Tastatura je definitivno bolja od Acer-a i Fujitsu-Siemens-a.
Zvucnici su naravno krs, kao sto je i uobicajeno za laptopove. Mrezna, i jedna i druga, su Broadcom. Zvuk je ADI. Ovo govorim samo da znate zbog driver-a, inace sve radi sasvim normalno.
Hard je Segate Momentus 5400.3 i ne cuje se uopste. Laptop se prilicno greje sa donje leve strane tako da nije bas preporucljivo drzati ga na krilu. I ventilator se ukljucuje relativno cesto, cesce nego na laptop-ovima sa Pentium M procesorom cini mi se.

Sve u svemu, prilicno dobar deal ako mene pitas.

Ajde sad cu da se napravim pametan i da pitam koja je fora sa BrighView ekranom..Jel u pitanju bolji kontrast,ugao gledanja?sta?

hvala za info.
drug ga je uzeo, laptop je dosao sa freedosom, pa se sada zbavam sa instalacijom wina.naime, napravio sam neki bootabilni disk sa sp2, i kada krenem u instalaciju, odradi jedan deo posla, zatim stane, sa porukom da hard disk nije ukopcan, ukljucen ?! sta sada ciniti? (ako moderatori misle da ovo nije tema za metro thread, mada j lap tu uzet, slobodno neka premeste)

hvalaaa

edit, sad sam iskljucio sata native support u biosu, pa cu vidim kako ide

Poslednja izmena:
hvala za info.
drug ga je uzeo, laptop je dosao sa freedosom, pa se sada zbavam sa instalacijom wina.naime, napravio sam neki bootabilni disk sa sp2, i kada krenem u instalaciju, odradi jedan deo posla, zatim stane, sa porukom da hard disk nije ukopcan, ukljucen ?! sta sada ciniti? (ako moderatori misle da ovo nije tema za metro thread, mada j lap tu uzet, slobodno neka remeste)

hvalaaa

U BIOSU disable-uj sata native mode ili skini drivere za SATA sa HP-ovog sajta i inkorporiraj ih u instalaciju windowsa ili instaliraj vistu ili linux. Pozdrav.

hvala, sredio sam ga u biosu

hvala za info.
drug ga je uzeo, laptop je dosao sa freedosom, pa se sada zbavam sa instalacijom wina.naime, napravio sam neki bootabilni disk sa sp2, i kada krenem u instalaciju, odradi jedan deo posla, zatim stane, sa porukom da hard disk nije ukopcan, ukljucen ?! sta sada ciniti? (ako moderatori misle da ovo nije tema za metro thread, mada j lap tu uzet, slobodno neka premeste)
...

Ne mogu da verujem da uz notebook ne dolazi CD sa driver-ima???
Poznanik kupio pre par dana i jedini CD je neki glupi "info"...

Ne mogu da verujem da uz notebook ne dolazi CD sa driver-ima???
Poznanik kupio pre par dana i jedini CD je neki glupi "info"...
Naravno da ne dolazi CD sa driver-ima, kad je racunar isporucen sa FreeDOS OS. Da je kupio varijantu sa nekim Windows-om, dobio bi uz njega i driver-e za taj Win. Koliko para, toliko i muzike (tj. driver-a)...

Naravno da ne dolazi CD sa driver-ima, kad je racunar isporucen sa FreeDOS OS. Da je kupio varijantu sa nekim Windows-om, dobio bi uz njega i driver-e za taj Win. Koliko para, toliko i muzike (tj. driver-a)...

Hoces da me ubedis da je to normalno?

Pa, u smislu da su ti drajveri potrebni za neki konkretan operativni sistem, ima nekog smisla... Ipak, zar to ne bi bio bonus marketing da ti daju drajvere za win, pa te "potaknu" da ga kupis... :)
Inace, lepo suse i u svoje kljuse... ;)

Ja sam dobio Siemens sa Linuxom i cd sa svim driverima za sve Windowse...
Ali znajuci kako napreduje kapitalizam u Kini...cent im je veliki ko kuca.
A da nisu mozda zbog toga ti notebookovi tako jeftini ;) ?

Ne mora da znaci, ja sam kupio jedan acer laptop sa windows-om XP Home i uz njega nisam dobio disk sa driver-ima nego samo cd za recovery tj. za vracanje winowsa u prvobitno stanje. Znam za jos jedan slucj HP laptopa sa windowsom XP Home koji takodje nije imao cd sa driverima nego samo recovery disk, drugim recima ukoliko kupis npr. windows Professional i instaliras na laptop umesto tog home edition moraces da se snalazis sam za drivere. Dok sa druge strane znam za mnogo slucajeva kupovine laptopova (acer i asus) bez operativnog sistema ali sa diskom sa driverima za win XP.

Meni je sasvim razumljivo da uz racunar sa FreeDOS-om ne dobijes CD sa drajverima za Windows. Njihova logika je da onaj ko hoce da stavi Windows, kupice varijantu sa fabricki pre-instaliranom Windowsom - posto takva postoji.
A i zasto bi HP gledao u pasulj i pretpostavljao koji ces OS da stavis i kad? Ako daju drivere za Windows, nek onda daju i za Linux, Solaris...

A i zasto bi HP gledao u pasulj i pretpostavljao koji ces OS da stavis i kad?

Pa da... ako se vec uz pojedinacne komponente (graficke, zvucne, mrezne, TV kartice, modeme, plejere...) koje kupujemo za desktop, dobijaju drajveri, zbog cega bi laptop (koji se sastoji iz istih komponenti, samo malo "fizicki" drugacijih) bio izuzetak? Mislim da je duznost fabrike da uz svoju komponentu (pa makar to bio i sklop komponenti) dostavi i drajvere za najpopularnije OS-ove, a sta cu ja da instaliram... to je moja stvar.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

A i zasto bi HP gledao u pasulj i pretpostavljao koji ces OS da stavis i kad? Ako daju drivere za Windows, nek onda daju i za Linux, Solaris...

Pa trebalo bi da daju drajvere za sve operativne sisteme koji bi mogli da se koriste na tom proizvodu ili makar za najrasprostranjenije operativne sisteme (windows i linux), to je jedan CD, ako moze MSI i ASUS da uz svoje laptopove daje i cd sa drajverima zasto ne bi mogao i HP (smanjuju troskove sta li?).

Amin to Kiza & Astan.
I daleko jeftiniji uredjaji idu sa cd-om.
Nerazumna stednja koja nije nimalo efikasna.
Nalazenje potrebnih drivera za notebook nije uvek jednostavan posao , cak ni na broadbandu...
Mada objektivno sa dolaskom Viste notebook-ovi koji su do pre godinu dana zavrsavali posao , (za one koji hoce vistu) to vise ne rade. A ako proizvodjaci ne isporucuju ni drivere ni vista ready sertifikat znaci blam...htedoh reci tehnolosko zaostajanje :). Tako cene u metrou postaju jasne - bajato i felericno je uvek na rasprodaji.

Nalazenje potrebnih drivera za notebook nije uvek jednostavan posao , cak ni na broadbandu...
navedi mi jedan primer novije generacije HP notebooka koji nema jedan jedini drajver na oficijelnom sajtu...

A ako proizvodjaci ne isporucuju ni drivere ni vista ready sertifikat znaci blam...htedoh reci tehnolosko zaostajanje :). Tako cene u metrou postaju jasne - bajato i felericno je uvek na rasprodaji.

doticni laptop je iz CT-a i prodaje se i tamo. ishitrene zakljucke zadrzi za sebe molicu lepo, jer ti je post nista drugo do utrosak vremena.

ja sam kupio acer 5101 i za njega dobio drivere za win :) a sistem na njemu je bio linux :p

ljudi, kod HP-a ako kupite laptop sa windows-om dobijete i recovery particiju sa svim softverom i svim instalacijama.

dobio sam hp nw8440 pre oko nedelju dana (vrednost > 2000e kod nas) i nema cd sa drajverima...

Poslednja izmena:
Da li je stiglo mozda nesto od lcd-a 42 velicine u fulu posto nisam bio vec dva meseca u metrou?

011/3777-119
011/2073-119
011/2073-120
034/307-919
034/307-920
021/4801-919
021/4801-920
018/518-419
018/518-420

Shto lepo nemaju normalan sajt..nego mora svaki put da se sheta :(

verovatno zato sto bi bilo dosta skupo azuriranje

da li neko zna da li ima i cene hp1018 i canon 2900 ? ili tako neshto slichno od ovih proizvodjacha.

Nazad
Vrh Dno