Šta je novo?

Metro

bledcek

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
316
jel' bio nek skoro u Metrou, sta je trenutno aktuelno od informaticke opreme?

920N - 18.868
HP nx7300 - 58.988
Philips 170S7FS - 12.968
Belinea 1705 S1 - 12.496
FSC Li1720 - 55.448
Acer aspire 5101 ANWLMi - 49.548

Itd itd.

nije lose, a da li ima nesto od stampaca, gledao sam neki od 5900 Lexmark x1???, sa dva odvojena tonera ali je izgled malo retro i kabast je

Ajd kad ste vec kod toga,koji je ono iPaq PDA/GSM uredjaj kod njih,mislim da pocinje na 6 iako nema tastaru,nisam stigao da vidim lepo ni uredjaj ni opis,samo cenu od 35000 dindzi a uredjaj izgleda do j... ali eto posto sam bio sa verenicom a ona me vukla sve vreme za ruku,nije mi dala da vidim! :p :(
Pozdrav ,)

Ja videh samo jedan iPAQ u Metrou i nije 35k nego 42. Zaboravih oznaku.

Ajd kad ste vec kod toga,koji je ono iPaq PDA/GSM uredjaj kod njih,mislim da pocinje na 6 iako nema tastaru,nisam stigao da vidim lepo ni uredjaj ni opis,samo cenu od 35000 dindzi a uredjaj izgleda do j... ali eto posto sam bio sa verenicom a ona me vukla sve vreme za ruku,nije mi dala da vidim! :p :(
Pozdrav ,)

Lomnica, brate, sledeći put povuci svoju verenicu malo na svoju stranu, videćeš, posle par uspešnih izleta na deo sa tehnikom neće te više dirati. Veruj mi, staž od par godina braka me je naučio kako da taktiziram.
Ali naučićeš i ti.:D

Ma ja to vec 6 i kusur godina pokusavam sa njom,ali smo se dogovorili da smo dosli po neki solidan TV,da imamo nesto da gledamo kad smo vikendom u stanu (inace uzesmo 72cm Sony Wega,Trinitron cevka navodno) pa nije htela ni da zastane na minut da pogledam,tako da sam imao samo par sekundi da pogledam flash memorije (imaju neki crveni Verbatim flesic od 4GB za 3 i nesto 000 dindzi,ne izgleda lose) i ovo samo krajickom oka videh!?
@RazbojNick:
Nije 42 000 sigurno,pogledao sam na trenutak ali 100% sam siguran da je pisalo 35 000 dinara,pre ce biti da u tom"tvom"Metrou imaju samo taj,a u ovom"nasem"regionalnom u KG-u imaju ovaj,jos kad bih saznao koji bilo bi super jer tako nesto trazim da kupim!?
Pozdrav ,)

Mozda, mada mi se cini da je ovaj bio na akciji?! Enivej, u pitanju je zemunski Metro...
Jesi i siguran da si pogledao ""pravu" cenu? 18% PDVa na 35000 je taman 42000 i sitno...

Poslednja izmena:
Sve cene navedene na pocetku (vrhu) su bez PDV-a.Ukoliko zelis da pazaris po tim cenama moras da to obavis kao firma,e onda moras da se pravdas ako dodju da te proveravaju.Ja sam uzeo skoro BELINEA 1705s po ceni od 13100din za licnu upotrebu,e onda te niko nista ne pita."Sipas i nemislis"

Sve cene navedene na pocetku (vrhu) su bez PDV-a.Ukoliko zelis da pazaris po tim cenama moras da to obavis kao firma,e onda moras da se pravdas ako dodju da te proveravaju.Ja sam uzeo skoro BELINEA 1705s po ceni od 13100din za licnu upotrebu,e onda te niko nista ne pita."Sipas i nemislis"
Ali onda je ona "donja" cena, right?

1. U svakom slučaju, na kasi u METRO-u se plaća cena sa PDV-om.
2. Kako to misliš, uzeo si monitor za ličnu upotrebu? U METRO-u? Kako si ušao u METRO ako ne s karticom neke firme? Znači, ta firma MORA taj monitor da provuče kroz knjige kako god zna i ume, ašta će posle s njime biti, neka sami odluče. Promenjeni su propisi oko troškova firme, sada mnogo teže ide i amortizacija, tako da se ne isplati zezati se i rizikovati za sitnu razliku u ceni.
Druga stvar je ako se nešto stvarno kupuje za firmu ili za dalju prodaju.

Stara sam musterija Metro-a, od vremena 90-ih godina. Tada se islo u Segedin, Pecuj ili Pestu. I dan danas imam madjarsku karticu za Metro, otvorenu na moje ime i NS firmu. Sa tom karticom sam mogao da ulazim i u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj u bilo koji Metro, samo ti naprave dnevnu kartu.

Nas Metro ocigledno posluje po sasvim drugim pravilima (zasto me to ne cudi u ovoj nebeskoj zemlji).
1.) Ne moze se uci u nas Metro sa inostranom karticom
2.) Ne moze se kupovati kao fizicko lice (sto je notorna glupost, u Madjarskoj i bilo gde drugde, na kasi se izjasnis dali kupujes kao fizicko lice ili u ime i za firmu)

Mislim da su u sve prste umesali drugi veliki igraci na nasem trzistu (Tempo-Miskovic, Rodic, Vero, Idea, Merkator) i stvorili takav zakonski okvir da bi suzbili konkurenciju koju im je potencijalno predstavljao Metro.
Medjutim mnoge stvari tu nisu u redu. Na kasi se plati PDV, sta onda nekog boli uvosta sam ja uradio s tom robom. Drzava nije ostecena, koji moj se onda tu mesa poreska uprava itd.... Samo pretnje i ogranicenja, kao da nismo dovoljno napaceni. Niko nama ne treba kao neprijatelj, sami smo sebi najveci neprijatelji.

Stara sam musterija Metro-a, od vremena 90-ih godina. Tada se islo u Segedin, Pecuj ili Pestu. I dan danas imam madjarsku karticu za Metro, otvorenu na moje ime i NS firmu. Sa tom karticom sam mogao da ulazim i u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj u bilo koji Metro, samo ti naprave dnevnu kartu.

Nas Metro ocigledno posluje po sasvim drugim pravilima (zasto me to ne cudi u ovoj nebeskoj zemlji).
2.) Ne moze se kupovati kao fizicko lice (sto je notorna glupost, u Madjarskoj i bilo gde drugde, na kasi se izjasnis dali kupujes kao fizicko lice ili u ime i za firmu)

Mislim da su u sve prste umesali drugi veliki igraci na nasem trzistu (Tempo-Miskovic, Rodic, Vero, Idea, Merkator) i stvorili takav zakonski okvir da bi suzbili konkurenciju koju im je potencijalno predstavljao Metro.
Medjutim mnoge stvari tu nisu u redu. Na kasi se plati PDV, sta onda nekog boli uvosta sam ja uradio s tom robom. Drzava nije ostecena, koji moj se onda tu mesa poreska uprava itd.... Samo pretnje i ogranicenja, kao da nismo dovoljno napaceni. Niko nama ne treba kao neprijatelj, sami smo sebi najveci neprijatelji.
U potpunosti si u pravu.
Mada ima nekih kartica(konkretno imam ja jednu) sa kojima mozes da uzmes normalno,platis PDV i cao

U pravu si, takođe imam mađarsku karticu već desetak godina (tada sam nosio rešenje za firmu koje je napisano ćirilicom :D i nije bilo nikakvih problema) ali sa tom karticom nisam mogao u naš METRO nego morao da otvorim novu.
Mislim da se se ne bi digla tolika halabuka oko svega da se nisu pojavljivali likovi koji su kupovali po desetak TV-a, klima uređaja i koječega i to prodavali na crno, pa su te firme kontrolisali. Znači, porez ne prikriva METRO, već takvi likovi (firme) koje to rade.
Takođe, šta je METRO-u bilo teško da postavi fiskalne kase pa da može da kupuje ko hoće?

A kako pravdaš u knjigama to što si uzeo?

Moja verenica vodi porodicnu firmu a i knjige za doticnu pa to samo ona zna kako pravda,ja sam isao samo kao tehnicki konsultant,jer prosli put kad je isla sa sestrom umalo nije kupila WEG!! :S:
Pozdrav ,)

vracam se na pocetak: jel neko video nekipovoljan stampac u metrou!!!!

Pa HP laser 1018 tesko da ces naci jeftinije nego na bilo kom drugom mestu u Svrbiji trenutno ;)

evo da ja dodam nesto, mada mozda me lupe po rukama zato sto skrecem sa teme :)

elem, Srbija je jedina zemlja gde stranci ne mogu kupovati u Metrou, dok bilo koji drzavljanin Srbije moze otici preko granice i kupiti bilo sta u Metrou. Sto se PDV-a tice, on se placa svuda, ali se na granici povrati, ili ukoliko ste domaci, valjda da zavrsinim racunom na kraju godine.

Inspekcija je ta koja cima svakog za PDV, zato sto se novac valjda mora proknjiziti, sta mislite sto uvode one GPS sisteme za pracenje placanja, hoce da imaju potpuni uvid u kretanje novca na domacem trzistu.

Poslednja izmena:
sta mislite sto uvode one GPS sisteme za pracenje placanja, hoce da imaju potpuni uvid u kretanje novca na domacem trzistu.
Ako su već oni došli na ideju da uvedu GPRS da bi lakše pratili promet, zašto nisu oni isfinansirali to? Njima treba a ne meni. GPRS je ok stvar i ne smeta mi ali su za mene bačene pare.
Drugo, ako su već već uveli GPRS, zašto ne desetkuju inspektore i kompletnu birokratiju i administraciju koju SVI MI plaćamo? Inspektore koji ulaze u prodajni objekat pod pretpostavkom da ti kradeš i muljaš nešto, koji te dave određeni broj sati, dana...za koje vreme objekat ne može da radi normalno i na kraju procene da boja ili oblik fonta kojim je ispisano radno vreme nije dovoljno vidljiva pa ti za to naplate kaznetinu. :crash:

Što reče onaj deda "pa majku vi je8em što nije četres treća svi bi bili uza zid dete vi vaše pokvareno..." :smackbum: :mad: :D

Sorry za off.

zasto? pa zato sto ovde niko ne radi sem birokratije, ova zemlja zivi od pozajmica i kredita. Ja mislim da smo za 4 godine gotovi

Da ne otvoram jos jednu "Metro" temu, da li neko zna koja je tastatura, YU ili US, na HP nx7300 Core2Duo u Metro-u?

Razmisljam se da ga uzmem, ali sam cuo da ima HP laptopova i sa YU tastaturom sto mi uopste ne bi odgovaralo. A metro mi nije bas blizu pa ne bi da pravim put od 100+km pa da tamo zakljucim da je YU tastatura.

Hvala

Da ne otvoram jos jednu "Metro" temu, da li neko zna koja je tastatura, YU ili US, na HP nx7300 Core2Duo u Metro-u?

Razmisljam se da ga uzmem, ali sam cuo da ima HP laptopova i sa YU tastaturom sto mi uopste ne bi odgovaralo. A metro mi nije bas blizu pa ne bi da pravim put od 100+km pa da tamo zakljucim da je YU tastatura.

Hvala

U principu sve HP tastature stizu lokalizovane, sem na Pavilionima koji nisu za nase trziste. Jedino ako neko ima informaicju iz prve ruke, da ga pogleda tamo.

Hvala

YU ... sinoć proverio ... :lupko:

Cena je 59.000din, i da, to je taj sa C2D. Bar tako pise, jos nisam stigao da ga ukljucim pa ne znam za sigurno :)
Mada ovaj decko sto ga je doneo iz magacina, a i trebalo mu je jedno 10min da ga donese, mi je u jednom momentu, verovatno misleci da se jos predomisljam, rekao da je to zadnji. Nije mi bas delovala ubedljivo ta njegova konstatacija, ali mozda i jeste zadnji u Krnjaci.

A od 1. marta, tj. sutra, ce biti isto nx7300 sa Celeron-om i 256 RAM-a za nekih 40.000din ako se dobro secam.

Za te pare je sigurno CoreDuo, bez 2. U pitanju je T procesor sa 2 Penitum-M jezgra. U svakom slučaju i za taj novac je to neverovatna ponuda. Izuzev ako nije opet neka greška, da ne kažem prevara.

Definitivno je Core 2 Duo. Bios ga identifikuje kao Intel T5500. Ali dalje od BIOS-a jos nisam stigao. Kaze windoze da nema hard disk. Blago nama sa Windows SATA support-om.

Nazad
Vrh Dno