Šta je novo?

Metro: Last Light

Slažem se... prvoklasan post.
Valjda će to staviti tačke na raspravu o svrsi definitive edicije... a i na celu 2033 vs LL svađu.

Iz 4A rekose da ce sledeca igra na kojoj rade biti vise u open world fazonu. Da li M.E.T.R.O novi ili nesto drugo, ostaje da se vidi.

Kako da ne.

Što se tiče onih koji žele osećaj koji je pružao originalni metro ili čak stalker, imate Polis Ranger misiju u okviru Faction Pack DLC-a. Zaista vredi :)

Poslednja izmena:
Ima je i u Reduxu od LL, jer sadrži sve DLC-ove.

Skinuo danas metro LL redux verziju, i samo bih zeleo da znam da li igrica uopste podrzava 32 bit verziju sistema, jer mi izbacuje da mi je potreban 64 bit. E da skinuo sam fairlight ako je mozda do njega...

Ne podrzava 32-bit.

Metro Redux odlicno optimizovan za AMD karte, igra sa ukljucenim physx radi super! :D

Zar physx može da radi na AMD grafikama?

Može na čemu hoćeš, kao i Tressfx na nvidijama, samo što to onda vuče procesor koliko znam.

Meni radi tressfx u Tomb Raider-u, ali mi obori malo fps.

Ista priča važi i za physx na amd grafikama, pa ako može proc da ti izgura još i njega, nemaš frke.

Poslednja izmena:
Metro Redux odlicno optimizovan za AMD karte, igra sa ukljucenim physx radi super! :D

Igra je lose optimizovana za AMD karte, bacite pogled na grafikone:

http://www.pcgameshardware.de/Metro-2033-PC-143440/Specials/Technik-Test-1131855/

I dok na nVidia kartama igra ima mali boost u performansama u odnosu na stare Metro-e na AMD ima veliki pad.

Izvrteo sam bechmark na max podesavanjima sa i bez SSAA i fps pada sa 70 na 39.
Neshvatljivo mi je da se i dalje koriste AA tehnike koje ovoliko obaraju performanse.

Probacu Catalyst 14.7 RC3 beta drajvere da vidim ima li kakvog dobitka.

Da. Ne radi lose, nego SSAA ubija.
Upravo sam provalio da SSAA iz benchmarka nije direktno vezan za onaj u igri (u benchmarku ima opcija on i off a u igri moze da ide do 4x) i zapravo obara performanse daleko manje nego 4x u igri, obratite paznju na ovo:

Svi detalji max, SSAA off:
metro 2014-09-01 22-53-27-32.jpg

Svi detalji max, SSAA 4x:
metro 2014-09-01 22-53-07-66.jpg

Poslednja izmena:
I meni isto lošije radi spram originalnog LL-a, a mašina iz potpisa bi realno trebala fino da je gura kada je sve na maks podešavanjima...

Jos nisam video da neka igra padne na petinu fps-a kad se ukljuci AA.
Jel moze jos neko da izvrti benchmark sa i bez AA da uporedimo ?
Ovo sto ja imam je Metro Last Light Redux.

Ali to ti je SSAA. Bilo koju kartu ce da baci na koljena. Dvoglave eventualno imaju sanse. Inace, meni na 5850 radi mnogo bolje nego LL.

Metro Redux sam hteo da sacuvam za kad uzmem 4K monitor i realno vise frejmova bih dobio u 4K rezoluciji nego u HD + SSAA a za 3840x2160 na 28" tesko da ti treba AA.

Ako ti je monitor iz potpisa, ti si to i igrao u rezoluciji vecoj od 4K. SSAA je brute force upscale nativne rezolucije monitora. Koliko samplova, toliko i puta nativna rezolucija. Sto ce reci, SSAA x4 za tvoj monitor je oko milion vise piksela od 4K.

Poslednja izmena:
Da. Super sampling AA po meni nema smisla jer je i poenta anti-alising-a da da privid vece rezolucije uz mnogo manji hit nego kad bi terao tu rezoluciju.

Jel moze neko sa high end nVidia kartom da odradi ove benchmarke ?

Vrh Dno