Šta je novo?

Metro: Last Light

Uf, ne secam se tacno jer nisam merio, ali sam igrao sa tesselation na high (posto samo menja draw distance faktor i nije mi bas nesto bilo bitno da je vidim na 20 metara) umesto very high i bilo je sasvim fluidno tokom cele igre. Jedino kada sam palio SSAAx2 onda je bilo 30 i ispod, ali ovako je sigurno odokativno bilo 40-50-60 fps-a.

Inace, jel to onaj deo kada se ruse oni zidovi u katakombama? Da ne postoji mogucnost da je tu nesto zabagovalo sa physx-om koji u tom slucaju cpu odradjuje (efekat dima pre svega) pa vam je zato obaralo fps?

Poslednja izmena:
Ne ne,pre rusenja zidova,kad te napadaju oni kerovi-monstrumi,od fizike tu definitivno nista ne radi,recimo jako je padao fps u istom tom nivou kad udjes u onaj drveni lift,pa krenes da se spustas ili penjes (neznam sad tacno) a u toku spustanja/penjanja te napadaju monstrumi....e tu mi je 7950/7970 radio prilicno lose....

Upravo sam odigrao Faction pack DLC i mogu vam reći da je prva misija plač majke isusove, druge dve su pristojne ali kratke.
Sve u svemu, vredno je igranja ali ne vredi na to davati 4,99 nečega.

Evo i pojašnjenje o nadolazećim DLC.
Faction pack je prvi u nizu, a u najavi su još tri komada, Tower pack, Developer pack i Chronicles pack.
Cena kompleta je 14, 99

Poslednja izmena:
Kad tek instaliras igru .. Fps je ocajan .. tako da treba poseban crack ... ima i update za njega .. Igra je vrh ali i mnogo zahtevna .. meni je fps 50-60 .. na full .. Dok sam napravio fps mrtav sam pao :D .. sve je do Crack-a

Kad tek instaliras igru .. Fps je ocajan .. tako da treba poseban crack ... ima i update za njega .. Igra je vrh ali i mnogo zahtevna .. meni je fps 50-60 .. na full .. Dok sam napravio fps mrtav sam pao :D .. sve je do Crack-a

Sta pricas ti ?

Izašli su svi DLCovi tj. njih četiri.
Gore ima Faction pack DLC video, a za sad sam našao Chronicles pack video.
Odigrao sam sve, Faction i Chronicles su mi super, po mom ukusu, Tower i Developer, malo manje, za njih nisam našo odgovarajući video.
Mada, u Developer pack modu ima Spider lair priča, valjalo bi je odigrati. ;)
Za sad uživajte u ovom.

Poslednja izmena:
Odigrao sam Spiders' Nest i nije lose, kratko ali napeto :)

Ooo daa. ;)

naisao sam na problem da li je neko imao slican ili sam zaboravio nesto da uradim, kod bandita nece da mi se otvori kapija kad pritisnem prekidac koji mi se nalazi u poslednjoj sobi sa desne strane.

Kako mogu da se vratin na predzadnji checkpoint? Stigao sam do dela kada u onoj mocvari ili sta vec trazim kanister sa gorivom za neku masinu. E sad, pri izdisaju gas maske dosao sam do dela gde se igrica sacuvala tako da svaki put kad krenem ostane mi dvadesetak sekundi, ali posto ne mogu da stignem do te masine - motora , zaginem.

Ne verujem da mozes posto igra ima jedan autosave fajl. Mozes da ili obrises taj fajl pa da nastavis od poslednjeg cekpointa koji se snima kao zaseban fajl (taj nivo u mocvari je podeljen na dva dela pa imas dva sejva) ili da skines neciji savegame pa nastavis od prvog sledeceg nivoa.

Nasao sam sejvove, ali kako da pokrenem taj zadnji sejv? Da izbrisem auto save, hoce li onda pokrenuti zadnji sejv?

Da. Za svaki slucaj prekopiraj taj autosave negde na sigurno prvo pa ga onda obrisi.

Uspeo sam obrisao sam autosave, ali nije hteo da sam nastavi, pa sam morao iz menije igre da idem na chapter da izaberem zadnji. Mozda sam mogao i bez brisanja autosave. Video sam to i pre ali nisam bio siguran.
Hvala.

Po kojoj logici igrica pravi autosave? Evo nekoliko puta mi se sacuva par sekundi pre nego sto se potrosi gas-maska. I to na mestima gde sam vec prosao i gde se ranije nije sejvovalo.

A zasto uopste koristite autosave ?

Ne kukam, samo sam pitao po kojoj se to formuli snima autosave. Ali me nervira sto mi se snima kad stojim ili se vrtim u naokolo u manjem precniku. Nije iskljucivo snimanje na odredjenim mestima. Imam jedan "nomalan" autosave pa moram stalno da ga kopram. Cak sam uspeo da
"propadnem" kroz mapu i tu se napravio autosave.
Kako da iskljucim autosave?
Jos nesto da pitam, kako se koristi nightvision? Pojavi se da pritisnem N za nightvision, stisnem, na sekun se pojavi i nestane kao da ne moze da ga postavi. Probao sam i sa i bez gasmaske.

Poslednja izmena:

Sjajno. Ako je neko u stanju da uradi pravi nastavak Stalkera, to su ovi ljudi. Nadam se da tako nesto imaju u planovima.

Sjajno izgleda, ali dzabe sve to kad meni gameplay u tim ruskim shooterima nikad nije prijao...
ista prica sa Stalkerom, ista prica sa svim Metroima do sad, mada ovaj zadnji je napravio mali pomak na tom polju...
steta... ali nadam se da ce nastaviti u boljem pravcu...

Sjajno izgleda, vredi ovo ponovo obrnuti. Inace, konzole sa 60fps, ovim animacijama i odlicnim object motion blurom, sigurno dobijaju najlepsu single player FPS igru.

Igra je perverzija, sto kaze gdin_m vredi je ponovo obrnuti. :)

Sto ne odgleda video? Bolja grafika, bolji AI, malo prosirene mape, nove nivoe tezine, 7 novih misija...

M2033 je odlicna igra, bar ono sto sam presao :d a to je mozda trecina, prso mi sistem bio pa nikada nisam nastavio. Ne znam ni koliko ima ''delova'' ali cu sigurno kad krenu zime i kise da instaliram 2033 pa onda LL. Ovakve naslove vredi igrati nocu sa slusalicama, jos kad je vreme namraceno kao u Ru eto prave atmosfere :d

^ u kom smislu?

Voice acting koji vise nema ona istocnjacki smek, u samom pocetku dobijes mogucnost za oruzjem da ti vise nista drugo ne treba, HIT MARKERI (omg), prejaka oruzja - znaci sa revolverom od 6 metaka napravim 5 killova, pojednostavljeno sve oko gadgeta, izbacena potreba da pregledas celokupno telo u potrazi za municijom, ukupan klaustrofobicni osecaj, onaj fear faktor i usamljenost su nestali totales. Sunjanje presmesno, prolazis pored likova na pola metra a vidis ih kao na jakoj mesecini...
Evo samo par stvatri koje se setih nabrzaka..

Vrh Dno