Šta je novo?

Metro: Last Light

2013 nam je iza coska, proci ce brze nego sto mislite ;) setite se samo kako ste iscekivali RAGE, i evo prodje vise od po godinee :S 7-8 meseci koliko vec ... fucking time flies like crazy :wall:

Mani se prvi deo nije svideo ali ovo baš izgleda super, posebno mi se sviđa grafika (kolorit, dizajn nivoa).

Ovo izgleda do yaya. Uneli su dosta zanimljivih sitnica, a i animacija deluje življe i tečnije nego u prvom delu. Jedva čekam.

Ja zavrsih metro 2033 juce i odusevljen sam...grafika je prosto neverovatna, dve godine nakon izlaska brise pod sa svim naslovima koji su izasli do danas i dokazuje koliko je grafika od esencijalne vaznosti za uzivljavanje u igru, dizajn nivoa, detalji, atmosfera....svaka im cast... Jedva cekam ovaj nastavak, nakon sto ce verovatno da shjebu dead speace 3, ostaje ovaj metro kao jedini survival horor u kojejm ima straha...

I meni je prvi deo bio fenomenalan, stoji sve to što si nabrojao ;). Svakako jedna od najboljih igara poslednjih godina.

Meni je samo glupo što mi je sužen vidokrug zbog gas maske, ne vidiš okruženje.

meni nesto nije smetalo, mislim to je gas maska tako valjda i treba a i horor je bio jos jaci kada je maska na glavi...meni je vise smetalo sto sama gas maska i nije imala nekog efekta na igru u smislu gameplaya jer je filtera, za razliku od municije, bilo svugde a i samih gas maski si mogao da promenis na svakom nivou po par puta...Jedi ozbiljna zamerka po meni su po malo dziberski dijalozi na momente i, u socijlanom smislu, naselja su po malo zbrzana bez neke velike posvecenosti questovima i dogadjajima na samim stanicama gde se trgovalo...taj je deo bio repetativan i posle nekog vremena cekas samo da se dokopas stanice i tamo odradis dopunu do sledeceg izlaska bez ikakvog sadrzaja na samoj stanici...inace same stanice su bile savrsenstvo dizajna i grafike kao i sve ostalo u igri. Iako je vecim delom koridor shooter sa deonicama na otvorenom nista nije bilo repetativno i svi hodnici i sve stanice i svi otvoreni delovi su bili totoalno razliciti i nosili su neki svoj shmek i atmosferu...

Poslednja izmena:

Pa znas kako,verovatno su to napravili tako da bi osecaj teskobe pod gas-maskom bio jos jaci,ja sam se recimo jezio deonica gde je trebalo da se stavi maska,pa jos kad kiseonik,tj onaj filter bude pri kraju,a Artiom krene da krklja i grca i da se gusi,e to mi je bio vrh!!!!!!! :)

Ok mi je to da prikažu kako izgleda biti pod gas maskom, krkljanje i to, nosio sam je, znam kako je, *******o je, kad god podignem pušku, ona udari u filter. Dok sam igrao igru imao sam osećaj kao da mi je neko stvio amove, kao konju, nema levo desno, a ni puno gore što je jako bitno kad izađeš u grad, samo imaš blago pognuti pogled ispred sebe.

odlicno, ovo ne moze da ispadne lose...

[YOUTUBE]CZkUnciopl0[/YOUTUBE]

Im throwing my bullets at the screen and nothings happening! :)

1eQJk.jpg

[YOUTUBE]EYSiiDnHSiE[/YOUTUBE]

Zato je kompletna prezentacija vrhunska.

Dzaba sve to kad ima Dinzijevu pricu i karaktere. :D

Muzika je ekstra!

[YOUTUBE]5mOr8-I2H70[/YOUTUBE]

Svidja mi se efekat kad musice slecu na vizir :D

[YOUTUBE]mcdiGbVQiqM[/YOUTUBE]

Jako dobro izgleda, bas me zanima kakva ce biti optimizacija na PC-u sada kada u isto vreme rade i za konzole.

System Requirements
Minumum System Requirements

Windows: XP (32-Bit), Vista, 7 or 8
CPU: 2.2 GHz Dual Core e.g. Intel Core 2 Duo
RAM: 2GB
Hard Disc Space: 7.5 GB
Direct X: 9.0c
Graphics Card: DirectX 9, Shader Model 3 compliant e.g. NVIDIA GTS 250 (or AMD equivalent e.g. HD Radeon 4000 series) or higher

For 3D Vision Support:
GeForce GTX 275 or higher
120Hz Monitor
NVIDIA 3D Vision kit for Windows Vista, 7 or 8

Recommended System Requirements

Windows: Vista, 7 or 8
CPU: 2.6 GHz Dual Core e.g. Intel Core i5
RAM: 4GB
Direct X: 11
Graphics Card: NVIDIA GTX 580/660 Ti (or AMD equivalent e.g. 7870) or higher

For 3D Vision Support:
GeForce GTX 580/660 Ti or higher
120Hz Monitor

Optimum System Requirements

Windows: Vista, 7 or 8
CPU: 3.4 GHz Dual Core e.g. Intel Core i7
RAM: 8GB
Direct X: 11
Graphics Card: GeForce GTX 690 / GeForce TITAN

For 3D Vision Support:
GeForce GTX 690
120Hz Monitor

Prosto carobna optimizacija :) ... a pricali su da ce manje da zahteva od prvog Metroa, tj. da ce vise poraditi na tom segmentu, tj. da se ocekuje da sa istim konfiguracijama biti vise frejmova u ovom nego u prvom delu.

Nikad ne verujem tim sistem rikvajrmencima... Nista dok se ne isproba... Samo da nije zahtevno kao Crysis 3

Ruku na srce Crysis 3 i nije toliko zahtevan proporcijalno tome kako izgleda i na medium setovanjima, a igra lepo radi na vecini novijih konfiguracija sa ne tako skupim hardware-om.

Vrh Dno