Šta je novo?

Metro Exodus

Koristim DP naravno. Pazi, nvidia drajver mi prijavljuje da je freesync ukljucen uz napomenu da monitor nije prosao validaciju kao gsync compatible. Pritom, opet napominjem u OSD samog monitora za v. Frequency stoji free sync.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

U OSD monitora ce uvijek biti ta opcija. Ostaje na karti i driverima da je koriste. A eto, kako i sam vidis, nije taj monitor podrzan od nvidie.

Ma svaki monitor koji je freesync radi sa nvidijom. Mozda imas cepanje jer ti fps padne ispod 48 ili ode preko 75 frejmova

Pffff... jos sam citao da nestaje SAVE GAME i totalno sam iskulirao to. Danas udjem i sve ispocetka. Nisam puno igrao ali opet vremenski oko 1h. Izgubih na trenutak volju za igrom. :)

Zamisli da si mogao da izgubis 10h i bice ti odma lakse :)

Inace, vec ne znam koja igra po redu sa tim istim problemom... Ne razumem kako im tako nesto uspe?!

Zato sto je igra z akonzolu i na pcu ih je bas bolelo uvo da stave 5 save gameova, nego samo 1.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Zamisli da si mogao da izgubis 10h i bice ti odma lakse :)

Inace, vec ne znam koja igra po redu sa tim istim problemom... Ne razumem kako im tako nesto uspe?!

khm... side effects of "arrrr, ahoy mateys!!" verzije? :)

Mene Ana nepusti iz voza napolje,stoji na vratima i nemogu napred.....ko zna šta su joj ghouli radili u onom bunkeru,sva neka čudna je :p

:) umesto da sacekate godinu dana, da lepo pokrpe i izbace redux verziju sa sve season pass sadrzajem, pa da se odigra kao sto je i zamisljeno... jok pohrlili ljudi grlom u jagode, a backlog stoji nedirnut...

:) umesto da sacekate godinu dana, da lepo pokrpe i izbace redux verziju sa sve season pass sadrzajem, pa da se odigra kao sto je i zamisljeno... jok pohrlili ljudi grlom u jagode, a backlog stoji nedirnut...

A jeste cekacemo jos 2 god najbolje :) Kakav redux, sta ste se latili svi redux verzije, mozda i ne izbace redux

A jeste cekacemo jos 2 god najbolje :) Kakav redux, sta ste se latili svi redux verzije, mozda i ne izbace redux

Pa makar i par patcheva je bolje, cak i da ne bude redux. Nikad nisam razumeo tu potrebu da se skace na igru iste sekunde po izlasku (i jos, sto kaze Yojinbo, backlog nedirnut). Narocito kad se uzme u obzir stanje u kojem se ovih dana AAA igre izbacuju...

Da li se i na legal verzihana desavaju graficki problemi sto neki prijavljuju?

TuturuTu on 6X

Treba mi quick i auto save kad se spasi Anna,ako neko može da mi pošalje na mail

[email protected]

A šta je to backlog??prvi put čujem,o čemu se to ide?

Odigrao do kraja, doduse "loseg" :p
Igra je dobra, znimljiva.
Nisam mao vecih problema, grafika je super, bez stucanja.
Nisam ni "izgubio" save file..:smoke:
Evo nekoliko slicica kao izgleda kod mene. Zbog Fraps-a sam prebacio u dx11.

Prilozi

• MetroExodus 2019-02-23 21-46-23-01.jpg
    MetroExodus 2019-02-23 21-46-23-01.jpg
    210.9 KB · Pregleda: 103
  • MetroExodus 2019-02-23 21-54-09-26.jpg
    MetroExodus 2019-02-23 21-54-09-26.jpg
    452.9 KB · Pregleda: 113
  • MetroExodus 2019-02-23 21-58-24-64.jpg
    MetroExodus 2019-02-23 21-58-24-64.jpg
    478.6 KB · Pregleda: 116
  • MetroExodus 2019-02-23 22-47-08-57.jpg
    MetroExodus 2019-02-23 22-47-08-57.jpg
    356.7 KB · Pregleda: 104
  • MetroExodus 2019-02-23 22-52-19-24.jpg
    MetroExodus 2019-02-23 22-52-19-24.jpg
    318 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Na strani 22 sam napisao da u igri postoji ozbiljan bug i da se posle svake igre sacuva save game.

Naisao sam na jedan, doduse ne znam da li mislimo na isti:
Kad idu po vodu onaj njegov saborac nece da mu postavi lopovsku kad treba da se popnu u pecinu. Ne moze da se nastavi bez toga. Okretao sam se pola sata okolo i onda pogledao na YT da vidim gde gresim. Vratio nazad zanji sejv i posle sve ok

Ugasio gsync/vsync i igra sad radi odlicno na 1440p ultra. Ironija.

TuturuTu on 6X

30-ak sati na Epic-u, nisam imao problema osim 3 bug-a. Jedan na samom pocetku gde sam potrcao malo brze od Ane pa je ona ubagovala na stepenicama iz zgrade i vrtila se u krugu, na jednom mestu mi je AI ubagovao i leteo sa krova dalje ali bez mogucnosti da se medjusobno ubijamo, i jednom kada je jedno cudoviste propalo u zemlju. Ovako sve korektno.

TuturuTu on 6X
Ja sam gore kacio SS grafickog buga na extreme 4k, a na ultra ga nema.
Za sada nisam imao drugi bug, mada sam igrao svega 2, 3 sata.

@Snake1989
Jako je relativno sta je nekome "dobar rad" :)
Meni je lose, cim se desavaju cak i ispod 5% padovi ispod 55fps, a nekome je sve prelo 30fps super :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na 1060 ta rez. i ultra ti radi, jel zezas ili ozbiljno? Meni bas tako dobro ne radi a istu graficku imamo
Aj bas cu posle da ukljucim fraps da vidim na koliko je...jedino ako mi nije prebacio na ultra, posto nekad nece iz prve da promeni setovanja. Ima tu i toga da sam ja navikao na 30fps na ps4 tako da mi sve oko i iznad toga izgleda super [emoji16]

aj reko i ja da probam ovo, pa da vam javim kako mi radi..... u 1080p, ultra, sve ukljuceno sem vsync i "hairworks", ne pada ispod 85fps, ide i preko 145fps ponekad.... stigao sam do nekog dedice koji je zarobljen, ja izasao kroz otvoru podu, i valjda sad treba Anu da trazim..... uglavnom, nista specijalno me igra ni po pitanju grafike a ni po pitanju price nije odusevila, tako da verovatno pada deinstall.....

^ A sta ces kada nije Battlefield, niti je predvidjena za demografiju koja igra Far Cry i ove nove visokooktanske neon mp shootere... :)

Poslednja izmena:
ma ne igram ni far cry, u stvari sam shvatio da ni za jednu single player igru nemam zivaca, sve me to smara, te animacije izmedju, beskrajni dijalozi, i sve ide pravolinijski i sve znam sta ce biti......
jedino sta igram su multiplayer.....

Bio sam sličnog mišljenja,al posle par sati promenio sam stav,ja isto slabo igram single player igre

Danas zaglavio do 6 ujutro :p

btw,mislim da Miller nevole Artjoma,non stop ga šalje na samoubilačke misije

Hvalja vi Sgt.Major na pojašnjenju....ja nemam backlog,zato nisam znao šta je to :p

Poslednja izmena:
@Snake1989

Evo proverih. DX11, AF 4x, Ultra, 1440p, low blur, hairworks off, tesselation off. Gura na 45-65 FPS.

Vrh Dno