Šta je novo?

Metro akcija

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
Dakle danas mi u firmu stigne novi Metro i imam sta da vidim:

Samsung 32" WS-32Z308TX
Dijagonala 82cm,100Hz
Ravan ekran,SlimFit Pure Flat
Sistem stereo zvucnika 2x10W RMS
Virtual Dolby Sorround
Teletekst 750 strana
2x Scart,S-Video

I sve ovo za 25.948.20 din ??

Jel moze neko iskusniji malo vise o ovom? Jel vredi ovo?
Nekako mi ovo jeftino?

Cena je OK, ali imam utisak da Samsung ima nekako cudnu sliku.
Mislim da najlepsu sliku imaju Panasonic, Philips i Sony (tim redosledom), pa bih ti pre savetovao da pazaris nesto od njih, ako mislis da uzimas CRT !!!

Cena je zaista prihvtljiva, ~25.000 za tu dijagonalu + uski profil, ravan ekran 100 Hz...
A da Samsung daje malo losiju sliku, sa tim se slazem...

Cena je OK, ali imam utisak da Samsung ima nekako cudnu sliku.
Mislim da najlepsu sliku imaju Panasonic, Philips i Sony (tim redosledom), pa bih ti pre savetovao da pazaris nesto od njih, ako mislis da uzimas CRT !!!

Bartman a sta da pronadjem u tom cenovnom rangu,sa priblizno tim karakteristikama od Panasonic-a, Philips-a ili Sony-a? ,)

Poslednja izmena:
SlimFit televizori imaju velikih problema sa geometrijom, naročito u uglovima (probaj u nekoj prodavnici da posmatraš na šta liči skrolovanje nekog teksta sa levo na desno), VN trafoom - slika jako "diše" pri nagloj promeni svetlih i tamnih površina na ekranu. Uopšte, slika je malo mutnjikava... Izgleda da je slaba prodaja razlog tako niske cene sada.
btw. to je cena sa ili bez pdv-a?

Isao sam danas do metroa da vidim tv (a mozda i uzmem ako mi se svidi) ali nije ga bilo. Ima dosta televizora na ponudi al ne i ovog... Ima neki slican, koji nije na snizenju i kosta "samo" 39990 :D

Takav isti u Tehnomarketu kosta 31999 din.
Usteda nije losa (~75 e), ljudi se razgrabise u Metrou za taj model.Slika meni izgleda ok
Ima u Metrou jos nekih TV-a na popustu, dva Philipsa (mislim da je jedan od 29",drugi manji) oko 25000 i 20000 din.

Poslednja izmena:
samsung ws-32z308tx metro akcija 26hiljada 82cm wide

kupio sam taj tv u metrou pre dva dana
to je najvece moguce razocarenje u mom zivotu
aaala sam se prevario
slika je grozna i mutnjikava
a na uglovima se crveni kao da je ekran namagnetisan.stalno ga gasim i ostavio sam ga vise sati iskljucenog iz struje, ali i dalje je slika bljak
i da ladno lazu u metrou...uopste nije 100Hz nego 50!!!!!!!!!!!!!!!
a najgore od svega je kada ukljucim neki eksterni uredjaj tipa dvd ili kompjuter
aaaaaaa onda na uglovima bukvalno slika "talasa"
ma talasa i na redovnim kanalima
znaci geometrija ovog tv-a je kao da ovaj tv ima min 10 godina, ziva kanta
a najgore od svega sto u metrou nece da mi ga zamene ...ja bih doplatio za nesto bolje, ali oni kazu da je to nemoguce posto su mi vec ispunili garanciju...sta da radim.?
najbolje da ga bacim kroz prozor

Kupio sam isti TV u Metrou i radi odlicno. Imam Samsungov Home Theater prikljucen na njega, pustao sam i DVD i DivX, slika je sjajna.
Ne vidim kakav je izgovor ispunjena garancij, pa i treba da je ispunjena. Ja bih se vratio u Metro i trazio ili drugi primerak ili pare nazad. Podrazumeva se da imas racun.

Obavezno procitaj prvi post u ovoj temi i clanove 34 i 35 iz Zakona o zastiti potrosaca.

Na sajtu tehnomaketa,po netu i u prodavnici tehnomarketa pise da je 100 hz.
Ti si verovatno procitao iza na TV 50 Hz i 220 v.

Poslednja izmena:
aaala sam se prevario
a na uglovima se crveni kao da je ekran namagnetisan.stalno ga gasim i ostavio sam ga vise sati iskljucenog iz struje, ali i dalje je slika bljak
N eda ladno lazu u metrou...uopste nije 100Hz nego 50!!!!!!!!!!!!!!!
a najgore od svega je kada ukljucim neki eksterni uredjaj tipa dvd ili kompjuter
a najgore od svega sto u metrou nece da mi ga zamene ...ja bih doplatio za nesto bolje, ali oni kazu da je to nemoguce posto su mi vec ispunili garanciju...sta da radim.?

Pozdrav, evo par saveta.
Nadji neki mali prenosivi mp3/voice recoreder, ponesi ga sa sobom, kada budes isao u Metro, pokreni ponovo istu raspravu oko zamene TV-a ili vracanje para ili doplatu za drugi model, snimi sve razgovore, ali budi lukav i pre nego sto krenes u razgovor ,svakog odgovornog u Metrou, pitaj za tacno ime i prezime, kako bi se takav podatak dokumentovao.
Posle odbijanja, idi pravac u inspekciju u 27.marta, u dezurnu sluzbu kako bi otvorili tvoj predmet.
Slikaj par fotografija na kojima se tacno vide tvoji problemi, koje ces prikljuciti tvom slucaju.
Kada budes pisao opis za trzisnu inspekciju, tacno navodi da si odgovornog prodavca pitao pre prodaje da li televizor ispunjava tvoje navedene uslove, i da televizor nema nikakvih navedenih defekata u slici. Onda ces navesti te defekte za koje si pitao prodavca, napisaces da su te obmanuli prilikom kupovine po svim navedenim tackama,
naravno snimaj svaki svoj razgovor, u Metrou, servisu i trzisnoj inspekciji.
I verujem da ces u roku od nedelju dana povratiti svoj novac.

aaala sam se prevario

taj tv sam kupio pre dva dana i slika je odlicna (sa dvd-a posebno) tako da je tebi verovatno
zapao neki falsh primerak. Pare ti sigurno nece vratiti, ali da ga zamenis za neki drugi primerak
to mislim da ne sme da bude problem (naravno ako jos imaju istih modela)

ok...ja drugacije mislim...

ja imam sony ekstra model 100Hz i ovaj Samsung je zivo sr*nje
..........
a ne verujem da je problem u mom tv-u, vec da su svi isti
prosto ta slim-fit tehnologija je zivi promasaj

pogledaj molim te kakva ti je slika kada stavis format 4:3!!
lazes ako kazes da su te dve crne strafte sa strane ravne..non stop igraju
geometrija tv-a je uuuzasno losa!!!

uostalom nisam ja jedini koji ima ovakvo misljenje:

SlimFit televizori imaju velikih problema sa geometrijom, naročito u uglovima (probaj u nekoj prodavnici da posmatraš na šta liči skrolovanje nekog teksta sa levo na desno), VN trafoom - slika jako "diše" pri nagloj promeni svetlih i tamnih površina na ekranu. Uopšte, slika je malo mutnjikava...

a ukusi su razliciti..ja sam razocaran, a eto nekom i to odgovara...no comment!!!
sto ljudi sto cudi:(

Poslednja izmena od urednika:
Lepo sam vam napisao da uzmete Panasonic, Sony ili Philips ti redom.
Samsung je OK brend, ali kod nas tesko da dolazi bilo sta sto je bilo u blizini Samsungove fabrike.

ljudi zaboravljete jednu osnovnu stvar, a to je da je ovo Srbija i da ogromna vecina ljudi jednostavno ne moze sebi priustiti TV od 700eura koliko otprilike kosta najeftiniji LCD 32". Pa sad ako covek zeli TV ove velicine i formata 16:9 po nekoj pristojnoj ceni ostaje ovaj samsung ili slicni modeli kao jedino moguce resenje. Problem sa geometrijom definitivno postoji, ali to vecina ljudi i ne primeti dok ne cuju za isti. Tako da...

aaala sam se prevario

Pa mozda si BAKSUZ pa ti uleteo los primerak ili ti neko platio da pises neistine mada hoce u Metro-u da uvale ipak je ta firma u Srbiji gde ti svi nesto uvaljuju:S:

Pa mozda si BAKSUZ pa ti uleteo los primerak ili ti neko platio da pises neistine mada hoce u Metro-u da uvale ipak je ta firma u Srbiji gde ti svi nesto uvaljuju:S:

meni je tu najsumljiviji Sony. Ne mogu samsungu da konkurisu sa cenom pa se bave i prljavim rabotama. Uh ti pokvareni Japanci. :d :d

A ako nekog zanima evo kompletnih karakteristika ovog modela:

Caracteristici Samsung WS32Z308T :
Companie: Samsung
Cod Produs: WS32Z308T
Marime ecran/vizibil: 81 cm
Format ecran: 16:9
Tub cinescop: nc.
Control aspect: 4:3 / 16:9 / Zoom / Panorama
Hiperbanda: Da
Nr. programe: nc.
Sisteme de receptie audio: Nicam Stereo
Sisteme de receptie video: PAL/SECAM - B/G, D/K, I
NTSC (AV)
UHF/VHF
Format scanare aplicat: 100 Hz Digital Scan
100Hz Natural Scan
Progresiv Scan
High Definition (720p, 1080i)
Conectori: Intrare RCA A/V
2 Euro Scart
Intrare S-Video
Intrare RF
Intrare pe componente
Multi window: -
Boxe: 2 x 10 W (RMS)
Sunet: Turbo Sound
SRS TruSurround
Reglare automata a volumului
Video: Nano Pigment Technology
LNA Plus
Control ton culoare
Presetari imagine
Filtru digital pentru reducerea perturbatiilor semnalului (DNR)
Teletext: Teletext 750 pagini
Putere consumata: nc.
Dimensiuni (LxIxA): 934 x 399 x 568 mm
Greutate: 54,5 Kg
Altele: Culoare: Argintiu cu negru
Stand optional
Stop pe imagine
Plug & Play
Blocare acces copii

Poslednja izmena:
Najave za HDTV su da bi 32" do 2010. godine trebalo da vrede oko 30k din
a HD imas i sada, SkyStarHD i PC i ....uzivaj.

mislio sam na domace kanale i na kablovsku. Valjda RTS i ostali nece narednih 10tak godina snimati selo gori a baba se ceslja i slicna sr..a :trust: , vec ce nesto poraditi i po pitanju HD-a. Na zapadu do 2010 vecina televizija ce biti HD dok ce analogne televizije preci u muzeje

mislio sam na domace kanale i na kablovsku. Valjda RTS i ostali nece narednih 10tak godina snimati selo gori a baba se ceslja i slicna sr..a :trust: , vec ce nesto poraditi i po pitanju HD-a. Na zapadu do 2010 vecina televizija ce biti HD dok ce analogne televizije preci u muzeje

Hm, kako sam nacuo, morace do maja sledece godine da pokazu nesto po toj temi, posto (barem prema onome sto sam (na)cuo) inace RTS nece moci da prodaje licencu/taksu za direktni prenos evrovizije usled tehnickih nedostataka za isto, tako da zaista ne znam sta ce po tom pitanju resiti i kako, ali svakako ce biti zanimljivo da vidimo sta ce od toga na kraju ispasti....
Samo da ne bude ono najgore, da nam sad Tijanic uvali rtv pretplatu od 600 din, jer pa "***. brale, treba to za HD upgrade tehnike nacionalne sluzbe za informisanje".... :eyebrows:

!

Tesko da ce RTS i ostala b**ra na celu sa Tijanicem poraditi nesto na dobrobit "narodnih gledalaca"... mozda uz pretplatu od 1k din:wall:

Nazad
Vrh Dno