Šta je novo?

METRO 2039

SteXmaN

Poštovan
Učlanjen(a)
01.05.2023
Poena
65
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5950X / NZXT Kraken X73 360mm
Matična ploča
B550 AORUS ELITE AX V2
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3600MHz 2x32GB
GPU
Gigabyte RTX 5080 WINDFORCE OC
Storage
2xKC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1024GB / 6TB HDD
PSU
LC POWER 850W LC6850M V2.31 80 PLUS GOLD
Kućište
TUF GT501
Pristup internetu
  1. Optički internet

The next chapter is coming.

Join us for the global reveal of METRO 2039

16 April 2026 10AM PDT | 7PM CEST | 8PM EET

Top top top, ziveli boomer shooteri

Kolege, uzmite ovo sa rezervom!
Navodno je bio leak! I izgleda da sam pogodio 😎
Sat na ruci u ovih par screenshot-ova zaista deluje kao ovaj iz teaser-a. Hunter je protagonista - yaaay! Kako mi je bio kul u knjizi!
Biće open world - može da se istražuje surface & tunnels 😍
Čekajmo ipak potvrdu.
Hype 😛

Art:

Sport Mma GIF by UFC

Izlazi ovo pre GTA VI lagano.

Na sledećem sajtu imate leak video 22 minuta gameplaya igre, nakon uvoda sa Hanterom iz 2033 redux verzije. Imajte na umu da sve deluje nekako bezveze jer na mnogim mestima nema tekstura, zvuka i slično. Kada vidite dijalog preskočite mada moguće da se sve ovo promenilo. Navodno je build iz 2022.
Deluje kao Exodus samo veoma otvoren, toliko da sad stvarno liči na pure Stalker.

Vreme je da se ponovo obrne ceo serijal natenane 🙂

Prvi osećaj jeste da je ovo fenomenalno i deluje pravo next gen, nekako Metro na steroidima. Neka stvarno creepy priča i momenti. Koliko ima politike (a ima je mnogo) neću ulaziti.
Iznenadilo me je da je Hunter zapravo antagonista... Mračnjaci su stvarno spooky ovog puta.
Tehnički ne znam da li će na kraju ispasti da je ovo igra koja je otvorenija, čak i od Exodusa i ono što fanovi od 2010 priželjkuju - Metro sistem tunela kao otvorena mapa o kojoj sam govorio. Pominju voiced protagonist, odluke kome verovati i slično, za to treba otvorenost.

Pitanje o kom zajednica razglaba jeste ko je "Stranger"?
Da li bi mogao biti?
Homer Blank Stare GIF by MOODMAN

Šteta samo što su onaj showcase video sa komentarom pretvorili u političku poruku, kako su radili na igri sa agregatima, samo što je 4A shiftovao studio još 2014. za Maltu a pojedini devovi koji su u timu rade remote iz raznoraznih zemalja.

Nadam se da će igra biti na nivou prethodnika.

Meni su sve metro igre bile vrhunske, ne verujem da će sada omanuti sa ovom. Prekratak gameplay, valjda će uskoro nešto više prikazati.
I aleluja ako napokon imamo glavnog lika koji nije mutav.

Mene tu najviše raduje što se nadam da su nastavili da dorađuju svoju engine.
Tako da postoje šanse i za dobru optimizaciju.

Ja sam mislio da su ovo braca Rusi radili. Cudi me kako su i dalje zadrzali IP posto je to delo Ruskog pisca...

Inace, meni je ovo sve jedno te isto, odigras jedan Metro kao da si sve ostale odigrao... Exodus nisam mogao ni da zavrsim, uopste me nije vukao.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da su ovo braca Rusi radili. Cudi me kako su i dalje zadrzali IP posto je to delo Ruskog pisca...

Ruski autor Dmitrij Gluhovski (nosilac originalnog IPa) je napustio Rusiju nakon početka rata u Ukrajini 2022, pošto je javno kritikovao vlast. Ruske vlasti su protiv njega pokrenule postupak zbog širenja lažnih informacija o vojsci i u odsustvu je osuđen na zatvorsku kaznu. Ukrajinski tim 4A Games ga i dalje uključuje u projekat i javno ga podržava kao saradnika i autora.

Bolje njihov endzin nego trokirani unreal

100%

Ne mora u svemu da bude bolji. In house engine je dobar zato sto se kroji za potrebe igre ili igara (re engine, idtech, cryengine...). Takodje, dobro je da postoji raznovsnost i za nas koji igramo.
Ue 4 igre su nekako sve isto izgledale. Ue 5 je raznovrsniji, ali i id napreduje i re engine napreduje. Estetika u igrama je i stvar ukusa, a tu se razlikujemo. Ja sam, npr oduvek najvise voleo idtech. Cak mi je sada nekako najslabiji, ali mislim da je to zbog smene generacija (obozavao sam quake 1 i 2, kinpin, return to castle wolfenstein, doom 3 kao remek delo te generacije dizajnera i mogucnosti 3d endzina, zatim condemned... zaneo sam se ***).
Ue5deluje da je glomazan i tezak za optimizaciju, bagovit je, u pokretu ne izgleda toliko dobro. Stalker 2 i silent hill imaju problem sa vegetacijom (odvratni shimmer). Animacije su odlicne, kvalitet tekstura na likovima je najbolji do sada, fotorealizam takodje. Silent hill 2 remake je fantasticna igra (a tu je ulogu odigrao i ue 5), Cronos je super. Ali su uzasno neoptimizovane. Zato je dobro da tim razvija svoj engine.
Za kraj, u trenutku kada je izasao, exodus je bio graficki bar godinu dana ispred svega do tada. Zato, hajde da sacekamo da izadje i 2039. Mozda onda vidis u cemu ce sve biti bolji.
Ps. Mislim da je napraviti dobar engine malo teze nego sto ti se cini. A jos teze sklopiti sve kocke za dobru igru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno