Šta je novo?

Metro 2033: The Last Refuge

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
Igru radi 4A Games, tj. tim koji je nekad radio Stalker, odnosno dio ovog tima.
Radi se prema knjizi Metro 2033 koju je napisao Dmitriy Glukhovskiy i odvija se u post-apokaliptičnoj Moskvi tokom 2033. godine.

Cijeli svijet lezi u rusevinama. Covjecanstvo je gotovo unisteno. Prezivjeli su se skrivali u podzemnim tunelima zeljeznica jer je radijacija na povrsini pobila vecnu stanovnistva, no takodjer je stvorila i nove mutirane vrste...
Igra je FPS sa RPG elementima, a radi se prvenstveno za PC. Kasnije ce odraditi i verziju za konzole, konkretno PS.

Oficijelna stranica - http://www.4a-games.com/

In game trailer - http://www.4a-games.com/downloads/Metro_june07_eng_l.avi

Trailer je fenomenalan :)

Prilozi

• 7a.jpg
    7a.jpg
    291.6 KB · Pregleda: 453
  • 2a.jpg
    2a.jpg
    253.1 KB · Pregleda: 586
  • 6a.jpg
    6a.jpg
    226.8 KB · Pregleda: 442
  • 8a.jpg
    8a.jpg
    206.9 KB · Pregleda: 383
  • 15a.jpg
    15a.jpg
    175.1 KB · Pregleda: 325
Fallout na ruski nacin. Ne sumnjam da ce biti kvalitetniji od Bethesdinog ceda.

A najbolji je onaj deo " Kasnije ce odraditi i verziju za konzole" :d

Radi se prema knjizi Metro 2033 koju je napisao Dmitriy Glukhovskiy i odvija se u post-apokaliptičnoj Moskvi tokom 2033. godine.

Cijeli svijet lezi u rusevinama. Covjecanstvo je gotovo unisteno. Prezivjeli su se skrivali u podzemnim tunelima zeljeznica jer je radijacija na povrsini pobila vecnu stanovnistva, no takodjer je stvorila i nove mutirane vrste...

Mogu da se zakunem da sam igrao igru sa potpuno istom pričom pre 2 nedelje.

Čoveče, igra nije ni izašla, a već je dobitnik nagrade za najgori plagijat. Ikad.

koja igra danas nije plagijat?

Pa obichno ide obrnuto ali nema veze ako bude zanimljiva igracu je i na pc-u i kupicu je za PS3(koji josh nemam ali uskoro).

Ili stalker u Moskivi? :)

Pre bih rekao da je Fallout plagijat. Sigurno ce ubaciti misiju gde ces uciti o istoriji kozaka i koja ce te odvesti do Kremlja gde ces u tajnoj prostoriji (vrata se nalaze odma ispod Lenjina :D) sresti robota sa shubarom od koga ces milom (ili silom) morati da povratish krunu Romanovih i vratish je Lavu Dostojevskom, jedinom coveku koji cuva predratno rusko nasledje :d:eyebrows::d.

Poslednja izmena:
Mogu da se zakunem da sam igrao igru sa potpuno istom pričom pre 2 nedelje.

Čoveče, igra nije ni izašla, a već je dobitnik nagrade za najgori plagijat. Ikad.

Jeli to mislis na Fallout 3? I ko je dobio nagradu za plagijat?

A najbolji je onaj deo " Kasnije ce odraditi i verziju za konzole"

Sta tu nije jasno?

Ako rade ekipa koja je pravila senku cernobiljsku, onda treba obratiti paznju na ovu igru :).

Samo im nemojte slati mejlove za manju bagovitost, vidite sa napravise sa cistim nebom :D.

Mislim da ovo radi "onaj" deo ekipe koji nije radio na cistom nebu:p

STALKER SOC je dovoljna garancija da barem probam svaku rusku igru kad izadje...

STALKER SOC je dovoljna garancija da barem probam svaku rusku igru kad izadje...

Amen to that :).
Zaradjuju ljudi na Cernobilju :smoke:, bole ih noge nije se kod njih desilo :d, then again, ko i da jeste.

Ukrajinska igra vam je dovoljna garancija da barem probate svaku rusku igru?

Niste probali gomile ruskih krševa do sada?

Ma jesmo ali ja sam se toliko odusevio stalkerom da cu da se zrtvujem i probam svo to smece u nadi da cu doziveti onakav trip ponovo :)

Setite se Tetrisa pre nego sto pocnete da pljujete po rusima...

Glukhovsky started his career with Russia Today, where he reports in Moscow and international news around the world.[2] Glukhovsky has kept Russia Today viewers with the latest ground breaking news and major international gatherings. As a news correspondent he also took part in the Russian Polar expedition.[3] Highlights of his career include around-the-clock live appearances from The Hague following the death of former Yugoslav president Slobodan Milošević, and continuous reporting from the closely-watched Ukrainian parliamentary election in March 2006. Dmitry also reported on the Moscow-Kiev gas crisis and its effects on European energy supplies in the winter of 2005-2006. He also wrote a novel that started on the internet called Metro 2033 which garnered 200,000 online readers which turned into a cult hit in Russia. In 2007, Glukhovsky got the Encouragement Award of the European Science Fiction Society in the prestigious Eurocon contest in Copenhagen for his novel Metro-2033".

zanimjivo :p

plagijat ili ne, lici dosta na stalkera, ne sumljam da ce biti igriva i ok igra, medjutim ja nesto ne volim da se zavlacim po tunelima gde se mutanti veru po plafonima :p .

Plagijat, sam po sebi ne mora da bude los, ako joj je uzor dobra igra i ako se odradi kako valja, ja se mnogo vise bojim igara koje zele da donesu nesto novo a to na kraju ispadne shit i razocarenje. Bolje je drzati se proverenih recepata i zaciniti ih nekim sitnicama.

Metro 2033: The last Refuge - Tech-Video

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IwEox1ERoYo&hl=en&fs=1&ftv=18"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IwEox1ERoYo&hl=en&fs=1&ftv=18" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Edit: ovaj, kao i trejler iz prvog posta su iz avgusta 2006.

Poslednja izmena:
Engine me podseca na onaj iz Obliviona.

Igra nije plagijat jer se radi po knjizi. Meni se ne svidja to sto je u pitanju naslov za vise platformi.

Prvo pogledaj video iznad tebe (byJovy) pre nego shto odvalish takvu glupost.
Pa na osnovu tog trailera me i podseca. Onaj prvi deo do soft shadows ne ali ono sa onom vatrom i ne znam kojim efektima totalno, one cigle, ona vrata, ona vatra, nekako kao da su modele prekopirali iz Obliviona. Takodje osvetljenje u Oblivionu mi se nikad nije svidjalo i chim sam video tu vatru to me je podsetilo na to osvetljenje u oblivionu

skinuh onaj video... kako nekvalitetno izgubih vreme...

Koji video?

Nazad
Vrh Dno