Šta je novo?

metro 2033 i fps

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
Pogledao sam kako mi se u maksimalnoj rezoluciji krecu frejmovi. Na mojoj masini sve radi super i u maksu su frejmovi negde od 33 do 40 fps. Ali kada iskljucim dof onda skace od 50 do 80 fps.

Sada me zanima da li stvarno dof toliko gusi graficku? Kada ga ukljucim i iskljucim neku drasticnu i veliku razliku ne primecujem. Naravno da je ima, ali stvarno se tesko primecuje. Sto se mene tice igru igram cisto iz zezanja i malo opustanja tako da meni i sa 40 fps lepo radi. Ali nisma ocekivao tako drasticnu razliku.

Da, DoF i Tesselation je ubijaju. Mislim da sam ranije vidjao testove da je u 1920x1080 sa svim detaljima na max na GTX570 Metro imao 20-30fps. Tvoji rezultati su svakako bolji.

Teselacija i ne ubija toliko performanse koliko dof momentalno unistava svaku graficku. 😀

Moj ti je savet da iskljucis.Neces primetiti neku razliku u samoj grafici,a puno ces dobiti na fps i igra ce ti raditi lepse 🙂

Za DoF igra koristi mikrosoftov Direct Compute i nije ni cudo sto ubija performanse. Veoma glupo resenje...

Jednostavno iskljuci ga i igra ce ti se preporoditi.Takodje ako ti je vec ukljucen onda nemoj da palis fraps i da obracas paznju mnogo na frejmove jer ce ti samo odvracati paznju,a nase oko jedva da moze da primeti razliku izmedju 40 i 50 fps..

Dof je totalno nepotrebno ukljucivati, sto se tice grafike neprimetna je razlika.

Morali su nekako da opravdaju monstrouznu zahtevnost metro-a, posto sudeci po svemu nema toliko dobru grafiku koliko je prezahtevna. Iskljuci DOF i uzvaj.

Ja sam pre 20-ak dana probao metro 2033 sa dx11 i igra je radila na high, aaa, dof i tess, 1680x1050p, preko 30 fps prosek, rekao bih i 35. A jos sam imao i c2d, iznenadio sam se kako igra dobro radi.
Bas cu opet da instaliram..

Nazad
Vrh Dno