Šta je novo?

Metalne fioke za HDD

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Jel zna neko nesto vise o njima? Eventualno neku slicku, koliko kulera imaju i sl. i gde mogu da se kupe kod nas? :wave;

cini mi se da sam video u desku pa ti pogledaj kod njih...

takodje, secam se da sam citao postove nekoliko ljudi na nekom stranom forumu, kazu da je ******* poveca temperaturu harda

Miroslav je napisao(la):
cini mi se da sam video u desku pa ti pogledaj kod njih...

takodje, secam se da sam citao postove nekoliko ljudi na nekom stranom forumu, kazu da je ******* poveca temperaturu harda

Ja sam pretpostavio da bi trebalo da HDD lakse oslobadja energiju preko metala nego plastike. Plastika je izvestan izolator. To ako se fioka zagreje dosta dok radi disk to je u principu dobro jer to znaci da toplota odlazi sa diska. Kada se tome dodaju kuleri kojih pretpostavljam na takvim fiokama ima trebalo bi da se dobije bolji sistem za cuvanje diska od plasticne fioke.

E sad, zanima me da li neko ima iskustva sa time?

Poz! :wave;

znam ja sta bi ta fioka trebala da radi, ali kako sam rekao, ljudi kazu da im je temperatura harda (ocitavanje iz zmarta valjda) skocila upotrebomam istih

oni termal take-ovi hladnjaci za diskove smanje za 2-3 stepena, ali racunaj na dobitku buke, uz njih idu jedan ili 2 ventilatora na 5.000 rpm

...

i preterano prljaju napon.FX

Re: Re: ...

luka.l je napisao(la):
U kom smislu? Kako?

Verovatno prave oscilacije napona od standardnnih vrednosti, npr. od 12.25V prave 12.32V....

Re: Re: Re: ...

Misko je napisao(la):
Verovatno prave oscilacije napona od standardnnih vrednosti, npr. od 12.25V prave 12.32V....

Ma ne brinem! I onako mi napona varira za skoro 0,5 V (bar tako kaze bios) i to za skoro sve parametre tako da im malo veca amlpituda nece skoditi. :p

Ali nije mi jasno kako moze fioka ad menja napon kada ona samo prima struju? I kakve veze ima sto je metalna?

ima veze zato sto na fioci imas takodje konektor koji provodi struju do diska

Pre par meseci sam na ovom ili "hardver ostalo" okacio par slika aluminijumske fioka za HDD - ne znam koji tacno "thread" (kojom sam izuzetno zadovoljan - posebno sto se tice hladjenja). Njena cena je negde oko 12EUR-a...

Paja je napisao(la):
Pre par meseci sam na ovom ili "hardver ostalo" okacio par slika aluminijumske fioka za HDD - ne znam koji tacno "thread" (kojom sam izuzetno zadovoljan - posebno sto se tice hladjenja). Njena cena je negde oko 12EUR-a...

Sad cu da uvatim da ceprkam.........nego jel zna neko gde toga ima sad da se kupi?

Poz! :wave;

Cekaj, jesam li ja lud ili sta? :(

Zvao sam ih sad i ona mi tamo rece da je cena 91.2 € !!!!!

Stvarno mi nije jasno.........

luka, video sam juce u yu.oglasima neku metalnu fioku za 12€, pogledaj tamo da ne kazem koja je firma, ako ne nadjes, javi mi se pa cu da ti reknem koja je forma. poz

ICY DOCK

Aluminijumska fioka model ICY DOCK MB122AKGF sa jednim ventilatorom, i LCD status display-om firme CREMAX (www.cremax.com.tw) mozes naci u TEHNICOM-u za nekih 43 eura.

Re: Re: ...

luka.l je napisao(la):
U kom smislu? Kako?

Pa zbog ping-ponga. Jedan motor tamo-amo je big deal. Pogotovo sa konfekcijskim napajinjima, u koja ubrajam i Enermaks.

Miroslav je napisao(la):
luka, video sam juce u yu.oglasima neku metalnu fioku za 12€, pogledaj tamo da ne kazem koja je firma, ako ne nadjes, javi mi se pa cu da ti reknem koja je forma. poz

Za te pare imate ih kod mene (mozda i malo manje);)

Ako hocete, mogu da postujem slike (ponovo)...

luka.l je napisao(la):
Zvao sam ih sad i ona mi tamo rece da je cena 91.2 ? !!!!!

Da ne ide mo?da sve sa hardom unutra? ;)
Cena je bezobrazluk!

Paja je napisao(la):

i ja samo mogu da dodam da sam izuzetno zadovoljan tom fiokicom:)

minketa je napisao(la):
Pa zbog ping-ponga. Jedan motor tamo-amo je big deal. Pogotovo sa konfekcijskim napajinjima, u koja ubrajam i Enermaks.
ajde molim te pojasni se kako su to enermax napajanja konfekcijska?

za paju: ajde baci neku sliku, cisto da imam, a mozda se i pomamim, ko zna :)

minketa je napisao(la):

Da li si normalan pa Ener je i napolju medju najcenjenijim po napajanjima, a kod nas je na ubedljivom prvom mestu.

Paja je napisao(la):

Ne bi bilo lose. Nasao sam onaj tvoj stari post sa slikama ali ne mogu da se otvore slike.

Pozdrav!

P.S. Inace, vise mi nekako odgovara ta za 12 € :p

Re: Re: Re: Re: ...

Misko je napisao(la):
Da li si normalan pa Ener je i napolju medju najcenjenijim po napajanjima, a kod nas je na ubedljivom prvom mestu.

To nisam sporio.

Nije konfekcija kad ga napravis sam;)

pa cekaj, ko pravi napajanja sam? nista ja tebe ne razumem...

Ima ljudi koji nisu zadovoljni resenjima koja se nude na trzistu pa sami sebi prave napajanja.

Do It Yourself

minketa je napisao(la):
Ima ljudi koji nisu zadovoljni resenjima koja se nude na trzistu pa sami sebi prave napajanja.
e to su već ekstremni slučajevi, i samo mi reci koliko ima takvih (u procentima)???

Mali procenat, naravno. Ali, pogledaj koliko je mali procenat ljudi koji uopste rade o/c na svojim masinama, pa koliko je mali procenat ljudi koji u tome ide do kraja, pa koliko je mali procenat onih koji zaista iskoriste dobitak na overclock-u. Sve to moze da se podvede pod onaniju...
Bitan je kvalitativni skok. Kome je bitan.

tek te sada ne razumem, ti si tim misljenjem zakljucio da je enermax konfekcijsko napajanje?

Vrh Dno