Šta je novo?

Metalc Bojler 80l suvi gerjac

keno123

Zapažen
Učlanjen(a)
30.03.2023
Poena
11
Dobar dan kupio sam Metalac bojler , danas sam ga montirao, medjutim sam primijetio da ima neka plava zastita na hladnoj vodi ja sam to izvadio (duguljasta plava cjevka sa otvorima) kasnije sam malo bolje pogledao mislim da se ne vadi , mislim da je tako.
Dali je to problem sada pri radu ,hvala na pomoci .

To je sigurnosni/nepovratni ventil i da, potreban je. Propušta vodu u jednom smeru (ka bojleru) i pruža zaštitu od prekomernog pritiska u bojleru.

Aha .. ja sam to izvadio i malo je pokidan , ja sam stavrno mislio da je to zastita da ne udje neka prljastina, sada nezz dali se to moze naknnadno kupiti.

Otvorio si temu, zamolicu te da ne pises isto u ostalim. Hvala

Možeš da kupiš naravno.
Traži sigurnosni/nepovratni ventil za bojler.

Zapravo okači fotku, nije mi jasno kako/šta si uspeo da pokidaš.

Možeš da kupiš naravno.
Traži sigurnosni/nepovratni ventil za bojler.

Zapravo okači fotku, nije mi jasno kako/šta si uspeo da pokidaš.
Ovo sam izvadio jer sam mislio da je neka zastita od prljastine jel ,to problem da ostane vani .

Prilozi

• Screenshot_20230331_085051_Gallery_0.jpeg
    Screenshot_20230331_085051_Gallery_0.jpeg
    143.2 KB · Pregleda: 67
To je prakticni nastavak koji hladnu vodu usmerava da ne probija pravo u vis i direktno mesa sa toplom vodom, nego hladnu vodu usmerava na dole (pogledaj zareze na koju stranu su usmereni) i time je zadrzava u donjoj zoni bojlera. Kad izvadis taj nastavak prosto ces brze rashladjivati toplu vodu i malo ce ti biti veci racun za struju. Inace vremenom se ta plastika raspadne usled zagrevanja i dobro je prilikom cisscenja kamenca proveriti da li je cela i eventualno zameniti. Ovu tvoju koju si iyvadio mozes malo da obradis smirglom i vratis je nazad, na isti nacin kao sto si je i izvadio.

Aha .. ja sam to izvadio i malo je pokidan , ja sam stavrno mislio da je to zastita da ne udje neka prljastina, sada nezz dali se to moze naknnadno kupiti.
Ovo sam izvadio to je bilo kao cep za hladnu vodu to sam ja mislio, jel to problem da ostane vani,
To je prakticni nastavak koji hladnu vodu usmerava da ne probija pravo u vis i direktno mesa sa toplom vodom, nego hladnu vodu usmerava na dole (pogledaj zareze na koju stranu su usmereni) i time je zadrzava u donjoj zoni bojlera. Kad izvadis taj nastavak prosto ces brze rashladjivati toplu vodu i malo ce ti biti veci racun za struju. Inace vremenom se ta plastika raspadne usled zagrevanja i dobro je prilikom cisscenja kamenca proveriti da li je cela i eventualno zameniti. Ovu tvoju koju si iyvadio mozes malo da obradis smirglom i vratis je nazad, na isti nacin kao sto si je i izvadio.
Hvala na odgovoru , vratit cu to mislim da nije posve pokidana.

Prilozi

• Screenshot_20230331_085051_Gallery_0.jpeg
    Screenshot_20230331_085051_Gallery_0.jpeg
    143.2 KB · Pregleda: 56
Nazad
Vrh Dno