Šta je novo?

Metabones Speed Booster

Prvi link ti je isti kao moj, a na drugom meni ovo izgleda skroz dobro 🙂 naravno, ne bih razmisljao ako bih imao priliku da uzmem FF 😀 takodje kao glavni nedostatak je nefunkcionalni AF, i naravno cinjenica da bi za te pare, koliko kosta adapter plus nex6, mogao stvarno da uzmes FF 😀

Značaj sporog AF zavisi od toga zašta koristiš aparat i od toga kolika je stvarna brzina AF. Da li je Canon 400D spor ili SONY LA-EA1 http://www.youtube.com/watch?v=FG32kqoVJ08 spor. Meni više smeta vidan gubitak oštrine koji uopšte nije mali. Jak Vigenting i pojava hromatskih aberacija se da ispeglati ali oštrina ne. I mada bi voleo tako nešto na mom NEXu, cena će, najverovatnije, biti udaranje po ušima kao svaki MetaBones adapter.

Meni je interesantno kao koncept, ali opet, taj ko ima 35mm 1.4 L ne vidim zasto bi ga koristio na mirrorless aparatu ili slicno 😉 ili neko ko ima mirrorless da kupi taj objektiv ... ovde se cilja na korisnike profi DLSR opreme koji imaju mirrorless pa zele na njega da nabudze objektiv, veci i tezi od aparata, da bi dobili priblizan kvalitet, koji je opet za klasu ispod 😀

Poslednja izmena:
^Izvini nisam pogledao link :lupko:
off - btw Nex 6 je tako dobra masinica da je to bruka ali jos veca bruka je cena, kad bude 400 bilo cega bice savrsena kupovina!

U principu, najbolje bi legao da ga naprave za crop DSLR, ali ne znam koliko je to izvodljivo zbog flange distance-a...

Pa u principu jeste 🙂 Ja cekam da naprave Anamorphic objektiv za FF DSLR, to vec ne moze da se zameni nicim 🙂

Nazad
Vrh Dno