Šta je novo?

META NAME="keywords"....google search

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
Moze neko da objasni kako funkcionishe proces pretrazivanja gugla kada mu se zada neki zadatak - konkretno me interesuje, kako je najbolje postaviti tag META NAME="keywords" za neki sajt kako bi se on prikazivao na rezultatima gugla. Ovo pitam jer npr. na jednom sajtu neke rechi koje mi stoje kao ''keywords'' kada ukucam u gugl,uopshte nece da mi pronadje sajt preko njih (rezultat bude neke 2 stranice i na njima nema uopshte potrebnog sajta,nije ono da izbaci rezultat od 50 strana pa da se on nalazi na 20-oj.).
Znam da ima veze i sam text na sajtu ali ako moze neko ko se razume u ovo da objasnije jasnije kako to sve funkcionishe i kako je najbolje optimizovati sajt za gugl search (da odgovori ne budu guglaj,trazi na wikipediji bla bla).

Google ima jako opsezan i slozen sistem pretrage i rangiranja rezultata.

Ono sto ja znam (ispravite me ako gresim ili sam nesto zaboravio) je da keywords ne igra neku preveliku ulogu prilikom indeksiranja. Uzima ih u obzir, ali vece znacaj pri rangiranju stranice na listi rezultata ima broj linkova na drugim cenjenim sajtovima ka tvom sajtu (na osnovu toga se izmedju ostalog pravi google page rank). Takodje, sajt mora biti konstantno posecen i azuriran.
Ne skodi ni da sam prijavis sajt http://www.google.com/addurl/
Ja npr. imam blog, ali posto nije nesto puno linkovan (a indexiran je i dobri su metatagovi), uopste ne izlazi na listi rezultata...

prijavljen je meni sajt tamo,u pitanju je sajt caletove firme (klasichna prezentacija firme) tako da ne spada u grupu ''aktivnih'', ali vidim da kada ukucam npr ime firme onda mi izbaci kao prvi rezultat a ako ukucam neke druge rechi onda zna da bude od prve pa do 10te strane npr,a neke rechi kada ukucam (iz keywords sekcije) uopshte ne nadje.

Sva je prilika da Google uopšte ne obraća pažnju na keywords sekciju. To je korišćeno u vreme kad je bio problem da se odradi statistička analiza svih strana i brzo je postalo izvor zloupotreba. Danas Google koristi svoje algoritme i zaista nema potrebe da se zadržavaju na onome što webmaster otprilike bira za keywords.

Zadnji put kada sam ja citao o tome, govorilo se da google uopste ne uzima u obzir keywords, vec samo title i description, mada ti ni ti nece preterano pomoci dok ne obezbedis sto veci broj linkove ka svojoj stranici i to sa stranica koje vec imaju visok rang na google-u.

Keywords tagove ne moras uopste skoro i da gledas. Postavi ih cisto da ih imas ali nemoj gubiti vreme oko njih. Nepotreno je... Potreno je pre svega da imas linkove ka tvom sajtu. Znaci prijavi sajt na stovise direktorijuma i razmenjuj linkove. ALI, linkove je najbolje da razmenjujes sa sajtovima slicnog sadrzaja. To veoma utice na tvoje rangiranje.

Nazad
Vrh Dno