Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

@viber reklame na pc-u

Izgleda da su poslednjom verzijom malo obogatili hostove sa kojih povlači reklame. Ja to blokiram na DNS servisu rutera, a koliko sam ispratio najaktivniji je rakunen url koji sam poslednji dodao:

9MgHEO6.png

Prvi, drugi, četvrti i peti već imam i blokiralo je sve do skoro. Moram dodati treći i taj sa rakuten. Tebi blokira sve trenutno tj. nemaš reklama?

Da, nemam reklama. Pratio sam Wiresharkom DNS upite i čini mi se da Viber na PC-u više ne koristi ove stare domene već samo s-bid.rmp.rakuten.com

Može li kratko objašnjenje kako blokirate te reklame?

Hvala!

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Vrlo često mi se desava da , poziv upućen meni preko WhatsApp-a,ne uspeva da probudi telefon tj ne zvoni. Tek ulaskom u WhatsApp vidim propušten poziv. Ima li neko istih problema?
Za poruke mi je to poznato,na Viberu isto ali za pozive ne.
Desava se na različitim telefonima i verzijama Androida.

Sent from my SM-T585 using Tapatalk

Morao sam da dođem ovde da zapomažem ne mogu ni na netu da nađem rešenje a ne mogu više da podnesem dva problema sa viber desktop aplikacijom (uvek apdejtujem na najsvežiju i isto je oduvek). Koristim windows 7.
1. Mnoge emotikone uopšte ne prikazuje čak i najosnovniji smajli :) samo prikaže kao X i onda moram da gledam na telefonu koji je što strašno smara.
2. Ne umem da namestim da uvek bude preko celog ekrana, tj kada ga vraćam nakon što je minimiziran na close dugme u system tray. Uvek se otvori u malom prozoru pa treba dodatni klik što izluđuje.
Čak me i reklame manje nerviraju od ova dva problema ali vidim sada da mogu da se izblokiraju.

Jel imate problema da Viber ne reaguje bukvalno na dodire ekrana? Tek kad odradim skrol po aplikaciji, tek onda proradi.

Svaka im čast. Inače bas mi se i drugar žalio na to, a i drugarica. Tako da nije do telefona.

Mislim da sam imao to pre neki dan. Kao da je zakucao, nije prikazao tastaturu kad je trebalo da kuckam. Pratiću ovih dana.

Meni se dešava već 2 meseca da zamrzne ekran ponekad u Viberu, a od pre 5 dana mi notifikacije ne stižu u 10% prepiski, ništa menjao niti pipao nisam, sam se sjebao.

Kolega se takođe žalio na friz.

Jel imate problema da Viber ne reaguje bukvalno na dodire ekrana? Tek kad odradim skrol po aplikaciji, tek onda proradi.

Svaka im čast. Inače bas mi se i drugar žalio na to, a i drugarica. Tako da nije do telefona.
Uf...dobro je što si to pitao.
I meni se danas nekoliko puta zamrznuo Viber.
Mislio sam da sam kupio neispravan telefon, a uz to još nov.
Hvala Đilke!

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Ja mogu da reprodukujem, neće nijedan chat da otvori. Možda posle 4-5-og puta otvori.

Izadjite na back iz vibera, otvorite Viber i kliknite na neki chat. Neće hteti.

Ako je uspete, ponovite ponovo isto.

Čuj Viber smeće, to je blaga reč.

ja nemam apsolutno nikakav problem. koju verziju vajbera imate? ja sam na 11.4.0.22

Isto mi se dešava, dakle do Vibera je. Kakav krš

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ja koristim staru verziju i nema nikakvih problema. Ostao sam na 9.5.0 od kad su promenili "delivered" i "seen" na checkmarkove kao na WA.

Na 11.4.0 sve radi normalno, dobro je sto nisam apdejtovao.

Ja sam na 6.5.3 :D radi kao zmaj, i ima normalne polu3d smajlije, bez mnogo gluposti.

A šta je sa emotikonima na desktop aplikaciji, zašto mi ne prikazuje, je li tako i kod ostalih?

Pa šta onda može da bude? Meni mnoge smajlije prikazuje kao pravougaonike, konkretno ovaj simbol ▯
Nekad kao te pravougaonike sa X u sredini.
Ne mogu da menjam windows a i ne verujem da je do toga, da ne može da se reši.

Pojma nemam, koristim viber na kompu svakodnevno, i nemam nikakvih problema.
Probaj reinstall.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa šta onda može da bude? Meni mnoge smajlije prikazuje kao pravougaonike, konkretno ovaj simbol ▯
Nekad kao te pravougaonike sa X u sredini.
Ne mogu da menjam windows a i ne verujem da je do toga, da ne može da se reši.
treba ti font koji podržava emojis. ako imaš stariji windows do toga je.

Ja mogu da reprodukujem, neće nijedan chat da otvori. Možda posle 4-5-og puta otvori.

Dešava mi se već godinu dana, mislio sam da je do telefona i onda skontao da se dešava samu u viberu. Trenutno sam na 11.4.0.1 i ređe je nego na nekim prethodnim.

Sent from my MI 8 6/256GB using Tapatalk

Vrh Dno