Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Na nasim prostorima u SR,Viber se koristi 80% za razmenu poruka i medije..Ne znam zasto je tako i zasto je bas Viber usvojen..
WA ima korektan interfejs i nije antipatican ako gledamo po interfejsu kao razlogu usvajabja Vibera u siroj masi Sr..
BiH,Makedinija,CG,HR,kod svih usvojen WA u siroj populaciji..
Telegram skoro niko,imaju ga po neki ali niko ne salje poruke na njega..Ja ga koristim za pracenje grupa..
Imam i WA,ali nikom ne saljem tamo poruke vec na Viber,koji je zaista na zadnjem mestu od sve tri koje sam pomenuo apk.

Zato što je za WA svojevremeno najavljivano uvođenje pretplate (valjda na godišnjem nivou) što se nekada nije desilo, i ako se ne varam, Viber je ranije uveo call opciju što je mnogim ljudima značilo pošto tada nije bilo neograničenih minuta ka svim mrežama u okviru paketa.

U istoj su situaciji bili i u CG,BIH,Makedoniji,svi su imali ogranicene minute pa nisu prisvojili Viber vec WA...
Mozda je nesto drugo u pitanju..Mozda prvo probali Viber i ostali zbog navike na njemu..
Navika je cudo i narod se tesko opredeljuje na nesto drugo ako im vrsi posao to sto koriste..
Mislim da je ta logika prisutna zasto je Viber i dalje najkoriscenija apk u Sr za dopisivanje i razmenu medija.

Zato što je za WA svojevremeno najavljivano uvođenje pretplate (valjda na godišnjem nivou) što se nekada nije desilo, i ako se ne varam, Viber je ranije uveo call opciju što je mnogim ljudima značilo pošto tada nije bilo neograničenih minuta ka svim mrežama u okviru paketa.
Nije najavljivao, već se zaista plaćao.

A i dugo vremena nije mogao da se instalira u Srbiji, bez raznoraznih smicalica.

Za to vreme je Viber grabio korisnike.

Pozdrav, otključao sam bootloader na xiaomi 14u i sada ne mogu da instaliram whatsapp. Kaže da ne koristim oficijelnu aplikaciju iako sam skinuo original sa gp. Probao sam i na drugi telefon, isto otključan bootloader odavno i neće. Ima li neko rešenje?

Verovatno kao nekada sto je bio Magisk pa hide root pa gimnastika. Stvarno ne razumem razloge zato se ljudi jos time bave. To se radilo kad je sve bilo na kasicicu,sada imas sve sto ti treba,nema potrebe da budzis.

Sad sam probao kod mene. Nije Xiaomi, ali jeste otključan bootloader i telefon je bez google (play) servisa. Koristim Aurora Store za GP aplikacije i može WA da se instalira, nudi mi kreiranje naloga kada je otvorim. Ima nekih koje ne rade (npr. ChatGPT), verovatno zbog Play Integrity API-a, ali takve aplikacije se ne pokreću uopšte nakon instalacije.

Stvarno ne razumem razloge zato se ljudi jos time bave. To se radilo kad je sve bilo na kasicicu,sada imas sve sto ti treba
Nije problem što imam šta mi treba, već što mi uvaljuju i šta mi ne treba ;)

ChatSIM

Kotisti li neko?
Ja sam često po Evropi i uvek plaćam pakete kada sam u, a posebno kada sam van Evrope , (kao sada , u Srbiji) ..

Na nasim prostorima u SR,Viber se koristi 80% za razmenu poruka i medije..Ne znam zasto je tako i zasto je bas Viber usvojen..
WA ima korektan interfejs i nije antipatican ako gledamo po interfejsu kao razlogu usvajabja Vibera u siroj masi Sr..
BiH,Makedinija,CG,HR,kod svih usvojen WA u siroj populaciji..
Telegram skoro niko,imaju ga po neki ali niko ne salje poruke na njega..Ja ga koristim za pracenje grupa..
Imam i WA,ali nikom ne saljem tamo poruke vec na Viber,koji je zaista na zadnjem mestu od sve tri koje sam pomenuo apk.
Ne znam zašto toliki hejt prema Viberu, ja godinama koristim ruske modove i sve radi perfektno i bez smaranja.
I da se razumemo, ne preferiram Viber već Signal na koji sam prebacio sve bitne ljude. Samo kažem da Viber kod mene radi savršeno ono što treba da radi i za šta je napravljen.
A WA nemam nameru da koristim ikad sa onako ružnim interfejsom, a naročito ne jer šta god uradio nemam srpski jezik a to mi je za ikoju aplikaciju neprihvatljivo.

ne znaš zašto hejt, ali
ja godinama koristim ruske modove
ovim si sve rekao.
ajde koristi regularan vajber koji koristi 99% stanovništva u srbiji, pa da vidimo. ja ne mogu da podnesem spam i reklame.
priču o zaštiti podataka na vajberu bolje i da ne počinjem. nisu ni drugi cvećke, ali oni su definitivno najgori.

btw, i ja koristim ruski mod, plus sam odavno odradio i ovo: 'I would like to exclude my phone number from Viber’s Caller ID' i 'I’d like to opt out of Rakuten Viber’s usage of my contact list for Caller ID', mada sad vidim da su dodali i Disclaimer: Requests to be excluded from Caller ID are subject to an internal review. smejurija.

koga zanima više o povlačenju saglasnosti, ima ovde link:

Ja sam koristio godinama unazad mod viber..Ali od prosle godine koju god da skinem mod apk,isto mi kao i regularna..
Odakle skidate vase mod verzije,ako moze na PP.
Ja sam nalazio i na Googlu na nekim Mod sajtovima,i na Telegram ruskoj grupi,ona odavno ne izbacuje modovani viber...
I osudjen sam da koristim regularnu vdrziju sa P. Prodavnice..
Posaljite mi link na PP odakle skidate mod viber koji provereno radi kod vas.

Budi spreman da ne možeš da prebaciš backup sa original Vibera. Ako ti to ne smeta, onda je super stvar. Godinama ga koristim.

Pozdrav, otključao sam bootloader na xiaomi 14u i sada ne mogu da instaliram whatsapp. Kaže da ne koristim oficijelnu aplikaciju iako sam skinuo original sa gp. Probao sam i na drugi telefon, isto otključan bootloader odavno i neće. Ima li neko rešenje?
Isti problem, probao sam sve čega sam se setio i što recimo radi za banking apps, ali what's jednostavno odbija da radi i to ti je. Gomila ljudi kuka po netu, ali slaba vajda od toga.

Isti problem, probao sam sve čega sam se setio i što recimo radi za banking apps, ali what's jednostavno odbija da radi i to ti je. Gomila ljudi kuka po netu, ali slaba vajda od toga.
Ja ga ponovo zaključao. Stok fabrički global, flešovan preko fasboot. Miflash mi ije radio. Ima jako malo custom romova za njega, ne isplati se zezati. Sve stvari u fabričkom koje su višak mogu da se deinstaliraju.
Što se tiče vajbera imate na 4P.A, apk split uglavnom. Instaliraju se sa apktool m, prilikom instalacije se izabere verzija. Uglavnom su sve light verzije sa izbačenim reklamama. Bluecat se povukao i njegovih verzija nema odavno.
Ove koje se mogu naći su uglavnom sa izbačenim reklamama, nekim sitnim podešavanjima i sa izbačenim jezicima. Ima ruski i engleski

Poslednja izmena:
kada se već priča o ovoj temi jel ima neki proeveren način da rade te aplikacije za otljučanim bootloaderom
nekad sam se igrao sa time i probavao razne stvari sa yt preko magiska i nekog kitmaska i onih modula ali ne vredi
sreća pa app moje banke radi sa otključanim bl svakako

a volim da mi je otključan jer ako se nešto desi mogu sam da flešujem telefon a ne da nosim u servis

Ja rekoh da kod mene radi, instalacija iz Aurora Store-a, nemam ni magisk, ni kitmask, čist LineageOS bez microG-a

Jedna opcija može biti da instaliraš WA na drugom uređaju (starom telefonu ili emulatoru na PC-u), a na tom telefonu neku matrix aplikaciju i nađeš server koji ima whatsapp bridge. S tim što u tom slučaju imaš samo poruke, ne i pozive. I ne možeš da kreiraš nove razgovore/grupe odatle, već samo da nastavljaš diskusiju u postojećim. Mada možda to zavisi i od implementacije (klijenta, servera, bridge-a).

Ili da čekaš 3rd party klijente, pošto ih je EU naterala da omoguće to. Ali tada svako sa kim želiš da komuniciraš na WA preko 3rd party programa, mora ručno da omogući komunikaciju sa nezvaničnim verzijama.

Moze li pojasnjenje oko vibera. Koristim ios i kad mi neko posalje neki secret chat ili privacy i ili kako se vec zove sa androida, ne mogu da ovorim tu poruku na ios-u. Jel ima neko slicno iskustvo?

Budi spreman da ne možeš da prebaciš backup sa original Vibera. Ako ti to ne smeta, onda je super stvar. Godinama ga koristim.

Ima način, skines neki windows emulator za android koji može da se rootuje (memu npr), skines normalnu verziju vibera na kome imaš backup, onda preko lucky patcher-a, disablujes signature checking, I instaliras mod verziju preko te, napraviš backup, onda na telefonu instaliras tu mod verziju i imas ceo backup.

Uh, mnogo komplikovana procedura.

Jeste malo je komplikovanije, ali ako ti je rootovan telefon onda je lakše, imaš više načina prvi je sa lucky patcherom da disablujes signature verification, drugi je da skines aplikaciju ® Titanium Backu I backupujes sve u /data/data/com.viber.voip/files/

Imate ovde uputstva, na ruskom je ali koristite translate opciju na chromu

Nah, fale im feature-i.... Svi znaju da je Strava preuzela Tinder trofej od LinkedIn.

Nazad
Vrh Dno