Šta je novo?

Merenje temperature

FantomNS

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
309
Imam jedan problem kupio sam XFX 8800gts 320mb i neki programi mi prikazuju razlicite temperature.
ATITool i NVIDIA Control Panel pokazuju mi temperaturu oko 72, a EVEREST Ultimate Edition mi pokazuje oko 53.
Merio sam temperaturu kod ventilatora (unimerom) i on mi pokazuje 45 a everest 47.
Takodje sam pipao i zadnju stranu graficke i cini mi se da nije jako topla.
Moje pitanje je: da li je moguce da mi ova dva programa daju pogresne rezultate?
Hvala

Jel zna neko bilo sta o ovome? Hitno mi je, hocu u ponedeljak da odnesem karticu na reklamaciju ako su temperature stvarno toliko visoke. Ovi iz XFX su mi rekli da su to visoke temperature za ovu graficku.

Everest nebi trebalo da laze a probaj i speed fan!

sta kazu nVida drajver a pogotovo riva tuner,
ja rivi najvise verujem?

I ja mislim da je Riva najmerodavniji.Meni pokazuje u stepen istu temperaturu kao Catalist Control Centar.

Meni u tom Nvidia programu isto pokazuje kao everest 56 stepeni.

Ako imas dobar unimer, programi te lazu. Moze samo neki stepen da bude veca temp nego sto pise na unimeru pod uslovom da si dobro izmerio. To mu je neka logika, ne tvrdim da sam upravu..

Ako imas dobar unimer, programi te lazu. Moze samo neki stepen da bude veca temp nego sto pise na unimeru pod uslovom da si dobro izmerio. To mu je neka logika, ne tvrdim da sam upravu..

Pa unimer sam platio pre nekoliko godina oko 100eura kontam da je dobar. Onu sondu sam gurnuo nazad u otvor za ventilaciju i pokazuje mi razliku u odnosu na Everest za neka 2 stepena. Probacu da instaliram jos neke programe za monitoring temperature, pa cu videti sta mi je ciniti. Ovi iz XFX su mi rekli da su normalne temperature od oko 55 pa do 85 kada je max. opterecena. Hvala vam svima.

Poslednja izmena:
Evo slike pa me zanima vase misljenje.

Prilozi

• a.webp
    a.webp
    175.7 KB · Pregleda: 91
Kada pipnem zadnju stranu graficke i uporedim je sa toplinom radijatora (u kuci temp. vode oko 70C) radijator je mnogo topliji. Jel moguce da svi programi sem everesta grese?

Nazad
Vrh Dno