Šta je novo?

Merenje temperature

ed_hunter

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
559
Imam Cooler Master Cavalier Kuciste kom je riknuo onaj VU meter sa prednje strane (kao meri jacinu zvuka), pa bih sad na njegovo mesto da ubacim neki display ili uredjaj koji ce mi prikazivati temperaturu procesora. Oblik je pravi krug precnika oko 7cm (6.8)

jel ima neko ideju sta bi moglo ovde da se stavi, ili da se prilagodi da stane tu?!

ja sam mahom vidjao takve uredjaje koji staju onamo gde su 5.25 uredjaji, a nista ovako malo nisam nasao

sve ideje su dobrodosle

da bi bilo jasnije na sta mislim evo i slike...

hvala

Poslednja izmena:
Pazi ja bi prvo odneo to kod nekog da se popravi jer izgleda cool 😉 ali kao si reshio da se zezash evo mog predloga 😉
Teshko cesh neshto tog oblika naci, ja josh nisam video uredjaj koji verodostojno meri temeraturu procesora, Aerogate cooldrice i slichno imaju termalne sonde ali nikako se ne mogu postaviti da dobro mere...Meri temperaturu software-ski sa coretemp
A ja ti predlazem sledece:
Rasklopi taj deo i ostavi samo okno i diode, pa kupi recimo jednu plavu fasciklu i iseci neki svoj logo i postavi ga unutar okna, ako se lepo uradi bilo bo originalno 😉

to je ql ideja, i ja sam o tome razmisljao, ali bih vise voleo da imam ocitavanja temperature... i pre dok je radilo ok, ja sam razmisljao da ga izvadim, zato sto nicemu ne sluzi, samo lepo izgleda... pocne skala da se mlati kad slusam muziku ili gledam film, nista specijalno... dok bi stvarno bilo korisno kad bih tu imao ocitavanja temperature i neki displej sa podacima...

hummmmm.... nisu precizni ti uredjaji kazes.... pa tako nesto sam i predpostavio.... a da li je ikako moguce povezati samo displej koji ce prikazivati informacije koje pruza sama ploca?! predpostavljam da je ovo nemoguce, ali opet, mozda neko zna vise o tome, mozda je ipak izvodljivo....

hvala za predlog

poz

ako imash nekog preko mozesh recimo OVAJ uredjaj da instalirash 😉
Dace ti sve preko potrebne informacije...ali kao shto vidish instalira se u slobodno 5.25 lezishte (mada mozesh i na neko drugo mesto da ga instalirash)
ali na samo mesto gde je tvoj VU metar crko nema nishta tako maleno tj ja nisam primetio, da kojim sluchajem koristish "vodu" kao haldjenje mogao bi da zgurash displej kao shto je na mom modu sa strane u OVOM tredu, vrlo je verovatno da postoji neshto slichno samo bez creva i sa termalnom sondom 😉, ali ako hocesh najverodostojnije merenje to je sapomenutim coretemp-om a moze da se desi da i uredjaj koji sam gore pomenuo ima software sa kojim cesh na displeju imati chitanja coretempa ili recimo TAT-a 😉

hvala za savete...

planiram da predjem na vodeno hladjenje, ali samo za procesor i to cu uzeti onaj cooler masterov aquagate mini r120 koji staje potpuno u kuciste... taj sistem mi je pristupacan po ceni, a i jednostavan je za montiranje, ali nema nikakav displej....

onaj uredjaj mi se mnogo svidja, ali ja na mom kucistu imam vratanca koja mi se svidjaju, i ne bih da ih skidam....

ipak cu ja da pokusam da nadjem nesto malo sto bi moglo da se uglavi ovde....

hvala jos jednom za savete....

poz

hvala za savete...

planiram da predjem na vodeno hladjenje, ali samo za procesor i to cu uzeti onaj cooler masterov aquagate mini r120 koji staje potpuno u kuciste... taj sistem mi je pristupacan po ceni, a i jednostavan je za montiranje, ali nema nikakav displej....

onaj uredjaj mi se mnogo svidja, ali ja na mom kucistu imam vratanca koja mi se svidjaju, i ne bih da ih skidam....

ipak cu ja da pokusam da nadjem nesto malo sto bi moglo da se uglavi ovde....

hvala jos jednom za savete....

poz

To vodeno i nije neki izbor, mislim bolje ti je umesto njega da uzmes neki ozbiljniji vazdusni kuler. Jer jedan radijator od 120mm u duzim lupovima nece moci da ti odrzi vodu na pristojnoj temperaturi, doduse zavisi od procesora i njegovih klokova. Ali generalno gledano ako pustis neki procesorski zahtevan program da visecasovno drlja, taj radijator jednostavno nece postizati da razmeni dovoljnu kolicinu toplote itd.

Sto se tice sondi za merenje temperature, batali ih. Sonda ako nije direktno na jezgru nece meriti pravilno i imace kasnjenje tzv. lag u odnosu na realnu temperaturu. Po meni imaju smisla samo sonde za merenje temperature tecnosti, posto su potopljene direktno u istu 🙂

Nazad
Vrh Dno