Šta je novo?

merenje protoka mreza->internet pls hlp!

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Da li mi neko moze preporuciti program za merenje protoka na relaciji unutrasnji lan -> internet i to po mogucnosti po klijentu (a da nije mikrotik - nemam masinu za njega). LAN je povezan na net preko masine na kojoj je instaliran proxy/NAT software a na tu "server masinu je povezan i drugi LAN (preko poprecne veze). interesuje me da li postoji neki proxy/NAT software koji meri protok i to po klijentu sa internog lana ka netu. Molim vas - svisnuh trazeci odgovarajuce resenje.

Sto ne odes na sajtove proizvodjaca mrezne opreme kao sto su 3Com i slicni i pogledas sta ima od network management softvera za download ?

Skot je napisao(la):
- svisnuh trazeci odgovarajuce resenje.

Ja sam cuo (dakle samo cuo) da postoje takvi programcici, nacuo sam da ima nesto takvo u suse paketu .... ali ja sam trazio jedan drugi program, isto to, ali za klijenta. Znaci da ja mogu sam kod sebe (nezavisno od servera) da kontrolisem koliki mi je protok na internetu. Nasao sam samo jednu glupost. :(

zavisi koji proxy koristis pod linux-om ima webalizer i mnostvo drugih koji rade bas to sto tebi treba a ako microsoft onda neznam

Webalizer je koliko se secam web server monitor... Mene treba tcp/IP bandwidth utilization monitor... :)

radi i sa squid-ovim log formatom ali tebi treba ocigledno TCP/IP monitoring mada i ovo sa squid-om fino radi prikazuje ti koje najvise trosio i koji su sajtovi najvise posecivani ako ti to treba onda je ovo zadovoljavujuce

webalizer -F squid ili tako nesto neznam napamet

Nazad
Vrh Dno