Šta je novo?

Menjati 5770 ili ne ?

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Imam ati 5770 1gb i nesto razmisljam da uzmem nesto od "zelenih" npr gtx 460 ili 465 ili tako nesto,pa me zanima da li cu realno dobiti nesto na preformansama ili je razlika neznatna?
Hocu da naglasim da bih uzeo neku "obicnu" varijantu tih karti (znaci da nije neka OC varijanta,spec. i sl)

Imam ati 5770 1gb i nesto razmisljam da uzmem nesto od "zelenih" npr gtx 460 ili 465 ili tako nesto,pa me zanima da li cu realno dobiti nesto na preformansama ili je razlika neznatna?
Hocu da naglasim da bih uzeo neku "obicnu" varijantu tih karti (znaci da nije neka OC varijanta,spec. i sl)

Pa pogledaj malo testove u svakom slucaju 460 je bolja karta ali ne mnogo.

i ja sam o ovome razmisljao, ali mislim da se ne isplati. 460 jeste bolja, ali ne toliko da bih izdvajao novac za to malo napretka.

cekam nove ati karte pa cu posle nove godine napraviti malo veci skok od 460. nisam ati fanboy i mozda uzmem nvidiu. cekam ati karte zbog pada cena. ili se mozda uzalud nadam.

za tebe je 6850, biće dosta brži od 460-ki, malo skuplji, pogotovo što ti 460-ka referentna neće doneti neki napredak.

ja sam pre par dana presao sa 4850 512mb na GTX 275 896mb i bogami razlika se primeti.....

Ja sam silom prilika presao sa te kao tvoje ati hd 5770 1gb (150E) na nvidiu gtx 460 1 gb (230E). Presao sam iz razloga sto sam od samog pocetka imao problema sa ati, nije radila kako treba pa sam je zamenio za nvidiu naravno doplatio sam razliku u ceni 80E . Ja uglavnom igram betlfild bed kompani 2 razlika u detaljima je neznatna ali sa gtx 460 grafikom nemam problema sa lagom koji se mozda javlja zbog servera na kojima igram a mozda zbog grafike koja nije bila ispravna a mozda iz razloga sto je slabija u odnosu na gtx. Podesavanja za ati su mi bila na medium a kod ove sve mi je na high i ide bez problema bez trzanja i zastajkivanja imam isto 22" monitor i rezolucija mi je na 1920 x .... Odluku moras doneti sam naravno u svakom slucaju ako predjes neces se pokajati jer se zaista radi o kvalitetnoj grafici, naravno u svakom slucaju sa cekanjem novih modela cene polovnih grafika padaju tako da tvoju grafiku kad budes menjao sigurno neces moci izvuci taj novac koji bi dobio sada da je prodas, tako da ce razlika u ceni biti veca. Do sada sam imao samo ATI grafike ova gtx mi je prva iz grupe nvidia i mogu ti reci da vredi svaku paru kad pomislim koliko mi je ATI zadavao glavobolja zbog drajvera ili chega god. Jednostavno ima jedna izreka ako neznas sta je dobro ti pogledaj cenu i vides odma razliku prosto to je tako 🙂

Ja imam 5770 Vapor-X, i na tvom mestu je ne bih menjao sve dok ne prodje Nova godina, kao sto vec neko rece.

Takodje, igram Bad Company online, imao sam lag dok nisam promenio procesor, ali sada kada je tu Q8300, 5770 kod mene "gura" bez problema sve na High.

Ja volim da pogledam ovo
http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/compare,2484.html?prod[4511]=on&prod[4572]=on
tu sem sto imas sintetike imas i neki fps odnos u igrama.
Dobio si predlog da sacekas pad cena novih karti, to je ok ali moras imati u vidu da ce i cena te tvoje kao polovne pasti, vec sad su puni oglasi 5750 i 5770.
Po ovim grafikonima je dobitak 25-35% zavino od naslova sto i nije malo, a s druge strane moraces da doplatis vise od 100e.
P.S. ovo poredjenje je sa gtx460 sa 1gb memorije.

Nista ne menjaj, ta grafa moze da tera u Full HD na solidnim detaljima igre naredne 2 god.

Eh,eh... ,)
Odakle znas, mozda svet izadje iz krize pa krenu da padaju neki teski novi naslovi, mada je tacno da se zadnjih dve godine nista nije deslilo.
Eto ja sam sad kupio kartu koja se pojavila pre godinu i po dana a i dalje je u samom vrhu sto se igara tice.😀

Nemoj nista da menjas makar dok se ne pojave playstation 4 i novi xbox.I ovako su,na veliku zalost ,99% igara portovi sa konzola.Tako da se ne prave igre koje ne mogu da rade na vec vremesnim masinama.I dalje je hit unreal 3 engine,koji pokrece masu igara,a 5770 moze da ga pojede na svakoj rezoluciji.
Ja ne bih jos menjao moju 8800gts da nije crkla😡

Ati je generalno lider na polju 2d i 3d po kvalitetu prikaza slike ....tu mislim na boju.ostrinu.....i ostalo Medjutim Nvidia sa svojom legendarnom stabilnoscu drajvera uvek vise mami iako ima daleko slabiji(verniji prikaz) boja uopste unformisanost .Sami drajveri su i dalje mana kod Atija dok Nvidija pegla sa desetkom...stoga i preporuka za Nvidiju

Ajde ne širi dezinformacije, ako možeš.

Prikaz i kod jednih i kod drugih je vrlo sličan, skoro identičan.
Probleme sa drajveriam imaju i jedni i drugi.
Jko interesantan odgovor i primedbu si mi uputio......zamolio bi te da mi kazes koje godine si kupio prvi svoj racunar a u proteklo vreme koilko si i od Nvidie i Atija promenio kartica?? Tek tada mozemo diskutovati, poenta je da svi koji se bave grafickom obradom i pripremom za stampu a zadovoljava njihove kriterijume za klasicnim'' karticama(znaci ne profi) kazu da je prikaz slike tu opet NAPOMINJEM verniji prikaz boja i toplina boja kod Atija primetnija nego kod Nvidije.Od 1993 godine sam imao u svom racunaru uvek TOP modele i paralelno sam imao i materijalne i vremeske mogucnosti da sebi priustim zadovoljstvo da isprobavam i menjam graficke kartice i dosao sam do zakljucka da je ATI broj 1 ali samo pod uslovom da ima ispeglane drajvere !Dok na tvoj komentar da oba dva proizvodjaca imaju podjednako problema definitivno se nebi mogao sloziti sa tim.......procentualno je to totalno zanematljiv broj igrackih naslova koje Nvidia nije mogla da isprati sa svojim drajverima........dok kod Atija je od 10 igrica 5 ok za instalirati ....naredne 3 malo se cimas .......a ostalo cekas neke zakrpe ili za drajver na sajtu Atija ili od proizvodjaca igrice da izbaci neki patch za Atija:smash:
O dezinformacijama toliko ...na kraju ovo je forum a ne spijunski centar ..zar ne?? svako ima pravo na svoje misljenje ali i da polemisemo(uz naravno postovanje sagovornika)

Ati je generalno lider na polju 2d i 3d po kvalitetu prikaza slike ....tu mislim na boju.ostrinu.....i ostalo Medjutim Nvidia sa svojom legendarnom stabilnoscu drajvera uvek vise mami iako ima daleko slabiji(verniji prikaz) boja uopste unformisanost .Sami drajveri su i dalje mana kod Atija dok Nvidija pegla sa desetkom...stoga i preporuka za Nvidiju

Ti verovatno nisi imao ATi kartu jedno 10 godina? Najgora pojava su ljudi kao ti koji vuku tu pricu o drajverima koja se siri kao prica o cudovistu iz Loh Nesa, svi misle da postoji ali ga niko video nije...

Ovakvi "strucni" postovi samo stete ljudima koji nemaju licna iskustva i ovake posotve uzimaju zdravo za gotovo...

Pa ovde uopste nije bilo pitanje nvidia ili ati.Covek pita dali da menja karticu.Slucajno se poklopilo da naizmenicno kupujem ati pa nvidiu (jedino sam posle 7800gt kupio 8800gts),niti su atijevi drajveri losi niti sam primetio da nvidia ima losije boje.Kupujem onu karticu koja mi daje vise za ulozeni novac,sutra ako treba kupicu i Ei Nis karticu ako ima dobar odnos cena - kvalitet.Ne spozorisu me ni Ati,ni Nvidia, ni Intel niti Amd,stvarno ne kontam toliku ostrascenost obozavaoca nekog od brendova.
Neka su nam zivi i zdravi i nvidia i ati,da nema jedne od firmi jos bi se igrali sa directx 8.1 karticama koje bi placali 300e.Nadam se da ce jos neko da uskoci u posao i da jos vise pritisne cene.🙂

Jko interesantan odgovor i primedbu si mi uputio......zamolio bi te da mi kazes koje godine si kupio prvi svoj racunar a u proteklo vreme koilko si i od Nvidie i Atija promenio kartica?? Tek tada mozemo diskutovati, poenta je da svi koji se bave grafickom obradom i pripremom za stampu a zadovoljava njihove kriterijume za klasicnim'' karticama(znaci ne profi) kazu da je prikaz slike tu opet NAPOMINJEM verniji prikaz boja i toplina boja kod Atija primetnija nego kod Nvidije.Od 1993 godine sam imao u svom racunaru uvek TOP modele i paralelno sam imao i materijalne i vremeske mogucnosti da sebi priustim zadovoljstvo da isprobavam i menjam graficke kartice i dosao sam do zakljucka da je ATI broj 1 ali samo pod uslovom da ima ispeglane drajvere !Dok na tvoj komentar da oba dva proizvodjaca imaju podjednako problema definitivno se nebi mogao sloziti sa tim.......procentualno je to totalno zanematljiv broj igrackih naslova koje Nvidia nije mogla da isprati sa svojim drajverima........dok kod Atija je od 10 igrica 5 ok za instalirati ....naredne 3 malo se cimas .......a ostalo cekas neke zakrpe ili za drajver na sajtu Atija ili od proizvodjaca igrice da izbaci neki patch za Atija:smash:
O dezinformacijama toliko ...na kraju ovo je forum a ne spijunski centar ..zar ne?? svako ima pravo na svoje misljenje ali i da polemisemo(uz naravno postovanje sagovornika)

Za tvoju informacju, jos daleke 1997 prvi PC. Pre toga spectrum, commodore 64,
atari 520ST, Amigu 500, Atari Falcon i tek onda PC. Prva PC graficka mi je bila Riva 128 sa 4MB PCI zatim Riva TNT sa 16 MB (98), Riva TNT 2 32MB (99), GeForce 256 32MB DDR (ASUS V6800 u leto 2000-te), ATI Radeon 8500 64MB (2001), GeForce 7600GS (2006), Radeon X1600 256MB (2007), GeForce 8600GT (2007), GeForce 460GTX 1024MB (2010).
Kao sto mozes da primetis graficke su najvise koriscene u 2D za razne photoshopove i illustratore i ponekad corel draw. Najmanje su koriscene za igranje. Sve do 2007-e su koriscene na CRT monitorima i to jednom 17" i jednom od 21" oba sa trinitron cevkama. Vecina toga sto je radjeno je islo na stampu (priprema filmova za linotronic).
Zakljucke izvuci sam.

Mene je ATi razocarao ali to ne mora da znaci da sam protiv kupovine Ati grafika. U mom slucaju ja cu ipak od sad pa nadelje, prvo pogledati Nvidiu sta nudi pa tek onda Ati, ali cu na kraju pazariti karticu koja najbolje u tom momentu moze da ponudi, odnos cene-kvaliteta. Ja sam sa HD 5770 presao na Nvidiu gtx 460 i obe su imale po 1gb i nisam se razocarao cak naprotiv.

Dečko, imaš 16 poruka prozivaš od tebe starije članove :wall: Nemoj da se sramotiš 😉

@ ostali.

Čovek je pitao da li da menja 5770, a ne ko "ima veći", AMD ili nV.

Odgovor je:

NE MENJAJ JE JOŠ SLOBODNO POLA GODINE.

Sve će da žvaće, isto kao i nV450, koja je ipak slabija kartica za nekih 10ak procenata.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
menjam 😀

u istoj sam situaciji i resio sam da je zamenim sa 6870-kom, mislim da to nije lose posto graficka kida.....a posto koristim ovu 5770 tek 4-5 meseci moram da doplatim tek nesto vise od 10000 sto i nije toliko strasno s obzirom da dobijam graficku koja ima skoro performanse 5870-ke

Ti bi sada da te mi pokrijemo sa flejmom i da ovde modovi imaju pune ruke posla, jel ? Ovo ne da nema veze sa zivotom sto si napisao nego trebao bi da ides da robijas :smoke:

@mikron Ovo što si napisao za oba tabora možda važi za 2003. ali sa 2010. nema veze.

Nazad
Vrh Dno