Šta je novo?

Menjanje ploce u ASUS S-presso

mirza82

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
505
Izmeri plocu koja je u njemu, lenjir u ruke, i onda uporedi sa miniITX formatom i znaces da li moze da stane. A plocu ces lako odabrati samo da nije neki proprietary format za barebone Asus-ove sisteme.

Izmeri plocu koja je u njemu, lenjir u ruke, i onda uporedi sa miniITX formatom i znaces da li moze da stane. A plocu ces lako odabrati samo da nije neki proprietary format za barebone Asus-ove sisteme.

Toga se i bojim, moracu da merim :D, a koje su dimenzije microATX jer mislim da mi je taj format ploce potreban ili gresim?

Ne, nisu. microATX je onaj veci format sa cetiri slota za dodatne kartice, miniITX je format koji je skoro jednako dugo na trzistu i to je onaj samo sa jednim slotom za dodatne kartice.

Mislim da te je iz nehata csozsop naveo na microATX. Trebati miniITX ukoliko je ploca unutra izgleda kao i ona MSI-eva sto si uzeo za primer u prvom postu. Ali, kazem, merkaj matoru. Posle odaberes neku, koja ti odgovara i odes na site proizvodjaca i proveris u spec. i njene dimenzije. :)

Poslednja izmena:
Mislim da te je iz nehata csozsop naveo na microATX.
Nisam ga ninasta "naveo" ! Ja sam samo odgovorio na pitanje:
Toga se i bojim, moracu da merim :D, a koje su dimenzije microATX jer mislim da mi je taj format ploce potreban ili gresim?
:D:D
Dao sam mu dimenzije ploce pa nek vidi dal to moze da smesti u to kuciste.Ako ne neka trazi manju plocu recimo to sto i lepi kokan predlozio.
edit. sad kako gledam ta ploca koja treba da bude zamenjena je 25 x 20 cm tako da mislim da nemas problema.

Poslednja izmena:
intel bato, intel . po performansama zakate tu nema šta da traži .

Mozes da nadjes H61 microATX plocu (vga, dvi, hdmi) + G530 +4gb memorije za nekih 11-12k dinara
za z68 dodas jos oko 4k dinara
ako ces za filmove i net integrisana grafika je sasvim dovoljna

intel bato, intel . po performansama zakate tu nema šta da traži .

U pravu si, zakate je previse slabo za moje potrebe.

Mozes da nadjes H61 microATX plocu (vga, dvi, hdmi) + G530 +4gb memorije za nekih 11-12k dinara
za z68 dodas jos oko 4k dinara
ako ces za filmove i net integrisana grafika je sasvim dovoljna

Bice to htpc, tako da cu ici na h61 i g530, jeftina a dobra kombinacija.
Samo me muci dal ce moci da se uglavi h61, njene dimenzije su 6.75 inch x 6.75 inch ( 17.1 cm x 17.1 cm ) a moja ploca je 25cm x 20cm, tj da li ce se rupe poklapati?
http://www.asus.rs/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61I/#specifications

H61 ploca ima u raznim formatima, ako rupe sa microATX ne odgovaraju miniITX-u verovatno u kucistu imas rupe za montazu miniITX ploca, skini tvoju plocu pa vidi, ako ima i rupe za miniITX samo premesti distancere

Vrh Dno