Šta je novo?

Menjačnice

Ranije bez problema kupovao na Binance sa istom karticom, poslednja tri dana ovo:

Vredi li pokušati opciju Bank Deposit?

Koja banka? Ja sam pre jedno mesec dana bez problema kupio Raiffeisen visa karticom.

Sad je Raiffeisen, pre toga RBA, još pre toga Crédit Agricole. Ista kartica svo vreme, do sada nikakvih problema.
Pokušao sam i opciju Deposit eur via card, izgleda su nas kaširali:

Sad je Raiffeisen, pre toga RBA, još pre toga Crédit Agricole. Ista kartica svo vreme, do sada nikakvih problema.
Prošlo je dosta vremena od moje zadnje uplate, preko Rajfhajzena, ali bilo je toga i ranije, preko weba kada se radi, barem iz mog iskustva.
Medjutim 5 minuta nakon tog neuspelog pokušaja, probano sve to isto samo preko app-a na telefonu i prolazilo bez problema svaki put.
Nisam skapirao u čemu je fora, tj. zašto je to tako, ali nije mi zapravo mnogo ni bilo važno.
Tako da možda je i dalje tako, probaj.

Da li imaš novca na deviznom računu? Od kada je RBA prebačen u RF, izgleda da ne radi plaćanje karticom od RBA ako nema novca na deviznom računu, meni tako nije htjelo da doda karticu na PayPal dok ne prebacih malo na devizni račun.

Imam, isključivo plaćam sa deviznog računa, nakon celodnevnog cimanja izgleda da je misterija stare kartice rešena. Od kako im ono BA prešlo u F ne može se povlačiti lova na karticu, ne može se plaćati onlajn i ne može još nešto... sve ostalo može. Ne znam šta je ostalo al xy puta sam ih pitao da li treba menjati visu. Odgovor uvek - Ne, zašto, sve je u redu.
Enivej, do petka treba da dobijem novu karticu.
Ko ima Visu od CA ili RBA a ostao u RF, trebaće vam nova kartica.

Još malo nećemo imati ništa dostupno, ostalo je bar Binance P2P, selektuje se RSD kao currency i možete kupiti putem transfera banke preko tekućeg računa u SRB.
Ako ja npr, uplatim sebi 100usdt preko p2p pa ih povucem na karticu preko p2p bez trejda i ostvarenog profita, kako to tretira moja banka tj poreska. Nema profita. Mislim ocigledno, jasno ali sta znam, Srbija...

Raiffeisen je jedina banka koju sam vieo u P2P razmeni kada sam poslednji put gledao.

Upravo stiglo!!!
Ne znam da li ovo važi i za ECD. Nadam se da ne jer su oni ipak legalno regulisani od NBS.
Možda i preko advcash (jer su oni kao banka) depozit na Binance. Nisam još ništa probao.

Prilozi

• Screenshot 2023-06-19 205146.png
    Screenshot 2023-06-19 205146.png
    59.8 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Meni je to stiglo još prošle godine. Zaboravite na Mobi banku, jedna od najgorih ,ako ne i najgora u Srbiji.

Pozdrav ,

skoro sam poceo da trgujem sa Futuresima na Binancu, problem mi je sto vidim da sam u plusu PL mi je tipa 6$ u plusu, ali kad zatvorim poziciju preko market, posle vidim da mi je ukupno stanje uvecano za 1$. Vrv je neki fee, ali ne znam kako se to racuna , i kako mogu da pratim da li sam stvarno zaradio nesto iz trade ili ne.
Da li mozda neko zna u cemu bi mogao da bude problem ?

Imaš baš dobra objašnjejna na binance learn ili kao već se zove. Naravno, ima commission fee, funding fee,... odi na transaction history pa ćeš videti gde je resto

Zdravo
Mozda je off-topic, mada vidim vec neke komentare vezane za banke kod nas pa da pitam i ja.. Koristio mobi i master card zadnjih godina, obzirom da su promenili pravila i da nema depo i withdraw, menjam, gde otici, neki savet.. ima li neko ko bi podelio iskustva?

Zdravo, dobrodošao na forum. Pre nego postaviš pitanje, pročitaj malo temu ili upotrebi pretragu (gore desno piše "Search..."). Ako ti to oduzima mnogo vremena, pročitaj bar poslednju stranicu.

Zdravo, dobrodošao na forum. Pre nego postaviš pitanje, pročitaj malo temu ili upotrebi pretragu (gore desno piše "Search..."). Ako ti to oduzima mnogo vremena, pročitaj bar poslednju stranicu.
Hvala na dobrodoslici😄
Zapravo procitao poslednjih par stranica, verovao ti ili ne, pre nego sam bilo sta komentarisao i otud i moja pitanja.. Bas sam i tvoje komentare video vezane za temu na koju sam se obratio kako i drugih clanova, ali ti si iz nekog razloga samo meni skrenu paznju i ocitao lekciju

Koju menjačnicu preporučujete za virtualne debitne kartice?
Znam da je cryptopay imao tu mogućnosti ali su blokirali izdavanje kartica.

Cao. Ne pratim aktivno crypto 3-4 godine sigurno, hteo sam ono sto imam od ranije da prebacim u cash i da isplatim sebi, al onda naucio na tezi nacin da imaju neki novi momenti sa nasim bankama (novi za mene, a nisu bas novi generalno). Elem, presipanje iz supljeg u prazno se zavrsilo tako da na CEX-u imam €201 (fiat), koje sam probao da prebacim na svoju platnu karticu Mobi Banke (da, da, znam da uzimaju fee i da bih dobio oko 190 evra, ok sam sa tim). Neuspesno bilo, zvao banku i rekli mi da je CEX, kao i sve ostale crypto menjacnice, blokiran.

1. Jel ima neka banka u Srbiji gde bi bilo moguce prebaciti 200 evra sa CEX-a na platnu karticu, pa da idem da otvorim racun?
  2. Ako sve banke iz Srbije blokiraju crypto menjacnice, kako povlacite cash?

Hvala.

Javice ti se neko ko ima nalog na Cexu ili drugde, da mu prebacis to sto imas a on ce tebi lepo da uplati kes na racun ili na ruke i to je to.
To je najlaksi i najjeftiniji nacin. Javi se u temi za razmenu valuta.

Hej @Labello : Hvala na brzom odgovoru. Ovo sam vec pricao sa bivsim kolegom, sa kojim sam btw i dobar drugar. Nego nesto ne nadjoh na CEX-u da mogu da prebacim evre sa jednog CEX account-a na drugi CEX account. Jel ima ta opcija?

Zasto bi prebacivao evre, kupis recimo stellar za te pare i prebacis stelar koji posle prodas za eur. Naveo sam stelar jer mi je u glavi da ima najmanji fee ali mozes i neki drugi coin

Da, mozes BNB, LTC, nesto sto ima mizaran fee za prebacivanje na drugu menjacnicu ili nekom drugom na wallet. On tebi kes i to je to.

Nazad
Vrh Dno