Šta je novo?

Men Of War

draske73

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
349
Ovo će izgleda biti dosta dobra igra:

"Men of War is a new RTS that will amaze you with its complexity. Put it like this - every unit has their own inventory. In an RTS. Yup, Men of War is as epic a WWII RTS as you're likely to come across, so set aside days if you're planning on getting Men of War. This is not dip in and out gameplay, it's a game for gamers to get their teeth into."

" Men of War is not your typical realtime strategy, as it's a vast World War II epic that puts almost all others to shame. Here's just one example: every single soldier has his own inventory. It's that detailed. To understand the true nature of Men of War then you have to look at the other games from the same stable. The Soldiers games are not trying to replicate the base-building carnival of the Command & Conquer series, rather they are far more like simulations than standard realtime strategies.
The second level of Men of War's Russia campaign illustrates this brilliantly. It features a huge attack on a factory by Nazi forces. You, as the Russian commander, have to defend it. But the truth is that you need do little more than make a few tweaks here and there. The semi-autonomous troopers, already spread across the map, generally look after themselves. You become a kind of helpful spectator, watching a vast battle play out."

ceo članak tj recenzija za download na:
http://www.gamerzines.com/pcgzine/issue-26/men-of-war-review-pc.html

i kako to izgleda:
http://media.pc.ign.com/media/142/14232139/imgs_1.html

a izgleda dosta dobro

Poslednja izmena:
Naravno da izgleda dobro kad je to nastavak igre Faces of War koja je nastavak igre Soldier: Hero of WWII. Jedva čekam da se pojavi.

pratim razvoj od samog pocetka, ja jedva cekam... malo mi je FoW omanuo u odnosu na prethodnika, ai je bio i on super... tezak pre svega :)

Odlicno, nadam se da ce biti barem dobar koliko i Soldiers: Heroes of WW2 :)

Isprobao i prvi utisci su da je igra siromašna. Tačnije izgleda da je postojao manjak budžeta. Intro je loš, glasovi očajni (verovatno su sami programeri glumeli) te zato fali atmosfere. U najmanju ruku ne deluje ništa bolje od prethodnika, ali ću dati igri još jednu šansu (kad se pojavi).

igra je negde izmedju soldiersa i fow-a, znaci ok

grafika je gotovo identicna sem sto su senke ubacene i za nijansu je bolja

sve ostalo je isto, u demou vodish ruske vojnike te je engleski sa ruskim naglaskom (ali istina glasovi su jednostavno ruzni)

akcija slicna kao i prethodnicima

ceka se multiplajer u kojeg se svi koji su probali betu kunu da je ludilo

Konačno je stigla puna verzija igre u svima nama dobro poznate prodavnice.

zomg, sjajnobajno

nemam zivota ove zime od naslova

Jel postoji neki nacin da se otkljucaju sve kampanje pa da odmah i jedino igram sa saveznicima. Jednostavno ne mogu sebe da nateram da igram kao Nemac, a i Ruse bih preskocio ako mogu?

Poslednja izmena:
Pa bi da evociraš herojsko oslobađanje Evrope kada je 90% nemačke armije već izginulo na istočnom frontu? :d

Ma jok bre, nego se ja smorim posle 4 ili pet misija pa batalim igru, pa vec kad igram da igram sa "dobrim" momcima

Poslednja izmena:
sa dobrim momcima je meni najdosadnije... zaista fina igra u duhu prethodnika, izmedju prvog i frugog dela je, i izuzetno je teska za danashnje standarde... najs veri najs

Igra je i vise nego izuzetno teska..pogotovo za pojam "normal" tezine. na easy je smesna jer ce protivnicki vojnici traziti zaklon pored vaseg tenka (?!!!) dok je na normal tezini npr prva misija sa nemcima bolesno teska i predugacka..covek misli ajd kao pocetak..neko zagrevanje da se malo upoznas kad ono "mi bratac u najgori krkljanac" :D Ne znam sta bi se desilo da probam na hard :D
Al mi se svidja realnost u igri...rikosetiranje granate o gradjevinu ili vozilo i tako te "sitnice"
Overall..igra je odlicna ali pomalo ne izbalansirana sto se tezine tice.

Poslednja izmena:
Sad mi je krivo što nisam igrao prethodne delove jer sam se oduševio sa ovom igrom. Tolika doza realnosti mi je baš legal pored ovih razvodnjenih igara. Stvarno je neverovatno koliko su obratili pažnju i na najsitnije detalje. Jeste teško ali upravo u tome leži privlačnost ove igre (bar je tako kod mene). Glasovna gluma je tuga ali stvarno je nepotrebno o tome komentarisati jer sa ovako kvalitetnim gameplayom sve ostalo je nebitno.
Mogu samo da zamislim multiplayer u ovakvom okruženju gde i jedan metak znači mnogo :)

Cuo sam da je pathfinding ocajan?

Pa i ne...desi se npr ponekad da se pesadija iz nepoznatih razloga zaglupi i pocne da trci bas ispred protivavionskog topa ili mitraljeza a onda se bolje odalji od kompa da nesto ne bi razbio :D jer je scena poprilicno mucna! zato je bolje stalno ih drzati pod kontrolom. sto se tice tenkova..to nije tacno jer prolaze kroz kuce i objekte do odredjog cilja, tj najkracom putanjom..takodje bilo je malo problema sa npr protivtenkovskim topovima ali nista strasno. Uglavnom..sasvim se lepo snalaze :D

Poslednja izmena:
fora je u tome sto kao AI treba da automatski odradjuje sklanjanje u zaklon tvoje pesadije, e sad fora je takva da ako boxom obelezish vishe jedinica onda se prelazi u squad control (pri cemu se formira squad sa onoliko jedinica koliko si ih obelezio) i squad se ponasha malo slichno COHu, i tada zaista mogu malo da se zabaguju (uhvate zaklon ispred nekoh mg-a)... to je novina od faces of war i sada generalno mnogo bolje radi nego u prethodnom delu. ako jedinice drzis selektovane "jednu po jednu" ili preko shortcutova nije problem (kao u soldiersima). mada mislim da taj squad control moze u opcijama i da se iskljuci. ali generalno nije nista dramatichno i neigrivo zbog toga

jao jedva cekam da sednem za full :D

Poslednja izmena:
Evo jos jednog pitanja, pored onog da li moze da se upravlja jedinicama pod pauzom...da li je moguce dopremiti municiju i benzin jedinicama a da ne moraju da se povlace sa polozaja..pogotovo tenkovi..jer i da hoce ne mogu da se povuku :D

Poslednja izmena:
mozes da dopremish svojom pesadijom municiju u tenkove ako je istroshe, samo treba naci municiju (neki shtek po mapi ili iz onesposobljenog drugog tenka, smao je fora bila bar pre ako gadjash tenk od pozadi gde mu stoji municija najchesce unistish totalno jer municija explodira :)) i kad se napicavash sa protovnichkim tenkovima treba da ocenish kad je dosta da bi mogao da salvageujesh municiju ... a dobra fora je naravno i sa posavljanjem mina i tako to :)

isteche mi rs nalog u poslednjem momentu, nista od kupovine danas :D

aha..znaci ako pokupis tenkovsku granatu sa jednim covekom i ubacis ga u tenk..znaci tenk ima granate? al mnogo mi je bitnija fora za benzin..jer u drugoj misiji sa rusima..t-34 posrce svu corbu ako ga stavis u borbu i premestas po mapi..ima li benzina u toj misiji?

ne mogu ti reci jer nisam stigao josh da odigram, ali evo danas cu obecavam :) u glavnom trazi bure po mapi, koje peshak uzme i tegli do tenka i onda moze da ga dopuni. mislim da sa dryanjem TAB-a pocrveni i bure kao i svo oruzje koje je rasuto po terenu, te to olaksava trazenje

Ja ne mogu ni onu rusku misiju "zaustavi ove što idu pored brda" da pređem.. A igram na normal :(

Mislis na prvu misiju..na kraju, kad nemcima stize pojacanje? odalji svoj tenk od brda..ka razrusenom mostu..tvoj tenk ima veci domet a pogotovo oklop od nadolazecih nemackih..a sto se tice pesadije, ne moras da brines jer ce front gunner sam da odradi posao. mozes sam da preuzmes komandu na tenkom..drzi ctrl i sam gadjaj tenkove...zelena tacka znaci da ces mu sigurno ostetiti ili unistiti vitalni deo, narandzasta da ces mozda to uraditi a crvena da neces nista uraditi..tako da, pazi gde gadjas. u malom pravougaoniku crvene boje se nalaze procenti koliko ce pogodak biti uspesan, tj da neces promasiti.
ako sam pogresio u vezi misije izvinjavam se :)

Poslednja izmena:
Mislis na prvu misiju..na kraju, kad nemcima stize pojacanje? odalji svoj tenk od brda..ka razrusenom mostu..tvoj tenk ima veci domet a pogotovo oklop od nadolazecih nemackih..a sto se tice pesadije, ne moras da brines jer ce front gunner sam da odradi posao. mozes sam da preuzmes komandu na tenkom..drzi ctrl i sam gadjaj tenkove...zelena tacka znaci da ces mu sigurno ostetiti ili unistiti vitalni deo, narandzasta da ces mozda to uraditi a crvena da neces nista uraditi..tako da, pazi gde gadjas. u malom pravougaoniku crvene boje se nalaze procenti koliko ce pogodak biti uspesan, tj da neces promasiti.
ako sam pogresio u vezi misije izvinjavam se :)

Upravo ta misija.. a ja ko konj jurim uzbrdo, čim počne misija, da pokupim municiju i gorivo :D

Ne zaleci se..trebalo bi da imas dosta municije (osim ako nisi tranzirao svakog nemca ponaosob do tad :) ) a pogotovo goriva.
Inace, igra je jakoo teska, videces u sledecoj misiji..i kao sto smo ranije pisali izuzetno ne izbalansirana izmedju easy i normal tezine

sjajna igra, međutim posle 3 sata cimanja sa drugom misijom kada se treba braniti od invazije švaba umalo da odustanem i obrišem sve, ali predjoh nekako, vrlo teška igra ali jako zarazna.

jel probao neko multi??

Nazad
Vrh Dno