Šta je novo?

Memtest86 zakovao, ponagajte !

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav 🙂
Ja pustih Memtest86 da radi i kad se vratih vidim da je zakovao kao na slici i da jedno procesorsko jezgro ima oznaku W. Ni esc ne pomaze, samo restart. Prvo sam mislio da graficka izaziva nasumicno zamrzavanje racunara, ali ja ubacih staru 9600GT i opet isto na istom mestu. Przih procesor u Prime95 samll fft,i blend i large fft i posle 24h ukupno testiranja nista. Na grafi vrteo furmark i opet nista. Reko da probam memoriju i ovo mi izbaci. Probah opet i opet se isto desi samo 5s kasnije. WTF ? Pomagajte vise ne znam sta da radim 🙁
IMAG2009.webp

Promeni memoriju pa probaj ponovo , ili testiraj modul po modul ako imaš više modula.

Prosao je 3 passa sa jednim jezgrom ali nece sa sa sva 4 ?

Dal si probao pored tog modifikovanog Memtest86+ V5.01, originalan Passmark-ov Memtest, i to v5.0 (Bootuj ga kao Uefi DVD ili usb jer će inače raditi kao v4.x; ako je uefi ploča) ili raniju verziju 4.3.6. Taj plus je i meni znao da pravi probleme.

Poslednja izmena:
Zanimljivo, a da li sva 4 jezgra da pustim da rade ili samo jedno, posto sa 4 nece bas da sljaka :/ Videcu taj passmakr da skinem i da testiram danas. Je li 20 pass-ova dovoljno ?

Par pass-a u vrh glave(ne više od 3-4), od puno testiranja će ti se samo pregrevati memorija. Preporučuje se 8 sati(tokom noći) ali samo ako imaš nekih nerešivih problema, a ako nemaš problema(bsod, smrzavenje) za Kingston dosta je i 1.

Poslednja izmena:
BSOD i zamrzavanja je bilo tokom igranja Bad Company 2, World of Tanks i nekih starijih igara. Prosao je 4 pasa i rekao da nema gresaka, i przio sam sinoc 2 sata u OCCT sa 90% memorije iliti 14,9GB, mada igra ne uzme ni 2GB. Saljem grafu na reklamaciju da vidim sta ce reci, jer sam primetio da jedan cip memoriji nije pokriven, a ova 9600GT nema nikakvih hladnjaka na svojim cipovima, pa sumnjam u to, posto zvuk krene da loopuje, slika se razmaze i ni restart ne pomaze (ovo se rimuje lol 😀)

Zanimljivo da imas garanciju na 9600 ??? da se rimuje rimuje se al te stvarno nista ne razumem :smash:
i ja da ponognem :eyebrows:

Poslednja izmena:
Kakva crna garancija na 9600GT nego za 280X, a to ponaganje se *****ah jer sam zurio. Skoro su je vratili sa servisa, kao nista joj ne fali a greje se bar 4C vise :/ Bar ne baca BSOD i slicne gluposti a memtest opet fino radi sa 4 jezgra. Kao da je djavo bio usao u njega 😀

Ako nista ne pomogne onda "The Exorcist" malo svete vodice Oce-nas i op eto je ko nova, da joj zapretis vezi bar jedan chen belog za nju :test:

Prskanje svetom vodicom izaziva bljuvanje vatre a reakcija na beli luk je drasticno povecanje broja obrataja, it was over 9000 :exploder:

Memtest ima neki propust u multitredingu sa 5.01, release candidate za 5 provereno radi. Možeš proveriti ovo na njihovom forumu, bez većih problema je moguće naći dosta tredova o ovome...

Nazad
Vrh Dno