Šta je novo?

Memtest vs. Goldmemory

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vasa iskustva, sta je bolje, tacnije, preciznije, koliko mogu da se oslonim na rezultate...
Probao sam oba, za 2x256 MB DDR333 Goldmemory je radio 14 sati bez greske 1 prolaz (all tests), a memtest 6 sati 1 prolaz isto bez greske.
Cuo sam da postoji mogucnost da memtest gresi sa Athlon procesorima.
Kod mene je upravo Athlon XP TB-B.
Molim da komentarishe neko ko je probao oba testa.
Hvala.

Mislim da je Mancha pominjao da mu je otprilike jednom u 10 000 puta Memtest nashao neispravan modul koji Goldmem nije. Tako da je memtest bolji... :)

Memtest sta nadje odjednom: nasao je, a Gold pustis da vrti i vrti i vrti....i onda ce posle nekog vremena i od ispravnog modula da te ubedi da je neispravan :)

Desi se nekad da jedan nadje gresku, a drugi ne i obrnuto, ali jako retko. Najcesce ako je modul neispravan oba programa to pokazu. Memtest je meni za nijansu bolji, a svakako brzi, pa ga cesce koristim. Naravno, isto vazi i za testiranje ispravnih, ali o/c modula

Memtest je definitivno bolji. Masa modula koji su prolazili GoldMem, a pri tom prave probleme u realnom radu, ne rade u mem testu. Eh sad, obicno memtest ume dobro da zagreje memoriju, pa tek onda pocnu da se javljaju greske, a pri overkloku moze da zakuca, sto vazi i za gold memory.
Inace Gold Mem ima tripove sa nForce2 plocama, pa lako moze da se desi da memorija koja radi korektno i naravno ploca, zakucavaju uvek na istim procentima greske.

O kom GM pricate? 5.07?

Jos jedan glas za Memtest. BTW aktuelna verzija Memtest-a je 1.15

Meni verzija 1.11 nije radila na mojoj ploci (NF7-S), 1.15 radi OK

Poslednja izmena:
Jos jedan poen za Memtest

Ja inace koristim Goldmemory i memtest sa raznim primercima Kingston, NCP, Elixir...
I memtest nije nikad omanuo sto se tice neispravne memorije a i sto je bitno brzi je od ostalih jedino sto nisam stigao da probam Microsoft memory tester koji je slican memtest-u.

Memtest je najsigurniji i uglavnom provali neispravnu memoriju u prvom prolazu!

Pozdrav !!! :wave:

Nazad
Vrh Dno