Šta je novo?

Memory Stick/Memory Stick Pro

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board & NZXT 3" V2 AP-SPKW2-EU
PSU
SEASONIC Core GX-850
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
Samsung 32'' Odyssey Neo G8
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MCHOSE GX87
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me gde u BG-u i po kojoj ceni može da se nađe ova memorijska kartica kapaciteta 256MB.

Najgore od svega je to što na fotoaparatu (nemam blage veze koji je model, osim što znam da se radi o Sony uredjaju - logično) ne piše ništa osim "Memory Stick Pro", pa nisam siguran sa kojim (od ovih - Memory Stick Pro, Memory Stick, Memory Stick duo) karticama uopšte aparat radi.

P.S. ispitacu situaciju, kada je model aparata u pitanju, pa cu verovatno editovati ovaj thread veceras i dati malo konkretniji info

hvala

Halo oglasi...ja sam MSPro od 256 original SONY platio 45 evra, bilo je i za 40 ali je nemaju trenutno na lageru 😀

Kazi koji je aparat u pitanju?
Od p73 na dalje, rade i DUO/PRO varijante.
Memory Stick je bazni, od 16MB na dalje; PRO varijanta omogucava brži prenos/zapis, video/audio sa 30fps, od 256MB na dalje; DUO je skracena varijanta, od 128MB na dalje, namenjena i mobilnim telefonima (slicno kao RS-MMC), ali sa svojim adapterom(produzetkom) staje i u aparate. Sony, naravno.
Svejedno, 256MB Pro Transcend(Lexar, naravno) je sada oko 4200din. Pa ako nadjes jeftinije, pazari.
P.S. Licencu za Sonijeve kartice trenutno jedini ima SunDisc, ali ko ce na njega da stavi nalepnicu, nebitno je.

Poslednja izmena:
Hvala Boki... a reci mi jel ima neka zamena za Sony Memory Stick PRO Duo... jurim za telefon... i reci mi jel postoji Duo od 1 GB ? poz

loodilo je napisao(la):
Hvala Boki... a reci mi jel ima neka zamena za Sony Memory Stick PRO Duo... jurim za telefon... i reci mi jel postoji Duo od 1 GB ? poz

Ne postoji zamena. Sony, i samo Sony 😀
BokiPK je napisao(la):
...DUO je skracena varijanta, od 128MB na dalje..."
Ovo "na dalje", cini mi se da je trenutni maxx 2GB 😛 Ali bolje ne pitaj za cenu doticnog.

Nazad
Vrh Dno