Šta je novo?

Memorijske kartice

Kidd

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
301
Koju da uzmem memorisku karticu mmc ili rs-mmc? Ja mislim da je bolja rs-mmc ali koji proizvodjac apacer ili kingston i koji model tacno moze da se nakaci na nokia-ju 6600?
Unapred Hvala

u 6600 ide mmc, mada i rs-mmc uglavnom dolazi sa adapterom tako da ti je sve jedno. ortak je pre dva dana uzeo apacer koji je nesto jeftiniji od kingstona i zadovoljan je.

Pa nisu sve rs-mmc da udju u NOkia-ju 6600, daj tacan model?

Svaka RS-MMC koja u pakovanju sadrži i adapter može da uđe u 6600. Adapter za to i služi. Kingston, Lexar, PQI...za ove znam 100%.
Što se tiče modela...pa nema tu neke filozofije...postoje formati MMC, RS-MMC i RS-MMC DV. Svaki od njih se može koristiti u tvom telefonu, ali je MMC najjeftiniji.

potšo se tema zove "memorijske kartice"
gde kupiti najjeftinije SD kartice a da je garancija sigurna?
ne trebaju mi hi-speed

takođe me zanima gde ima da se kupi externi USB2.0 card reader/writer a da košta manje od 1000 dinara? gledah na pcberzi, pogubih se samo tako :(

kupih SD Kingston 256MB od jednog člana (pogledajte "Hot hardware")
card reader/writer kupih od kolege za 10€, garancija još 11 emseci :)

lepo sam se snašao :)

hvala na odgovoru, Kidd :)

Ja te uopste nerazumem.Aj ponovi sve al polako.

vectorman je napisao(la):
Svaka RS-MMC koja u pakovanju sadrži i adapter može da uđe u 6600. Adapter za to i služi. Kingston, Lexar, PQI...za ove znam 100%.
Što se tiče modela...pa nema tu neke filozofije...postoje formati MMC, RS-MMC i RS-MMC DV. Svaki od njih se može koristiti u tvom telefonu, ali je MMC najjeftiniji.
Ovaj ti je covek lepo sve objasnio.

Kidd, zahvalio sam ti se na odgovoru na moje pitanje.

ako ti još nešto nije jasno, pitaj :)

e matori nije mi jasno ovaj baja kaze da bilo koja rs-mmc moze da udje u 6600, to nije tacno jer mi je covek u radnji rekao da nemoze svaka ko je upravu neznam ako neko zna help !!!

kako ti nije jasno? svaka RS-MMC sa adapterom može da uđe.
čovek ti verovatno piše na osnovu iskustva

meni je prodavac za mobilni rekao da formatiram abteriju tako što ću je puniti 3x 12-15 sati a u originalnom uputstvu lepo piše da se puni 24h prvi put a kasnije puniti koliko i kad treba. toliko o ljudima u radnji :)

Shto ne bi radila? Sve je na ta dva tipa kartica isto sem velichine, koju adapter pemoshtava.

Aman bre, ja imam PQI 128 MB rs-mmc i radi kao zmaj :)
Jedina je fora da ima adapter, koji ima svaka, znaci izvadi tvoju karticu iz telefona i uporedi sa tom koju hoces da pazaris po velicini, i ako su iste, onda moze, kad si bas neverni Toma...

Inace preporucujem PQI jer daju 5 godina garancije, a i najjeftinije su od poznatih, bar su bile kad sam ja kupovao...

Poz.

Kupi RS-MMC sa adapterom... Ako poželiš da promeniš telefon, nju ćeš moći da koristiš i na dosta novijih telefona (7610, 6670, 6260, 3230...), sve do 6630 i još novijih, koji koriste isto RS-MMC, ali dual voltage.
Obične MMC postaju (već su gotovo i postale) stvar prošlosti... Ja imam takođe običnu od 256 MB i pošto nameravam da promenim telefon, već se pitam šta ću sa njom? Nemam nikakav drugi uređaj koji ih koristi, da je prodam - već ne vredi skoro ništa... Jedino da je dam u cenu zajedno sa telefonom (ili da, još bolje, nekom sve poklonim)...
Kupiš li običnu, verovatno ćeš vremenom doći u istu situaciju...

Vrh Dno