Šta je novo?

Memorijske Kartice

Koje memorijske kartice koristite?

• CF/MicroDrive

Glasovi: 75 34.9%
  • SD Card

Glasovi: 70 32.6%
  • xD Card

Glasovi: 26 12.1%
  • SM Card

Glasovi: 6 2.8%
  • Memory Stick / Pro

Glasovi: 21 9.8%
  • MMC

Glasovi: 17 7.9%

• Ukupno glasača
    215
Filip17 je napisao(la):
Cestitke i drago mi je da si zadovoljan karticom obzirom da je 80 X uslo u standardnu brzinu, nove Lexar ili ElitePro Kingston imaju standard 120 X, nadam se da ti nisam pokvario zadovoljstvo
ma kakvi, bice tih kartica jos, ne sekiram se. ;) nego jel ima negde neki test tih novih il' je to peak u laboratorijskim uslovima, pa odma' na ambalazu? :)

CF - 512MB za Canon S50

ajde ujedno i mozda malo offtopic, ko sada valja digitalne aparate i kartice za njih, neka mi se jave na PM.

Poz

Turbo
:wave:

Molim vas da samo glasate, kad vec postoji ovako "pametan" poll.
Ko je briga kakve kartice imate i od kakvog je znacaja taj podatak???

ovo ce biti off pa obrisi kad procitas ako smeta:
meni je bila korisna info koje se kartice koriste jer sam tako dosao do adrese gde da kupim karticu veoma povoljno i dobio sam savet kakvu da kupim.

Jel ima neko savet za SD karticu 1GB, da bude dovoljno brza za foto aparat, 45x ili vise, i naravno sto jeftinija. Koja i gde?

poz

Apacer Hi-speed 60x 1 GB - 77e u Imtelu
Drugar je nasao negde u Zarkovu Kingston za 70e, ali ne znam detalje.

znam i ja te u zarkovu, ali pored njih kao da nema nikog, barem ja ne mogu da nadjem.

hvala u svakom slucaju

1gb SD kingston za Cannon A620 i 128mb Smart Media za Fuji 2600z

OFF Pitanje?A sto svi ovi noviji budzeniji DSLR aparati koriste CF?Zar CF nece da izumre kao SmartMedia?THNX.

fali ti na listi microSD (transflash). nju koristim za telefon
CF- fotoaparat.

Imam 3 SD kartice :D :D :D
Za Fotoaparat KonicaMinoltu Z3 koristim SanDisk Ultra II od 512 MB .
Za Mobilni telefon Motorolu MPX200 koristim Kingston od 256 MB .
Treca SD mi je u rezervi jer sam je dobio uz telefon a ona je Panasonic sa 16 MB .
Jako sam zadovoljan sa kvalitetom i brzinama kartica.

Pozdrav

S obzirom na promene, ovakva glasanja bi trebalo da budu vremenski ogranicena. Recimo, ja sam svojevremeno glasao za CF, jer sam ih imao najvise (po kapacitetu), a sada vise nemam nijednu.
Trenutno SD+MMC i ona SM128 koja skuplja prasinu :)

prle83 je napisao(la):
Jel ima neko savet za SD karticu 1GB, da bude dovoljno brza za foto aparat, 45x ili vise, i naravno sto jeftinija. Koja i gde?

poz

Ja sam bas pazario SD 1GB Ultra II Plus, sa preklopom tako da moze i da se udene u USB. VRLO zgodno, moze da sluzi i kao memory stick jer dobijes poseban privezak u kome mozes da je nosis... E sad, skupa jeste, 9800 din...

PJ je napisao(la):
S obzirom na promene, ovakva glasanja bi trebalo da budu vremenski ogranicena. Recimo, ja sam svojevremeno glasao za CF, jer sam ih imao najvise (po kapacitetu), a sada vise nemam nijednu.
Trenutno SD+MMC i ona SM128 koja skuplja prasinu :)

Slažem se, i kod mene se situacija dosta promenila...

Smart Media kartice više ne koristim, sada su u opciji MMC u telefonu i xD u fotoaparatu..

I ja promenih, pa mi sad kartica vodi u pollu :D

Ja imam SanDisc CF 512 za canon S1 i sasvim sam zadovoljan.
Nego mene interesuje gde bih mogao da nabavim polovnu ili novu SM card... ako neko zna molio bih ga da mi se javi na PM ili ostavi ovde poruku. Hvala

Marti Misterija je napisao(la):
Molim vas da samo glasate, kad vec postoji ovako "pametan" poll.
Ko je briga kakve kartice imate i od kakvog je znacaja taj podatak???

Ovde je CESID umesao prste :-devil-:
ozbiljno....svako jutro jedna nova anketa

Najgore je to shto su ankete najposecenije, narod voli da glasa vishe nego leba da jede...

Moze li Kingston SD 512 MB da bude 26 e??

Treba mi za A 520 ali je ova cena bas nesto niza u odnosu na ostale, neki ***** ili???

Pa gigabajtne kartice sada imaš za pedesetak evra. Onda su valjda i te cene za 512 normalne.

Axel DPS je napisao(la):
Verovatno nije ElitePro, a mozda su i Divche!

Da nije ElitePro, a kakva je razlika, u brzini pisanja i citanja sa kartice?? Elite pro je 55 E

Edit: A sta je to divche?

Edit2: Axel saljete li robu u Ns?

Poslednja izmena:
Planiram nabavku Fuju 5600 a ako iskrsnu neke finansije mozda cak i 9500 pa bih da pitam sta da gledam od kartica. Koje proizvodjace, modele i brzine preporucujete da bi se maksimalno iskoristila brzina aparata u foto modu kao i da bi se bez problema snimao video u max rezoluciji i fps. Takodje, da li 9600 radi bolje sa xd ili cf memorijom i da li ima neke velike razlike u kvalitetu xd kartica izmedju Fuji i Olympus brendova. Molinm vas za preporuke u "normalnom" cenovnom rangu.

Nazad
Vrh Dno