Šta je novo?

Memorije Elixir, Spectek ili OEM???

nikolakv_08

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
300
Posto mi je otisla memorija, hteo sam da kupim novu. U oglasima sam nasao ponudjaca koji ima u ponudi Elixir, Spectek i OEM koje rade na taktu koji meni odgovaraju (256MB na 333MHz) a nisu mnogo skupe. Ja, iskreno, nisam ranije cuo za ove memorije. Jel moze neko da mi kaze svoje iskustvo i svoje misljenje za ove memorije. Ne koristim racunar za neke napredne aplikacije vec za standardnu upotrebu.
Ostale komponente:
AMD Athlon XP, 1466 MHz (11 x 133) 1700+
Epox EP-8K3AE (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (64 MB)
Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Ako koristiš mašinu za standarnu upotrebu kupuj najjeftiniju (uz ogradu da možeš da je vratiš i zameniš prodavcu usled nekompatibilnosti).

Koristio sam Elixir memoriju,upravo 256 MB PC 2700 (333).
Dobra iskustva,poređenja radi rekao bih da mi se bolje pokazala od isto takvog Kingston VR.
I drugi korisnici koje znam su bili zadovoljni , bolje rečeno ne poznajem nikoga ko ju je posedovao a da je bio nezadovoljan.
Preporuka.

Ako gadjas najjeftinije memorije - preporuka za PQI. Jeftina je, rasprostranjena kod prodavaca i sasvim pouzdana za svoju cenu.

i ne moras da kupujes ddr333, mnogo lakse ces naci ddr400, dok ih jos ima u ponudi.
od tih navedenih memorija koristio sam elixir, citava 2 dana, dok komp nije zavrsio u servisu - dozivljavao sam nasumicne BSOD-e i svi programi su pucali - 2x256mb ddr400 exlixir su se klale na asus a7v8x-x ploci. posle je na tu plocu sasvim lepo leglo 512DDR Kingston VR,a pregurala je jos gomilu drugih memorija, a ni sa jednom nisam imao tih problema.

Moj glas ide definitivno NCP memoriji. Ja licno nikada sa tom memorijom nisam imao problema.
Nikada nijedan konflikt sa plocom, i slicno.

Nazad
Vrh Dno