D
Deleted member 46590
Guest
Imam ja tog predatora samo je 2x8GB, 3600 Cl 16 bez problema.
Imam ja tog predatora samo je 2x8GB, 3600 Cl 16 bez problema.
Akoi bude radilo, pa još i na punoj brzini, imaće dual channel samo na 4 + 4 GB. To je vrlo mala pomoć.koliko je "ok" ubaciti 4 gb i jos 8gb da li to radi stabilno? za dual kanal
koliko je "ok" ubaciti 4 gb i jos 8gb da li to radi stabilno? za dual kanal
@Gile
Trazi memorije bez RGB-a, jer su one u 90% slucajeva znacajno jeftinije.
Od G.Skill-a trazi Rupjaws V 3600c16-17, 3200c15, TridentZ non-rgb, to su crveno-sivi ili crno-sivi modeli, oni stariji namenjeni za z170, ali su odlicni. Ima TridentZ NEO koji je sad izasao, namenjen za Ryzen, ima modela sa normalnijim cenama, ali 3600c16 i c14 su skupe.
Od Patriota imas Vipet Steel kao sto sam ja uzeo, 3600c17, mada ti mozes da uzmes 4000c19(spustis na 3600, a ima lufta za utezanje mnogo vise nego ostali, video sam review gde je vozen 4000c16).
Od TeamGroup-a jedino jeftiniji VulcanZ koji je takodje skorije izasao, ali ne znam za brzine. Isto imaju lep luft. Imaju i Hawk (Gulftown je testirao sa nekim besnim modelom), ali je on skuplji, ali opet jeftiniji od skupih G.Skill-a.
Corsair kao i Kingston, makar sto se ovih normalnih modela sa normalnim cenama ne gledam, jer za istu cenu mozes nesto od drugih da kupis, malo brze i sa vise lufta za zatezanje.
Hvala na odgovoru, jer sam na osnovu njega promenio RAM i otisao na:
https://www.gskill.com/product/165/...DDR4-4000MHz-CL19-19-19-39-1.35V32GB-(2x16GB)
Vidim da Hardware Unboxed ima lep video kako postici maksimalne performanse u odnosu na RAM podesavanja, pa cu se sa tim najverovatnije malo igrati.
TridentZ NEO jos nije dostupan.
Hvala jos jednom, jer si mi stvarno uticao na izbor RAM-a.
Taj kit nije b-die, makar tako finder kaze.
Jedan od xmp profila je 3200c15, tako da verovatno bi mogao da se spusti jos. Najbolje je da koristis 3600 i da utegnes koliko moze, e sad to je pitanje. Nigde ne mogu test da nadjem vezan za taj kit, niti bilo sta.
Onaj sajt digitec.ch ima drugih modela tridenta i ripa, ali nema oznaka modela, tako da ne znam koji je latency.
https://www.digitec.ch/en/s1/produc...00-dimm-288-memory-6134885?supplier=406802--- ovaj jeste RGB, ali ako je c17, onda je to cena kao kingston, i on je b-die, treba ova oznaka da bude F4-3600C17D-32GTZR, ali kao sto rekoh, ne vidim nista na sajtu.
Ako nisi ogranicen na ovaj sajt, baci mi jos neke iz Svice, posto vidim da je ovo tamo, pa da pogledam sta jos ima.
Daleko od toga da moras bdie da uzmes, ali voleo bih da izaberes model koji ima makar neki test, gde se vidi potencijalni latency za neke brzine. Necu da bude kako sam ti preporucio nesto, pa posle ne bude tako.
Ja sam svoj Patriot Viper Steel uzeo na osnovu nekih ruskih testova i utisaka sa interneta, gde su ga vozili 3200c14. Moguce da ja necu biti te srece, ali ako uspem sa 3600c17 na samo spustim na c16, bicu vise nego zadovoljan, jer 3600c16 out of the box kosta duplo vise.
Tokom rada, nikakve razlike nece biti, ali ako kupujem, volim da kupim nesto sto ima potencijal da se utegne, a kosta dosta manje.
Ti imas dosta vremena da se informises, jer 3950x izlazi tek za mesecak dana, a za to vreme moze dosta da se promeni u radnjama, da dobiju jeftinije modele koje provereno imaju potencijal.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari