Šta je novo?

Memorija??!!! Sta znace oznake.... + PITANJE!!!

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Zanima me sta znace oznake "ECC, non ECC, bufferd, unbufferd" i tako dalje za memorije?!

POMOC:
Kupio sam DFI LanParty nF4 Ultra-D plocu (jos nisam kupio procesor, kupujem ga za 5-6 dana) pa me interesuje da li ce mi raditi stara memorija koju imam na starom kompu?! Kako da proverim koje je vrste (ECC, non ECC, bufferd, unbufferd) kada na samom memoriji to ne pise?! (posedujem Corsair ValueSelect VS512MB400C3) Da li ce mi ova memorija raditi na buducem kompu (DFI. AMD64 3000+ Venice)??????
Hvala

ECC - Error-Correcting Code memorija koja ima mogucnost da testira podatke koje u nju dolaze i izlaze a radi ispravnosti! To joj omogucava specijalni cip na njoj (buffeed memory)!
mnogoje skuplja od obicne non-ECC memorije!

Sto se tice tvoje memorije (imam takav modul) ona je non-ECC, modul od 512MB DDR400! Radice na toj buducoj konfiguraciji, naravno ako sve ostavish na default-u! Ako se budes igrao OC-a, onda moras sam ispitati njene limite :)

Memorija ce ti raditi bez problema za neki jaci overclock ce ti trebati nesto jace....

Poz

ECC, Buffered memory

ECC, Error-Correcting Code, "sposobnost" memorije realizovana putem posebnog elektronskog kola, odnosno algoritma, u cilju testiranja integriteta, odnosno nekompromitovanosti signala, donosno podataka.

Buffered memorija poseduje dodatne chip-ove, odnosno elektronska kola sa algoritmima koji omogucavaju ECC rezim.

Unbuffered i buffered RAM ne mogu se simultano koristiti.

Posto je 99,99% RAM-a koji se prodaje non-ECC unbuffered, ti, sa velikom verovatnocom mogu da zakljucim, da posedujes takav tip. U pitanju je standrdan tip koji koristi velika vecina nas. Bez ikakvih problema ce ti navedeni RAM raditi na DFI LanParty nF4 Ultra-D.

Hvala na odgovorima. Otvorili ste mi oci.

Nazad
Vrh Dno