Šta je novo?

Memorija problem?!?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Posto sam imao problema sa Windows-om odlucio sam da memoriju proverim sa programom Goldmemory. Napravio sam boot-abilan disk sa programom i pustio u rad. Sve je bilo ok, dok na kraju nije izlistao 36 errors! E sad, interesuje me da li te greske mogu biti usled overclock-ovanog sistema. Pritom mi memorija radi kao DDR500 (sto je za nju default), sem 2.5CL kao i 1T. Da li da se zalim i da trazim da mi zamene memoriju?
Unapred hvala

POZ :wave:

Stavi je na 2.8V ako vec ne stoji... I probaj barem jos 2-3 programa za testiranje memorije, pa vidi oce ti i oni izbacivati greske...

Vec stoji na 2.8v sto je i max za EPoX 8KDA3J. A sa kojim jos programima da probam?

pre neki dan sam poludeo... imam kingmaxa 466 koji downclockovan na 420 zbog procesora..
pocela je opera non stop da mi puca i pade mi na pamet da istestiram memoriju. pustio sam memtest i posle 3min rada je poceo da prijavljuje greske...posto imam dva modula po 256 ponovio sam test posebno za svaki modul i opet ista prica...
konacno mi je na kraju palo na pamet da vratim procesor na default, i vec pogadjate, memtest vise nije prijavljivao greske.
pozdrav.

Znaci nije sve u memoriji. :D :d :D Probacu i sa drugim programima i sa jednim i sa drugim modulom pa cu vam reci.

Poslednja izmena:
Evo sada sam provrteo i Memtest86 i nije nasao ni jednu gresku, a komp je i dalje bio OC-ovan. Sad stvarno ne znam kom programu da verujem. :wall: :mad: :S:

menjaj lezista,kod mene svojevremeno 2X kingmax HC na toj ploci su radila na oko 230-235 stabilno
jedan hoce na 270 i jos malo preko,ali 2 komada ne preko 240

Kao sto rekoh Memtest86 ne prijavljuje ni jednu gresku. Kome verovati sada? :trust:

Nazad
Vrh Dno