Šta je novo?

Memorija pitanje

probeat

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2002
Poena
620
Kakva je HYNIX DDR memorija?Ciji je to uopste proizvod?
Gde je ona uopste u odnosu na NCP,Kingston,Samsung....

probeat je napisao(la):
Kakva je HYNIX DDR memorija?Ciji je to uopste proizvod?
Gde je ona uopste u odnosu na NCP,Kingston,Samsung....

Iznad NCP-a, a ispod Kingstona i Samsunga. To ti je bivsi Hyundai.

Da li hoce da radi na ASUS-ovim plocama konkretno A7v266-c posto znam da Samsung-ove DDR ne rade?

probeat je napisao(la):
Da li hoce da radi na ASUS-ovim plocama konkretno A7v266-c posto znam da Samsung-ove DDR ne rade?

Ko te je to lozio???

Mislim da je upravu.Ta ploca ne podrzava PC2700 memoriju

Cvele je napisao(la):
Mislim da je upravu.Ta ploca ne podrzava PC2700 memoriju

Ma daj sta vi pricate imao sam tu plocu i Samsung funkcionise savrseno.

Ja je nisam imao al kolko znam na njoj rade samo pc1600/2100

Cvele je napisao(la):
Ja je nisam imao al kolko znam na njoj rade samo pc1600/2100
Pa sta? Tako stoji i u specifikacijama za mog KR-a... ali dajte mi neki Samsung PC2700 ili ne daj Boze PC3200, pa da vidite kako to radi... i bljuje vatru!!!

Care dzabe prica, ljudi stastavili dve konfe u zivotu i sad nesto pametuju, nepostoji DDR ploca sa kojom ne radi DDR Samsung memorija.

Cvele sramoto :) Kakvi crni 1600/2100 ? :p Svaka memorija je kompatibilna unazad sa svime, osim u par izuzetaka, recimo neke ploce za P1 su trazile dvostranu memoriju da bi lepo radile, ali kad bi to bilo ispunjeno plocu nije bilo briga da li je ta memorija PC66, PC100, PC133 ili PC150.
Sve memorije rade i u najdonjem (koji izraz:)) opsegu a veci broj u oznaci samo oznacava njihov maksimalni deklarisani takt, tj. za PC 2100 se garantuje da radi maksimalno na 133, za PC 2700 na 166, e sad sto one rade i na 100 i (vecinom) na npr. 170 to je druga stvar

Misko je napisao(la):
Care dzabe prica, ljudi stastavili dve konfe u zivotu i sad nesto pametuju, nepostoji DDR ploca sa kojom ne radi DDR Samsung memorija.
A, vidim i ja... Na stranu to sto je upravo taj Samsung na listama prakticno svih (ako ne bas i svih!) proizvodjaca ploca kao preporucena memorija...

Brutalan Zlica je napisao(la):
Cvele sramoto :) Kakvi crni 1600/2100 ? :p Svaka memorija je kompatibilna unazad sa svime, osim u par izuzetaka, recimo neke ploce za P1 su trazile dvostranu memoriju da bi lepo radile, ali kad bi to bilo ispunjeno plocu nije bilo briga da li je ta memorija PC66, PC100, PC133 ili PC150.
Sve memorije rade i u najdonjem (koji izraz:)) opsegu a veci broj u oznaci samo oznacava njihov maksimalni deklarisani takt, tj. za PC 2100 se garantuje da radi maksimalno na 133, za PC 2700 na 166, e sad sto one rade i na 100 i (vecinom) na npr. 170 to je druga stvar

Pa nema sanse da mu Samsung 2700 na toj ploci radi na maksimalnoj brzini.To sam hteo da kazem.

Cvele je napisao(la):
Pa nema sanse da mu Samsung 2700 na toj ploci radi na maksimalnoj brzini.To sam hteo da kazem.
A zasto da ne? To je KT266A model, zar ne? (nemojte mi zameriti, ipak nisam bas najbolje upucen u ASUS-ove modele - hint: ABIT inside! :D)
Doduse, to jeste malo "skartiran" primerak (ne samo zbog nedostatka RAID-a) u odnosu na -E verziju, ali ako je neki bas dobar primerak ploce... zasto da ne? To je magistrala koja je p***** dim za KT266A cipset.

Cvele je napisao(la):

Ti si rekao da na A7V 266C ne radi nijedna PC2700 vec samo 1600/2100. Sta si zeleo da kazes - ne znam :p. Da umem da citam misli bio bih Brutalni Prorok, a ne Zlica :D

Brutalan Zlica je napisao(la):
Ti si rekao da na A7V 266C ne radi nijedna PC2700 vec samo 1600/2100. Sta si zeleo da kazes - ne znam :p. Da umem da citam misli bio bih Brutalni Prorok, a ne Zlica :D

Ok.Upravu si.Zato sam se posle ispravio:D
Pozdrav!cheers

Vrh Dno