Šta je novo?

Memorija DDR550 ili nesto jace

genijalcin@23 je napisao(la):
Meni rece Lukija da to nije bilo 100% stabilno...Kao vrteli ste neke testove, i Winnie ih je prolazio, ali da i dalje nije bilo 100% stabilno. Sa druge strane, ne kapiram kako mozete da procenite da li je sistem stabilan, samo nakon nekoliko sati testiranja (ako ste uopste toliko testirali).
Najbolje da svi uzmemo godisnji jedno mesec dana pa do kraja ispitamo stabilnost.
;)
Salim se, reper nam je bilo 10 prolaza na 5 testu u Memtestu. :wave:

genijalcin@23 je napisao(la):
Meni rece Lukija da to nije bilo 100% stabilno...Kao vrteli ste neke testove, i Winnie ih je prolazio, ali da i dalje nije bilo 100% stabilno. Sa druge strane, ne kapiram kako mozete da procenite da li je sistem stabilan, samo nakon nekoliko sati testiranja (ako ste uopste toliko testirali).

* Memtest prosao 13 krugova na testu 5 i 8 (za vise nismo imali vremena)
* Prime prosao pola sata

Iz licnog iskustva ti mogu reci da ako prvih 6-7 krugova u Memtestu broj 5 i 8 prodju da je memorija dobro podesenja i da je mala vjerovatnoca da ce postati nestabilna na daljim obrtajima (ipak mi smo odradili 13 krugova)

Mislim da ces se sloziti da smo imali vise vremena za testiranje da bi stim imali i vise vremena da probamo razne kombinacije sto bi fakticki i povecalo stabilnost sistema.

Nisam bas rekao da je nestabilno. Problem je sto nismo probali jos neke testove tipa OCCT, GM , igre. Prime je znao kod mene da radi i 18h pa da pukne, memtest da prodje celu noc sve a GM pukne na 30+ % .... no dobro, tu je. Meni je i pre malo falilo da prodje 300MHz ali na 3-10 BIOS-u, desavalo mi se da prodje 20 prolaza ali zvekne ... Ne znamo koliko 7-04 pomaze, makar ima neke opcije koje 3-10 nema... Pozabavicu se time kada budem imao vremena.

vlada_o je napisao(la):
Izgleda da si u pravu, priznajem moja greska. :d

Ali od kada je Oscar Wu napustio ABIT uopste me ne interesuju. ;)

U stvari ne interesuju me otkad mi je otpao kuler sa AI7 ploce. :smash:

IC7 je takodje kuburio sa tim problemom :(

monteboy je napisao(la):
* Memtest prosao 13 krugova na testu 5 i 8 (za vise nismo imali vremena)
* Prime prosao pola sata

Iz licnog iskustva ti mogu reci da ako prvih 6-7 krugova u Memtestu broj 5 i 8 prodju da je memorija dobro podesenja i da je mala vjerovatnoca da ce postati nestabilna na daljim obrtajima (ipak mi smo odradili 13 krugova)

Mislim da ces se sloziti da smo imali vise vremena za testiranje da bi stim imali i vise vremena da probamo razne kombinacije sto bi fakticki i povecalo stabilnost sistema.

Sto niste probali i SM ili OCCT? Dobro, necu da trazim bas dlaku u jajetu, ali opet...

Lepo je rekao Lukija. Sve izgleda ok na prvi pogled, medjutim, ostavis tako da se vrti i puf...Ili radis nesto bitno ili se igras i puf - plavi ekran.

monteboy je napisao(la):
Moze i nakon toga... kad se bas dobrano ugreje, pa tek onda pocne da izbacuje greske. Kod mene zna to da se desi i nakon vise od 20-ak loop-ova, ako nije dobro hladjena.

Ali dobro, verujem da ste to resili na odgovarajuci nacin, ipak niste naivci i nije vam prvi put da testirate neku memoriju ;)
A i testirali ste ipak TCCD, niste mu pucali neke sumanute voltaze.

P.S. U svakom slucaju, genijalac vam je duzan krempite! :d:d:d

ja sam iskreno digao ruke od memtesta (barem sa tccd memorijom) ovi moji moduli mogu celu noc bez gresaka do oko 315mhz a ko sto sam spominjao ranije neupotrebljive su od 260-300mhz, pucanje win, nemoze ni 1mb pi, itd

monteboy je napisao(la):
Konkretno u mom slucaju Mushkin ima prednost mada se ista ne moze generalizovati na sve UTT module jer malo koji 2x512 MB UTT radi stabilno na ovako visokim frikvencijama.
Monte, da pitam ja tebe nesto... imas li mozda kakav info o tome kako se klokuju Redline moduli od 1GB? Mogu li oni da isteraju 260-270MHz?
Mislim, kada si vec uzimao te tvoje module, sigurno si se nacitao textova o njima... pa me interesuje da li si mozda naletao na neke gde su testirani gigabajtni moduli? OK, znam da mogu da nadjem na netu (google je majka! :D), i znam da sam gotovan :d... nego, ako znas iz prve ruke.

Verovatno bih uzimao upravo Redline iz inostranstva... ali mislim da ce mi 2x512MB biti malo. I ovako mi F.E.A.R. pomalo stuca sa 1GB :)

CAR je napisao(la):
P.S. U svakom slucaju, genijalac vam je duzan krempite! :d:d:d

Ti moras da kupis naocare ako ne vidis ogradu na G-Skill sajtu
:d

Nazad
Vrh Dno