Šta je novo?

Mem. za overclock ?

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Imam Abit nf7-s, 2500+ Bartona, dtk 400W, 1 hdd, 2 opticka drajva.
Pitanje je sl. da li od a-data ddr 400 mem.(ona za 36-38 evra) mogu da ocekujem da ce raditi ok kad oc-ujem proc. na 11*200 MHz (sinhrono) (proc. provereno radi na 11*200). pozdrav ! 😛

Pa ako je DDR 400 onda ce da radi na 400. Probao sam ja Elixir DDR 400 i radi...

Jeste ddr400, nego kad sam probao sa no name mem. (pqi) magistrala nije presla 180MHz, pitanje je kakva je u stvari a-data, da li je ok memorija sto se tice kvaliteta. pozdrav!

Znam za V-Datu da je super (2-2-2-11 lat.), a za A-Datu ne znam. Ostaje ti samo da probas ili da sacekas na jos nekoliko posta "Iskusnijih"

Poz :wave:

pqi memorija nema sanse da nece da radi na 400mhz, ako je ispravna... (naravno ako je ddr400)
a to kako si proverio da procesor radi na 11x200 bi trebao da elaboriras... cudno mi je to da nije hteo 186 da predje...

Ja sam cuo i procitao na dosta mesta da je Corsair odlicna. Nisam probao - jos uvek 🙂

A cek sta ce tebi uopste A-Data? Sto ne uzmes Corsair sa 256 koja je puno hvaljena i provereno radi dobro :smoke:

Poz

Ahahahha....A A-Data nije proverena i ne radi dobro? Ista ta A-Data je ja mislim jedina koja nikada ni sa jednom plochom nije pravila sr*nja...Pitajte Bojana da li je ikada imao problema sa dotichnim memorijama

Btw, ta od 36-38 svakako nije o/c memorija....

Trenutno su mi u mashini 2 x 256Mb Corsair XMS PC3500, a pre njih sam u mashini imao A-DATA Vitesta DDR500....Jeste Corsair bolji, ali i za A-Datu samo rechi hvale

Poslednja izmena:
Pa ***-a moram nesto da kazem, covek ceka odgovor iskusnijeg odavno 😀

pnjaf je napisao(la):
Jeste ddr400, nego kad sam probao sa no name mem. (pqi) magistrala nije presla 180MHz, pitanje je kakva je u stvari a-data, da li je ok memorija sto se tice kvaliteta. pozdrav!
PQI je uglavnom Shitina! Ok. memorija je Transcend, KingstonVR, CorsairVS, GEiL value - ima cak i hladnjake, prica se dosta o Crucial modulima koji rade na 200 FSB-u na CL2 2-2-11, pa bi mogao i to da potrazis, po ceni je u klasi ovih memorija, a to je oko 40-45 evra za 256MB, A-DATE su ok, ali rade na prilicno labavim setovanjima, mada na 200 FSB-u garantovano rade na CL2.5 3-3-11.
Za posebno izbegavanje su lepo upakovane TwinMOS memorije, koje prave izuzetne probleme na nForce2 plocama, rade na nizem taktu od propisanog, ne prolaze Memtest86, Prime95 puca, masina ispada iz aplikacija, koraptuje fajlove itd.... Takodje na crnoj listi je i nas Bluestar iz Arilja, dobar je za izbegavanje u sirokom luku, a po podacima iz jedne vece beogradske firme cak 85% modula je u jednoj turi bilo neispravno!!!

Izbegavaj Elixire, PQI, NCP, VT, M-TEC i ostale divljake nepoznatog porekla i bez pakovanja. Svaka sertifikovana memorija ima kutiju i visegodisnju garanciju. Takodje, nVidia System Utility i CPU-Z bi trebalo da ga na memory info-u iscitava po brendu, na primer GEiL iscitava kao GEiL, ili Corsair iscitava recimo kao Corsair XMS3200LL itd....
Bilo sta sto dobijes da je hvatano golim rukama i da nije u specijalnoj antistatickoj ambalazi, velika je sansa da nece raditi korektno.
To ne znaci da ove jeftine memorije koje su ko zna na kom brodu sklapane, ne rade, ali je velika verovatnoca da ces imati problema sa kompatibilnoscu i sa eventualnom ispravnoscu tih modula.
Inace, svi DDR400 moduli hoce da rade i na 220-230 Mhz magistrali, a kvalitetniji, ciji cipovi mogu da poteraju visoke magistrale i ciji je PCB sestoslojan mogu da rade i na vise od 250 Mhz, mada se tu vec postavlja pitanje maticne ploce, BIOS-a, cipseta, procesora itd.... da li ce to raditi.

Poslednja izmena:
Probao sam jako puno raznih memorija i ne mogu da kazem da je PQI ******
kad se uzme u obzir njena ok cena,s druge strane po meni Transcend, KingstonVR i CorsairVS nisu nista specijalno (jedino mozda sto su atestirane i nemaju problema
sa kompatibilnoscu,izuzetak je Corsair.)Geil Value je vec druga prica,stvarno
se memorija ponasa ko high end.Njena cena je povoljna s obzirom da dolazi
sa plavim hladnjacima(stvarno se greju).Na intel plocama se postizu bolji
rezultati.Na Abit NF7-S radi cas 2.0-3-3-11 pri default voltazi.Sto se tice
A-DATA zavisi koji su cipovi korisceni,npr. burazer mi zivi u Americi i voleo
da cesto menja memoriju sve do skora,kad je naisao na A-datu sa infineon
Made in USA cipove -45ns i kaze da je bolja od svih tih HyperX,XMS,OCZ
skupih memorija.Slicno je i sa A-datom sa Micron cipovima.Jedino sam cuo
za A-datu Hynix cipovi da daje slabe rezultate.

P.S. Ako se misli na Crucial BallistiX njih nema kod nas i sigurno ih nece
biti barem ove godine.

drfedja je napisao(la):
Inace, svi DDR400 moduli hoce da rade i na 220-230 Mhz magistrali
Ajde da si rekao većina...
Naravno da neće svi. Evo imam neki gegavi samsung, neće na 210 ni sa 11-4-4-2.5 i 2.9V. Imao sam i corsair VS koji je hteo još manje 😀

Crucial Ballistix nema u SiCG 🙁 Ono za izbegavanje Elixira - Ja sam se tesko zaje*o - imam 2x512 DDR400 Elixir na def 3-3-3-8 (sheet), a teram ih bez OC na 2.5-2-3-7 bez problema (Prime uopste ne puca 🙂 ).

@drfedja: To sto si rekao da svaka sertifikovana memorija treba da ima kutiju i visegodisnju garanciju. Trebao si da kazes DOZIVOTNU, jer to nudi Corsair :smoke:

Poz

Ok braco opet ste se raspricali 🙂 , da li je a-data ok mem. ili se poredi sa pqi, ncp, ace i ostalim shitovima. pozdrav :trust: i koliko znam ovo sto treba da uzmem je a-data sa a-data chipovima .

@noki kakav avatar bate ovo jos nisam video , ha 😀

Poslednja izmena:
Verovali vi ili ne imam CorsairVR DDR400 2x512 i rade mi na 235FSB-u sinhrono na default vdimm-u, za CPU drzim 1.8v, a za vdd 1.8v. 🙂 Evo i slicice:

Prilozi

• uspehmem.gif
    uspehmem.gif
    14.5 KB · Pregleda: 113
LiquidPlasma je napisao(la):
Znam za V-Datu da je super (2-2-2-11 lat.), a za A-Datu ne znam. Ostaje ti samo da probas ili da sacekas na jos nekoliko posta "Iskusnijih"

Poz :wave:

Btw, V-Data je low cost memorija i svakako nije 2-2-2-11

Crucial Ballistix se moze nabaviti u SINTEH-u..provereno a sto je jos lepse i GEiL Ultra-X ali najsladje je sto sam juce uzeo original Infineon DDR400 ..ljudi pa to rastura za te pare 2-2-5-8 (11) za NForce..a dilerska je samo 37.5 evrica, ponavljam ..apsolutno najbolja memorija za ulozeni novac!!!!!

pnjaf je napisao(la):
Ok braco opet ste se raspricali 🙂 , da li je a-data ok mem. ili se poredi sa pqi, ncp, ace i ostalim shitovima. pozdrav :trust: i koliko znam ovo sto treba da uzmem je a-data sa a-data chipovima .

😀

Morao je da padne selfquote, a zasto pa skontajte zasto !
:trust:

noki je napisao(la):
Made in USA cipove -45ns i kaze da je bolja od svih tih HyperX,XMS,OCZ
skupih memorija.

Mislis 4,5ns (sto bi bilo 222MHz), iliti DDR400 (nema veze sto chipovi "mogu" 222).
A ako tvoj brat, iz Amerike, kaze..... 😉

Kakaroth je napisao(la):
Crucial Ballistix se moze nabaviti u SINTEH-u..provereno a sto je jos lepse i GEiL Ultra-X ali najsladje je sto sam juce uzeo original Infineon DDR400 ..ljudi pa to rastura za te pare 2-2-5-8 (11) za NForce..a dilerska je samo 37.5 evrica, ponavljam ..apsolutno najbolja memorija za ulozeni novac!!!!!

Uzecemo u obzir, za one sto pitaju "Kako da sastavim mashinu za igranje za 350€" 😀

BTW Crucial je jako dobra memorija (i firma), ali slicno Kingmax-u, povremeno izbace sjajne module a onda se "ucute" par godina...

Poz.

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
Mislis 4,5ns (sto bi bilo 222MHz), iliti DDR400 (nema veze sto chipovi "mogu" 222).
A ako tvoj brat, iz Amerike, kaze..... 😉

Jeste 4,5ns (45ns nema jos od starih SIMM memorija) nego je oznaka po
cipovima bas ta, sto sam napisao tamo.Tvoja primedba je sama dokaz
da nemas veze sa DDR memorijom.Zato batali mog burazera i vrati se
sviranju kita-re :guitar:

Kakaroth je napisao(la):

Sinteh nema maloprodaju i zalihe Crucial Ballistix memorije koje sad imaju
su jako male(za Digital,Svet comp.,Benchmark itd.)Nece ih biti na prodaji
pre Novembra,sigurno.Sto se tice Infineon-a slazem se s tobom ali i njih
nesto nema.Gde si pazario ? ,)

Ballistix imaju sigurno, za isporuku odmah, juce smo ja i drugar proverili 2X512MB. Mozda je malko tezi za nabavku ali tako je kod svih proizvodjaca ULL serija. Infineon, takodje im je na lageru u vecim kolicinama....e sad jebi ga ako lazu.....lazem i ja Vas...mada sumnjam....svima su potrebne parice 🙂

drfedja je napisao(la):
Za posebno izbegavanje su lepo upakovane TwinMOS memorije, koje prave izuzetne probleme na nForce2 plocama, rade na nizem taktu od propisanog, ne prolaze Memtest86, Prime95 puca, masina ispada iz aplikacija, koraptuje fajlove itd.... Takodje na crnoj listi je i nas Bluestar iz Arilja, dobar je za izbegavanje u sirokom luku.

Cini mi se da puno filozofiras ali daleko si od istine. Ja imam Nforce2 => Epox 8rda3+, a koristim TwinMos 2x512MB, High performance koji radi (((super stabilno na 215 FSB i 2.5,3,3,11))). Istu memoriju sam probao i kod drugara Gigabyte GA 7N400-PRO2, takodje sa istim setovima i radila OK! Imas test na Bech-u, ako te ne mirzi pogledaj.Tako da tvoja prica Doctor-e, ne pije vodu !!!
:smash: :smash: :smash:

A-Data sa njihovim cipovima = nista posebno,mnogi izgleda pobrkaju V-Datu
sa A-Datom.Jeste to ista Marka ali je drugi brend u pitanju ,A-Data je high
performance a V-Data je kako slovo kaze VALUE.Ortak je uzeo A-Datu,2x512
i razmislja da ih proda i da uzme Infineon Original DDR400 (odlicna)
ili GEIL Value.

geokal je napisao(la):
Cini mi se da puno filozofiras ali daleko si od istine. Ja imam Nforce2 => Epox 8rda3+, a koristim TwinMos 2x512MB, High performance koji radi (((super stabilno na 215 FSB i 2.5,3,3,11))). Istu memoriju sam probao i kod drugara Gigabyte GA 7N400-PRO2, takodje sa istim setovima i radila OK! Imas test na Bech-u, ako te ne mirzi pogledaj.Tako da tvoja prica Doctor-e, ne pije vodu !!!
:smash: :smash: :smash:

Kao prvo, 2.5-3-3-11 na 215 nije nikakav high performance, tako da to definitivno nije reper, ali da TwinMoss treba izbegavati, daleko je od istine, pogotovo seriju Twister, koja se extra pokazala

Evo ja imam A-Data-u DDR 500 i radi apsolutno savrseno u bilo kojoj masini kao i sve a-data-e koje sam probao.

poz

LUC1FER je napisao(la):
Evo ja imam A-Data-u DDR 500 i radi apsolutno savrseno u bilo kojoj masini kao i sve a-data-e koje sam probao.

poz

Pa kako ne bi,covece ovo je DDR 500 !!! :wave:
Ali se ovde prica o DDR400 memoriji.Nego bih ja
da nam kaze nesto vise u vezi original Infineon DDR400
memorije,ovaj sto nabavlja direktno kod Sinteha.
Znaci na kojoj masini testirana,na koliko max. sljaka?
koji su cipovi,da li na PCB-u pise neku rev. bilo koja
oznaka.zemlja proizvodnje? :cigar: :bottle:

Ja sam govorio konkretno o a-data memorijama a ne samo o ddr 500...
poz

mitnick je napisao(la):
Kao prvo, 2.5-3-3-11 na 215 nije nikakav high performance, tako da to definitivno nije reper, ali da TwinMoss treba izbegavati, daleko je od istine, pogotovo seriju Twister, koja se extra pokazala

Nisam ni mislio da je ovo neki reper, vec sam hteo da odgovorim Doctor-u, za sve nonsense koji napisao u vezi TwinMos-a. :smash:
Ona ne samo da radi savrseno stabilno pri specifikacijama vec izvan njih. :-devil-:
High Pereformance je naziv same memorije (ne ucinak) za tvoju informaciju i nije TwinMoss vec TwinMos. :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno