Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

Evo probao sam i sa hot apps da instaliram google play i ne moze. Vrti i vrti i vrti bez kraja. Mora sestricina sama da instalira 5.1.6.0.G sta da joj radim. :) Posle kad izadje ta verzija flyme 6 valjda ce to normalno raditi. Ja evo razmisljam da kupim MX6. Sad vidim da imaju dve verzije. Jedna je M685Q i ona podrzava google play koji nije instaliran ali se lako instalira preko hot apps ali nema OTA update i vidim u opisu "Cellular". Nemam pojma sta je to celular. Na drugoj verziji M685H ima OTA update ali u opisu Firmware stoji:Chinese Version,Change ID to Global,and run with Global Firmware. U opisu takodjer stoji da je M685H global firmware i da se lako instalira google play preko hot apps. Jel bolje kupiti M685Q bez OTA ili M685H sa OTA kinesku verziju kojoj je ID promenjen u Global verziju? Koliko je samo ovo Meizu zakomplikovao!!!

@LazarAntic
Flyme 6 jos nije izasao! Za apdejt imas ikonu apdejt i sam ti instalira najnoviju verziju ali evo vec si mogao da procitas moj problem a to je da na najnovijoj verziji 5.1.12.0.G ne radi Google play prodavnica. Mozes da odes na http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=2&type=1 Ovo je oficijalni sajt za meizu softver.
Skines na racinar prvo pa posle prebacis na telefon i instaliras najstariju verziju 5.1.6.0.G i na njoj radi google play. Imas upustvo na youtube u detalje kako instalirati flyme na meizu telefon. Nije nista komplikovano ali ako nisi vec apdejtovao nemoj to da radis.
:D

Mislim se izmedju MX5 i Xiaomi redmi note 4. Jel ima neko realno poredjenje ova dva modela? MX5 je skuplji nekih 70e, ne znam isplati li se...

Koliko ti je onda taj MX5?

Sent from my x600 using Tapatalk

@LazarAntic
Flyme 6 jos nije izasao! Za apdejt imas ikonu apdejt i sam ti instalira najnoviju verziju ali evo vec si mogao da procitas moj problem a to je da na najnovijoj verziji 5.1.12.0.G ne radi Google play prodavnica. Mozes da odes na http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=2&type=1 Ovo je oficijalni sajt za meizu softver.
Skines na racinar prvo pa posle prebacis na telefon i instaliras najstariju verziju 5.1.6.0.G i na njoj radi google play. Imas upustvo na youtube u detalje kako instalirati flyme na meizu telefon. Nije nista komplikovano ali ako nisi vec apdejtovao nemoj to da radis.
:D
Jednom probao neuspesno i tel zavrsio u servisu...zato pitam da opem ne napravim problem

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Imas za tu lovu MX6 na to2c

Zavisi koliko GB memorije posto nema SD slot. Na to2c je Mx6 cca 230 dolara

@LazarAntic
Hajde navedi koju verziju softvera imas, okaci screenshot, pa cu pomoci.

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

@LazarAntic

2dae289d6c1525fcbf7ab57dd560618d.jpg
33efb7f0ad5fe375764f8f03b2858a78.jpg

@LazarAntic

Iz mts-a je tel,jednom sam sam probao da updejtujem flayme, verovatno pogrešno pošto je stao na pola i morao sam da nosim u servis.

nisam nasao temu za M5 Note a ovde pricate o tome:
imam ga 2-3 nedelje i kad sam video neki update na sajtu odnesem u radnju da ubace novi Flyme 5.2.11.0G (ukljuceno u garanciju)
i oni ubace ovaj 5.2.12.0A koji ne mogu da nadjem nigde na planeti. jednostavno, nema ga nigde. Gde i kako su nasli ne znam.
E sad imam problema sa root-om. izgubi se iz cista mira. A i preuzimanje nesto baguje (nece da pocne sa skidanjem) pa resio da probam sam.
Nasao sam nekoliko romova ali svaki mi izbaci firmware corrupt. Kako da prevazidjem to? Skidao sam ove sa A na kraju i sa G ali isto je.

Prilozi

• photo_2017-02-20_22-54-52.jpg
    photo_2017-02-20_22-54-52.jpg
    70.5 KB · Pregleda: 60
@LazarAntic
Situacija je odlicna, to je oficijalni globalni rom, i ne moze biti komplikacija.
Skini na racunar poslednju verziju odavde:

http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=2&type=1

Kada skine, taj fajl, koji je inace u zip formatu, prebaci na memoriju telefona.

Kada si i to uradio, na telefonu, preko onog fabrickog njegovog File Managera (ako se secam dobro zove se Documents) pronadji taj fajl i pokreni ga. Na pocetku ce te pitati da li da uradi i wipe data, i to odaberi.
Javi sta si uradio...

Poslednja izmena:
@LazarAntic
Situacija je odlicna, to je oficijalni globalni rom, i ne moze biti komplikacija.
Skini na racunar poslednju verziju odavde:

http://www.flymeos.com/firmwarelist?modelId=2&type=1

Kada skine, taj fajl, koji je inace u zip formatu, prebaci na memoriju telefona.

Kada si i to uradio, na telefonu, preko onog fabrickog njegovog File Managera (ako se secam dobro zove se Documents) pronadji taj fajl i pokreni ga. Na pocetku ce te pitati da li da uradi i wipe data, i to odaberi.
Javi sta si uradio...

Hocu hvala puno

Jel neko probao da promeni default home? Ja probao ali posle restarta telefona vrati na flyme home. Fw je 6.0.2.0A

Misliš na launcher? Ako jeste, ja imam Novu i nemam nikakvih problema. Samo postavi da ti Nova(ili taj neki tvoj) bude default launcher.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Misliš na launcher? Ako jeste, ja imam Novu i nemam nikakvih problema. Samo postavi da ti Nova(ili taj neki tvoj) bude default launcher.

Da, launcher. Stavio sam i ja Novu, smaraju me sve ikone koje postoje na home-u :)
Podesen mi je Nova kao default ali desava se ne ga resetuje i vrati na default home.

Moj ti je savjet da ne brises default launcher. Probaj novu prebacit u sistemske aplikacije

Ja sam jednom pokušao Novu staviti u sistemske app i telefon posle restarta zabo u bootloop (ako se tako kaže)jer mi je bio podešen kao default. Jedva sam nekako uspeo da odradim factory reset.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Rutuj telefon i skini neki random freeze/disable app na play storu. I to je to...

Poslednja izmena:
Ljudi,imam mx6,posto je sama tema mrtva...imam 2 pitanja.
Kako da kontakte dovedem na home screen,a drugo...imam 2 kartice,kako da instaliram drugi viber ?
Tj dual apps
Ako moze pomoc,flyme je 5,zadnja verzija.

Kako da kontakte dovedem na home screen,a drugo...imam 2 kartice,kako da instaliram drugi viber ?
Tj dual apps
Drugi viber zvanicno ne mozes, ne postoji, nisu nikad to izbacili. Imas neke aplikacije tipa parallel space , koje JEDU bateriju i greju tel...tako da drugi bolje instaliraj na kompu recimo. Viber to izgleda namerno ne pravi,dva odjednom...zasto, pitaj Boga.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Tj dual apps
Probaj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.island

btw zar nemaš FlymeOS 6 za mx6? Ja sam baš juče probao zvanučni FlymeOS za moj telefon(leeco). Čudno da za drugi brend ima a da za svoj nisu napravili... Pitam jer sam video u reklami za FlymeOS 6 parallel space kao deo roma tj ono što tebi treba.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ima Flyme 6 za mx6 naravno,ali je jos u beta fazi.Citao sam da su trebali da puste stable verziju jos pre mesec dana,ne znam o cemu se radi.

Ima li neko info kada ce biti FlymeOS 6 za MX5?

Trebao je u aprilu, pa maju ali stalno odlažu... Ima beta 6-ica, za stabilnu nadamo se u junu.

Jel neko koristi wireless charger za Meizu? Tj. dal to uopšte funkcioniše na njemu?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno