Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

Znam da izlazi u Novembru, zato cu najverovatnije i sacekati njega da izadje pa cemo videti. A sajt za narudzbe koji je po vama najbolji?

gsm arena izbacila test

While the contrast is as good as an AMOLED screen can offer, the brightness isn't on par with other siblings. Sure, the AMOLED units aren't known to be very bright, but the MX5 is noticeably dimmer than the Galaxy S5 and Galaxy S6 displays. At 100% the MX5 screen is as bright as the Oppo R7'sm but when we move the brightness slider in the middle the actual brightness is about 30% of the maximum.

za bateriju:
Those numbers are nowhere near the MX4 and MX4 Pro scores. Meizu has to do some serious optimizations with the next Flyme updates.

The Meizu MX5 snaps great 20MP shots, there is a noticeable improvement since the MX4. The resolved detail is a notch better than before, the oversharpening is almost gone and the digital noise though present is also on the lower side. Meizu worked hard on the processing algorithm and sure did great.

The samples have excellent dynamic range and the rendition of foliage is lovely. Contrast and colors are also something deserving only praise. Indeed Meizu's put an effort of improving the software and they did it right. While there is no auto HDR mode, the amazing dynamic range made us use the HDR option only once in two weeks.

http://www.gsmarena.com/meizu_mx5-review-1322.php

Poslednja izmena:
Sramota koliko je PA napljuvala ovaj telefon i uopste sve kineske u poslednja 2 meseca, podelili su im ocene u rangu nekih tamo najjeftinijih androida. Ocigledno salju znak tim proizvodjacima da ocekuju da ih malo caste za bolje utiske :d

da da. si gledao fotke? ne znam da li je bio neki sw update, ovo mi deluje dosta bolje od onih ranijih semplova sa MX5 koje sam gledao. od Pro 5 jedno 20x bolje :D

Poslednja izmena:
Meizu je oduvek takav.. Ispegla mob tek posle 5,6meseci.

Nego ovo za bateriju mozda ih jede onaj flyme sync. Na ruskom forumu kazu da je baterija oko 10% bolja nego na mx4..

Sto se tice displeja mislim da ce identicni biti na nexus 6p

Smilja ga valja za 315e vidim. Steta sto je 16gb

A i test by Gizmo:

http://www.benchmark.rs/artikal/test_meizu_mx5-3949/1

@Gizmo:

Telefon je Bench dobio na test verovatno od Telenora, a oni imaju naravno sirotinjski primerak sa 16GB storage, a MX5 nema sd card slot.

Koliko realno prostora ostane - nisam siguran koliko se ovaj Flyme razbaškario?

Treba otici do Telenora i videti koliko ima slobodno memorije na njihovom izlozbenom primerku

Mislim da ima oko 11.5 gb slobodno.

The 16GB version is available approximately 11 GB.
na mobile-review
ima i ova slika ali ne kapiram kako se tumači

14.56 - 2.87?

scr-41.jpg

Poslednja izmena:
Fina cena MX5 sad, 280-300 dolara na aliexpressu, što će reći oko 250-260e, ne znam da li ima stvarno boljeg telefona za te pare trenutno...

A postoje li bilo kakve sanse da se telefon vrati ako nesto u startu ne valja ili npr ako primetis problem posle par dana? Posto kapiram da od prave garancije nema nista za te pare..

Inace mislim da je ovo odlican fon (kamera takodje odlicna) samo sto taj UI deluje malo.. cudno :)

Ali da kupujem Meizu to bi bio onaj Pro, zbog najboljih audio komponenti, sad kako sve to zvuci nemam pojma ali bas zato bih i uzeo.

^^ Upravo kao sto si napisao..14.5-2.8

Pa to nije loše... Samo pola GB manje od nexusa 5 recimo.
G2 ima 10.6, S4 i9500 oko 9.5

Sasvim upotrebljivo.

Nemam pojma, mogu da uzmem zamenu za službeni telefon, uklapa mi se u budžet, sve mi je OK hardverski, ali me nešto Flyme OS žestoko odbija, navikao sam na stock na Nexus-u, mogu i TW da preživim, ali ovo mi ipak deluje previše modifikovano.

A postoje li bilo kakve sanse da se telefon vrati ako nesto u startu ne valja ili npr ako primetis problem posle par dana? Posto kapiram da od prave garancije nema nista za te pare..

Inace mislim da je ovo odlican fon (kamera takodje odlicna) samo sto taj UI deluje malo.. cudno :)

Ali da kupujem Meizu to bi bio onaj Pro, zbog najboljih audio komponenti, sad kako sve to zvuci nemam pojma ali bas zato bih i uzeo.

Audio i na ovom obicnom MX5 je odlican po gsmarena testu :)

Imaš flyme za Nexus pa možeš da probaš da li ti odgovara. Ja sam ga koristio i bio je ok. Još sam bio ugasio sw dugmiće i sve radio preko onog smart toucha.

Najmanji problem staviti Novu ili neki drugi launcher

Nemam pojma, meni garancija kod telefona nikad nije trebala. A oni ionako probaju telefon da bi ubacili google apps, pošto kinezi to rade ako im se izričito ne kaže da hoćeš sealed pakovanje.
Naručio drug sebi jedan komad, 251e izađe...bagatela
meizu-mx5.jpg

Poslednja izmena:
Kada znas da ne placas harac srbiji onda je maltene svaki mob sa alija odlicna kupovina :)

Koja je razlika između silver black i dark gray? Nisam uspeo da pohvatam sa slika.

Skoro su identicni. Satro je dark malo tamniji ali se sa slika to ni ne moze videti :)

Ne mogu edit.
Videh nesto cudno na sajtu telenora.

TipGSM 850 / 900 / 1800 / 1900; HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100; 4G 800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600

Ala su slagali u sekundi. Mob podrzava samo 1800/2100mhz lte nazalost.

GSM 900/1800 / UMTS 900/2100 LTE1800/2100 mobilni telefon sa ugrađenim WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth, NFC i GPS modulima
Za ovo su dobili potvrdu od Ratel-a.

Vrh Dno