Šta je novo?

Meizu mx4Pro bootlogo/Flyme i ni makac

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Burazer je narucio kod kineza ovaj telefon. Nesto ga je zezalo kod sms-a i 3G-a pa je odradio hard reset. Onda su nestali google servisi. Posle je "pozeleo" :) da stavimo noviji rom koji bi kao to sve popravio. Ubacili smo twrp, restarovali ali u twrp-u se nije moglo videti nista kao ni update.zip. Posle restarta otisao je na boot logo i ostao. Sada moze samo da udje u taj neki Flyme ili da stoji na boot logou :) U flyme mi nudi opciju da odradim update preko update.zip ali ne znam kako da ga kopiram na root njegove memorije (nema sd karticu)
Kada ga spojim na USB, nadje ga kao mx4pro ali u Mycomputer ne prikazuje nikakavu particiju gde bi ja mogao da kopiram rom.

Na netu sam nasao ovo:

Shut down phone
Press Vol up + power to boot into recovery mode
Copy “update.zip” file into the recovery partition
Select system upgrade and clear data ( remember backup)

Jedino sto me brine je kako da kopiram update.zip na recovery particiju ?

Da li si mu odradio usb debuging u developer opcijama?

Cekaj, da li moze da se podigne taj njegov flyme ?
U root memorije kopiras tako sto stavis taj update ili firmware.zip ni u jedan folder, to je ta njegova memorija, interna, sdcard ( ponekad se interna memorija zove sdcard kod nekih telefona, iako nemaju sd karticu)
kako nemas nista u twrp? nemas opcije za install, wipe,....?
postavi neku sliku twrp ili necega da vidim kako stoje stvari :)

Taj njegov Flyme je neka vrsta recoverya, koliko sam ja upucen. Kada drzim volume up + power udje u taj Flyme sa dve opcije update sa update.zip i clear all data (ili nesto slicno)
Ja nemam pristupa samom androidu jer ne moze da udje u isti, zaglavi se na logou meizu.

U twrp se pojavile normalne funkcije (install, wipe, backup, restore, mount, settings, advanced...) i kad odem na primer na install, izbaci mi ceo android system (direktorijumi kao data, mnt, system, ali nigde SDcard - gdedao sam i u mnt). Znaci samo se setam po praznim direkorijumima.
Odradio sam backup pa wipe svega i posle toga restart i od onda samo boot logo i taj njegov Flyme

Prilozi

• auth.aspx.jpg
    auth.aspx.jpg
    401.3 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Probaj da deselectujes system update, i selektujes clear data i onda ok ili next.
kako je sa twrp? da li imas instalirano ili ne?

Pogledaj /data/media/0 za sdcard

Probao sam clear data vise puta. Ne vredi. Jednom mi se pojavio twrp, posle milion restarta i tada su je bio u funkciji 100%. Dosao sam do mesta gde je bio fajl update.zip, pokrenuo i fejlovao posle par minuta. Kaze ne moze da pise po systemu. Odem do opcije mount, kad tamo jedino system nije stikliran. Probam da ga stikliram, ne moze (u podopciji postoji mogucnost da se mountuje ali samo kao read only). Tad sam valjda odradio opet wipe svega izasao iz twrp-a i vratio se na bootlogo :)

Slaviša znaš i sam šta se desilo kad si pokušao da staviš drugi recovery, jedino rešenje je slanje nazad u Kinu na servis i nazad. Cirka 2 meseca (u najboljem slučaju), poštarina i dažbine.

Jesi li uspeo nesto da odradis? Servis?
Muka mi je od androida, zato sam davno i pobegao, sad me muce ljudi koji ce tek shatiti da trebaju normalan os...

Poslednja izmena:
Bg electronic je servis za Meizu u Srbiji. Vidi da ti oni to srede ako mogu.

Prodao ga je meni, ja sam pokušavao 10-ak dana i batalio, prodao za delove.

Možeš probati da se obratiš Meizu-u ali se bojim da ćeš dobiti što i mi ostali, nije kulturno da ovde pišem šta.

Realno čekati 2 meseca i platiti carinu i popravku je neisplativo.

I dalje stojim pri tome da Meizu piša po svojim mušterijama inače telefoni su im odlični, fali im još podrška i koji custom rom.

@Hector Softver za popravku nema apsolutno niko osim samog Meizu-a, Slaviša može ovo da potvrdi.

Poslednja izmena:
Tacno tako, nema softver niko za popravku. Moj je isto bio kupljen sa alia, pitao ofocijalni meizu servis da ga prime na popravku ( bio spreman da platim sve), oni pristali . Poslao im telefon, cekao vise od mesec dana, da bi mi na kraju vratili telefon ne popravljen ( jos su ga i vise pokvarili jer su otkinuli conector sa ploce za volum +/- ) tako da nisam mogao nista vise sa njim. Razlog neuspele popravke je bio taj jer telefon nije kupljen direktno od meizu-a, vec od preprodavca ( opet naglasavam da sam hteo da platim punu popravku iako je tel bio pod garancijom). Na kraju sam ga prodao @lopusini, :) ne znam sta je on dalje radio sa njim

E sad mozda za njegov mx4 pro postoji neka solucija jer moze da udje u recovery

Da li ti kompjuter vidi telefon kad ga priključiš preko usb-a? Na primer skoro sam brikovao letv i kad sam ga povezao na računar videla se particija od 1GB.

Svakako neka proveri, ali je meizu koliko se sećam odradio neku enkripciju i guranje preko adb-a nije radilo za MX4.

Ako nisi do sad tražio rešenje na MEIZUFANS, svakako probaj.

Jedino sto bi trebao da uradim je da nekako ubacim update.zip u njegovu memoriju. Jel postoji mogucnost preko adb-a?

Ne znam kako je na tom telefonu ali na normalnim telefonima twrp podrzava usbotg, prebacis na fles fajl, pribodes usb na telefon, mountujes usbotg u twrp i flesujes.

Problem je sto vise ne mogu u twrp. Samo boot logo i onaj njegov genericki recovery ili sta je vec.

Da li ti kompjuter vidi telefon kad ga priključiš preko usb-a? Na primer skoro sam brikovao letv i kad sam ga povezao na računar videla se particija od 1GB.
Kada ga prikacim na komp prepozna ga, instalira drajvere ali nema nikakve particije.

Poslednja izmena:
Ko ti je rekao da stavljas twrp ? Koliko znam to ne postoji za meizu telefone..

Ne znam kako je na tom telefonu ali na normalnim telefonima twrp podrzava usbotg, prebacis na fles fajl, pribodes usb na telefon, mountujes usbotg u twrp i flesujes.

Meizu nikad nije bio normalan.

@Hektor kao sto rekoh proveri na meizufans, ako tamo nema resenja onda tesko da ima negde.

Pa cini mi se da nema nade ako je stavljao recovery koji nije stock.. Ne znam samo odakle mu ta ideja ? Meizu je po tom pitanju veoma zeznut..

Potrazi resenje kod rusa na 4pda,ako tamo nema resenja mozes da ga bacis u kantu

Postoji nesto ali je jako pipavo i nestabilno.. Izasao je i neki cm12 ali ja koji sam inace raspolozen za cackanje nisam pokusavao. Instaliraj drajvere za telefon i povezi na pc u kojem god modu mozes(ukljucen, ugasen, u recoveri modu..) Ako ne vidi uredjaj kao memoriju, ne vidim sta mozes da uradis

Ma nema od toga nista. Sa 4pda.

9ee150e3fb4041ca8f72058165b68efe.jpg

Zato nisi prvo pitao u temi sta kako nego si isao na svoju ruku ?

Stvarno, skup je sport ovakvo igranje sa Meizu telefonima...

Ko ti je rekao da stavljas twrp ? Koliko znam to ne postoji za meizu telefone..
Prvi nalaz na googletu vezano za cwm je bio sa xda. Twpr bas za mx4 i mx4 pro

PS. da li bi ovi iz Bg electronic mogli nesto da urade?

Poslednja izmena:
Ne verujem.. Mozda ako imaju tu flash metodu ili flash tool kojeg koriste i kinezi.. Mada male su sanse, jer bi se taj program vec nasao na netu a i metod za otkljucavanje bootloadera.

Ali zovi ih,ne mozes nista izgubiti sem vremena

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno