Šta je novo?

Meizu MX4

prvo na verziju 4.5.6I potom na 4.0.4I a zatim na željenu 5A stable ili test verziju.....

Pajsad, Ne znam da li je ovo do telefona ili androida. Baterija pocne se brzo prazni, cak i kad je ne koristim a isto tako i brzo se napuni. I onda resetujem telefon i bude sve normalno mesec-dva i onda ponovo pocne tako i opet moram da resetujem. I tako zadnjih pola godine, znaci 3-4 puta mi se to desilo

Pajsad, Ne znam da li je ovo do telefona ili androida. Baterija pocne se brzo prazni, cak i kad je ne koristim a isto tako i brzo se napuni. I onda resetujem telefon i bude sve normalno mesec-dva i onda ponovo pocne tako i opet moram da resetujem. I tako zadnjih pola godine, znaci 3-4 puta mi se to desilo
Koja verzija ?

Poslednja izmena:
To je do softvera, ja sam imao tih problema na starijim verzijama. Npr. prikazuje mi još 30% baterije i to stoji dosta dugo iako aktivno koristim telefon, pa se postepeno spusti do 20% i onda baš brzo padne na 2-3%. Loše prikazuje procenat baterije.

Međutim, ja sad na 5.6.3.15A nemam toh problema, sad radi kako treba.

Meni se u poslednje vreme događa da upalim telefon i on ne reaguje , samo crn ekran. Onda ga ugasim i upalim ponovo.
I nekoliko puta se desilo da kada me neko zove počne da zvoni i ne prestaje i onda moram da držim dugme za paljenje dok se ne ugasi.
Odneo bih ga ponovo u servis, ali ne znam šta da kažem kako nastaje greška.

Ko čeka G/I flyme 5 verziju, objavljen je datum izlaska. Početak maja... forum.flymeos.com/thread-2804-1-1.html?mobile=2

Kako da utvrdim koja aplikacija mi "gricka" vip smartove na meizu mx4? Stalno mi je uključen i mobilni net i wifi, ovo se dešava i kad sam stalno na wifi mreži - evo listing od danas popodne do ponoći.

Prilozi

• vip.txt
    17.4 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Imaš te informacije u Security center, pa Data.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Izgleda da je problem u telefonu - operativnom sistemu (lolipop). Pošto mi je stalno uključen mobilni net, telefon se prema ovom listingu za 15 dana oko 4000 puta konektovao na par sekundi i pri tom potrošio svaki put par kilobajta , a obračunska jedinica u vipu je 100 kB pa 4000*100 izađe oko 400 MB a ne oko 100 mb kako je u listingu. Do pre dva meseca sam imao LG p880 i nije bilo ovih problema sa uključenim mobilnim netom.
Sličan problem je opisao član foruma u svom postu:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...-prevara-ili&p=4457760&viewfull=1#post4457760
Izgleda da ću da pređem u mts, kod njih je obračunska jedinica za prenos podataka 1kB

E isputioo sam ga i ne radi tac. Znaci radi pojacavanje gasecnje ekran al tac ne reaguje nista, el treba da ga bacam dok ne proradi tac ili sta?

Evo apdejt sad kad sam trezan :) Onaj kruzic na dnu ne reaguje, ponekad na jednom mestu pri vrhu ekrana on oseti dodir a nekad pocne i sam da brljavi znaci ne stiskam nista a on skroluje ekran. Video sam na internetu ima samo tac za 15 dolara. Da narucim to i probam sam da popravim? Ili da li moze da bude da se od udarca pomerio neki kabal?

Instalirao juce Flyme 5.1.5.0G za MX4, sve je ekstra, pogotovo konacno je sredjena kamera, odnosno sada mnogo brze fokusira. Dodir na Home kruzic vise ne sluzi za izlazak iz aplikacije vec kao korak unazad Back, a za izlazak iz aplikacije je prevlacenje kruzica na gore. Sve notifikacije rade, kao i led obavestenje. Baterija jos uvek nije ispitana ali verujem da je i to OK. Jedini problem za sada je bio sto nije radila play prodavnica, ali ima saveta na netu kako i to da se resi.

Ne moze da se resi. Prijavljen je i potvrdjen bug u vez toga. Ili ti radi play store a ne radi google photos i play games ili obrnuto.

Ja sam dobio neko obaveštenje za Flyme 5, ali nalazim linkove samo za tu G verziju, a ja sam na I, kakva je rezlika, da li može sa G na I ?

Ja sam dobio neko obaveštenje za Flyme 5, ali nalazim linkove samo za tu G verziju, a ja sam na I, kakva je rezlika, da li može sa G na I ?
Moze, nema vise internacionalne tj ne zove se vise tako nego G-global. Isto je sve samo je u oznaci razlika.

Sent from my Nexus 5X

Uradio sam apdejt:
- izgleda su rešili onaj problem sa autokorekt opcijom

Malo mi smeta što kad pređem preko ekrana da se uključi malo duže mu treba da osvetli, a ne nalazim gde to da podesim.
Imam utisak da je sve pomalo sporije, i treba da se naviknem da nema strelice ali to nije nešto strašno.

kako sam se namučio sa ovim telefonom, dok nije proradilo sve kako treba! Na testnoj verziji (kineska) mi nije dozvoljavao nikakve aplikacije sa play store da instaliram. Vratio sam se na 5,1,4,0 kinesku, al notifikacije nikako normalno da stižu, a ispratio sam jedno pet tutorijala. Na kraju sam titanium backupom pobrisao security center i tek od tad mogu da kažem da telefon radi normalno, da ne stižu notifikacije od kineskih aplikacija, a i Nova Launcher je pun pogodak za ovaj fon.
Pošto je tel otišao za poklon, ne diram više ništa, nikakvi apdejti, apgrejdi i global romovi... Bar ne za jedan duži period :D

Sa ovim novim romom mi jako kasne notifikacije, ima neko ideju kako da rešim?

pa ako ti je muka da procitas prvi post iznad svoga, onda nista :d

Pročitao sam rođače, ali za titanium mi treba root, a nema nigde da ga uradim, ili ne nalazim.
Pokušaću danas sa resetom i wipe data, ako bude zezao vraćam onu I verziju i kraj.

Root radiš u Settings. Ne sećam se gde je, reći će ti oni koji imaju telefon. Najjednostavniji je root, izabereš opciju, potvrdiš sa Yes i gotovo.

Koliko dugo imaš telefon? Čim sam kupio telefon, jedna od prvih stvari na koju sam naišao dok sam čačkao po Settings jeste to, pa mi je čudno da za to ne znaš.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno