Šta je novo?

Meizu MX4

Imam jedan problem sa swift tastaturom kod ovog telefona, a mislim da nije tako bilo na starom, bar se ne sećam.
Naime, volim da koristim strelice za kretanje kroz tekst, ali kad god dođem do neke reči uključi se predviđanje i ne mogu da mrdnem dalje.
Da li je ovo normalno ili ja nešto ne umem da podesim? Na tabletu mogu da se normalno krećem kroz tekst.

To se i meni dešavalo na ovom telefonu i to je do softvera koji jako koči ovaj fon, posle nedelju dana sam ga zamenio za OPO.

Mozda nije do softvera, vec treba da se u permisions da potpuni permisisons za swiftkeyboard. Pogledajte na meizufans forumu, jedan mi je odgovorio tamo

Video sam da si to već negde pominjao.
Sad vidim da ne mogu da otvorim podešavanja aplikacija?
Javlja mi "unfortunately proccess com.android.settings stopped"
Probao sam i restart i ne ide

Ne mozes zbog permissions za swift key ili nesto drugo je upitanju?

Ništa posebno.
Uključio sam usb debugging jer mi je trebalo nešto da vidim, ali isključio sam, i dalje ne radi

Onda ne zanna sta bi to moglo biti? Da li si dao telefonu root permissions?

Probaj da mu das root privilegies. Restartovat ce se telefon

Na meizufans mi savetuju da flašujem sistem opet?
Ne nam,nisam pametan.

Bio bih zahvalan ako neko napiše šta i kako da uradim.

Poslednja izmena:
Upravo sam shvatio da mi ne radi slišalica, mogu da pričam samo na preko zvučnika

Ok, odes na ovaj sajt http://meizufans.eu/forum/thread-flyme-os-4-2-8-2-stable-mx4 i skrolujes dole i klikni na 4.2.8.2I, tako ces skinuti firmware na tvoj PC. Naziv firmwarea je update.zip, nemoj da ga drugacije nazivas, vec ostavi tako kako jeste. Kad skines firmware na PC, onda ga prebaci na internu memoriju tvog telefona, ne prebaciti u folder, vec na internu memoriju ( nadam se da znas kako treba ). Kad si ga prebacio, ugasis telefon, kad se ugasi stisnes zajedno power i volume up dugme, i telefon ce uci u recovery. Kliknes na update i clear data ( to ce izbrisati sve aplikacije, i podesavanja, mozes prvo probati bez clear data, pa ako ne radi ponovo onda probaj i sa clear data) i kliknes na next i cekas da se odradi upgrade

ok, a da napravim bekap sa titaniumom, posle mogu da vratim lepo?
hvala mnogo, javim kako je ispalo

Nema na cemu, javi kako je ispalo.
Ne znam sta da ti kazem da li da napravis bekap ili ne. Probaj pa ces videti. Nista te ne kosta

Ako ti je internacionalna verzija, onda ces morati da instaliras prvo 4.0.4i pa tek onda firmware koji zelis, i ne moras iz recoverija da flesujes, kad prebacis na root telefona img, na telefonu odes u documents folder, nadjes firmware koji si prebacio i samo kliknes na njega stikliras clear user data i to je to

@slavisaj : Hvala ti druže , imaš piće kad se sretnemo negde! Uspelo je izgleda sad sve radi opet.
Jedino što mi nije dao da pokrenem tutanium pro, iako sam ga instalirao regularno sa play-a (kupljen) i dao root u flyme nalogu.
Instalirao sam opet šta mi treba i deluje ok, videćemo dalje, nadam se neće biti problema.

@Balzak: Hvala i tebi ali uspeo sam već.

Poslednja izmena:
Ako ti je internacionalna verzija, onda ces morati da instaliras prvo 4.0.4i pa tek onda firmware koji zelis, i ne moras iz recoverija da flesujes, kad prebacis na root telefona img, na telefonu odes u documents folder, nadjes firmware koji si prebacio i samo kliknes na njega stikliras clear user data i to je to
Na internacionalni telefon ide bez problema bilo koja I verzija. Samo ako hoćeš A, onda mora preko 4.0.4I.

E samo kad si uspeo. Moram da kazem da ja nikad ne radim bekap, ako vec uradim clear data onda mi nije tesko da sve ponovo podesim, sto meni treba to je bilo sacuvano kroz flyme nalog, tako da uvek sam to imao ponovo na telefonu cim sam se ponovo logovao.

Pa da, mada sam ja mislo da će mi vratiti google naloge, imam ih 4-5 pa sam se nakucao.
A i ko zna šta je bilo pa se i nije sinhronizovalo, vidim da je root vraćen iako sam ga omogućio i telefon se restartovao.
Nema veze, sada izgleda radi, valjda neće više biti problema, a i ako bude ako je ovako lako, flešovaćemo, haha.
Hvala druže na pomoći !

Pozdrav svima, dobio sam danas ovaj telefon :)
Koliko vidim, izgleda da nema romova, sto je velika steta. Moja trenutna verzija je 4.2.2, da li se isplati preci na neku noviju?
Od prvih utisaka, cini mi se da se telefon mozda greje malo vise nego sto je potrebno u gornjem delu, sve ostalo vrhunski

Vrh Dno