Šta je novo?

Meizu MX4

na ploci je otisao konektor.
ne verujem da moze preko kompa da se pristupi fastboot modu. mislim da moze samo preko tih dugmica

Ajde nije kraj sveta sredices ga sad kad si pronasao nacin samo taj hw problem te malo zakocio(zovi ih ......preti ,cimaj bar da ti to srede , pppppppppppppppppppppppp(bezobraznu)

A da ti fino batališ taj aparat, izgubi živce čovječe.

Pokusavam svasta, cak u windowsu ni ne cuje se onaj zvuk kad se prikaci nesto na usb, u device manager isto se ne pojavljuje.

Trebalo je fotografisati telefon pre slanja na servis i tamo potpisati da im predajes hardverski ispravan telefon. Ovako sada uvek mogu da kazu svasta. :(

Ne znam da li si video kakva je unutrasnjost kod meizu mx4 kad se skine poklopac baterije? ima jedan beli plasticni okvir koji pokriva sve, vidi se sredisnji deo baterije. Taj okvir je pricvrscen sarafima. Da sam ja to skinuo i fotografisao, pre slanja, onda bi rekli da sam ja nesto cacko i pokvario. No svakako nisam ni mogao odneti telefon direktno u servis jer je nekih 400-500km dalje od mene, samo slanjem postom je dolazilo u obzir. Mislim da cu bataliti. ocistio sam komp od svih android drajvera i svakako ne reaguje, kad se ukljuci na usb.

Batali to dok ne izgubiš živce... Baš te je poteralo bzv...

Uzela keva mx4 pre nedelju dana preko Telenora (bas je nesto ispao dzabalesku) i vidim da se zali da joj se greje tokom razgovora, reko izmislja, kad stvarno, telefon je "topao", nije bas vreo ali opet.. Aj da se igra pa da razumem, ali ovo ne bas. Se desavalo nekom nesto slicno? Ili je to feature.. :D

greje se, u toku koriscenja generalno, sufrujem i chatujem 15min i dosta je topao pozadi iza kamerice, izgleda je to klasika...

ja sam stavio silikonski bumper i ne osecam tu toplotu toliko kad njega ima :D

pored toga, meni se cini da ekran nije toliko resposive na dodir, u odnosu na samsung, nekad trebam duze da zadrzim, uslovno receno duze, ali na lajt dodir ne reaguje bas pa moram da ponovim dodir cesto...ili se tripujem, ne znam....
nadam se lolipopu....

pored toga, meni se cini da ekran nije toliko resposive na dodir, u odnosu na samsung, nekad trebam duze da zadrzim, uslovno receno duze, ali na lajt dodir ne reaguje bas pa moram da ponovim dodir cesto...ili se tripujem, ne znam....
nadam se lolipopu....
Da i ja sam imao taj trip dok sam ga koristio.

nigde nisam video kritike tog tipa pa sam pomislio da tripujem, nemam pojma, izgleda nisam jedini...

uzeo sam na oglasima silikonsku masku, definitivno je mnogo leksi osecaj i nemam trip da ce telefon da mi ispadne svaki cas, maska je slim i ne uvecava telefon skoro uopste...
preporuka...

greje se, u toku koriscenja generalno, sufrujem i chatujem 15min i dosta je topao pozadi iza kamerice, izgleda je to klasika...

ja sam stavio silikonski bumper i ne osecam tu toplotu toliko kad njega ima :D

To bi jos bilo ok, ali njemu se zagreva ekran, sto otezava koriscenje i generalno nije prijatno

Posle vise od dva meseca korisćenja telefon uzet u telenoru na racun, mogu reci da da mi se polako telefon ne svidja, izgled ,ekran ,karakteristike 5+, Ali telefon softverski ima mana, recimo sta mi se desavalo,recimo zabaguje tako da ne moze da se pokrene osnovna aplikacija za pozive jednostavno tipkanje ne pomaže ali zato resartom da, onda korišćenjem telefona, poruke ,mail,download dokumenata itd ulazim u poruku koju sam poslednju koristio i hocu da izadjem u pocetno tj sve poruke preko smat touch-a on izlazi iz poslednje nju zatvara pa onda ulazi u neki otvoren dokument izlazi iz njega na pocetni ekran, zatim ulazim u sedecu poruku i radnja se ponavlja dok ne zatvorim gomilu poruka.Za grejanje necu da pominjem to je izgleda uobicajeno .Ne znam da li jos ko ima istih problema ali ovo se nije desavalo na samsungu koji sam koristio. Mozda neko ima objašnjejne!?

generalno se i meni cini problem, sto on vraca uvek na ono sto je zadnje bilo ukljuceno, sto nije bio slucaj sa samsungom recimo,
npr otvara te ekrane kao sto ti kazes koji su zadnji bili aktivni, kad udjem u sms recimo, whatsap ili sl, i back funkcija nije bas najbolje resena, nije bas tecno...

moja preporuka, da instaliras neki louncher i probas da malo ispeglas to...

strpi se jos malo do izlaska lolipopa, mislim da ce malo da se opamete oko nekih stvari :)....
sto se tice blokiranja i laga ja to nemam, ali imam telefon svega 5 dana...

uvek mozes da napravis wipe i reinstall...

Poslednja izmena:
Posle vise od dva meseca korisćenja telefon uzet u telenoru na racun, mogu reci da da mi se polako telefon ne svidja, izgled ,ekran ,karakteristike 5+, Ali telefon softverski ima mana, recimo sta mi se desavalo,recimo zabaguje tako da ne moze da se pokrene osnovna aplikacija za pozive jednostavno tipkanje ne pomaže ali zato resartom da, onda korišćenjem telefona, poruke ,mail,download dokumenata itd ulazim u poruku koju sam poslednju koristio i hocu da izadjem u pocetno tj sve poruke preko smat touch-a on izlazi iz poslednje nju zatvara pa onda ulazi u neki otvoren dokument izlazi iz njega na pocetni ekran, zatim ulazim u sedecu poruku i radnja se ponavlja dok ne zatvorim gomilu poruka.Za grejanje necu da pominjem to je izgleda uobicajeno .Ne znam da li jos ko ima istih problema ali ovo se nije desavalo na samsungu koji sam koristio. Mozda neko ima objašnjejne!?
Ja imao isto to, a nisam ga ni 1 mesec koristio.
Vec sam pisao o bagovima i decjim bolestima, ali vidim svi hvale telefon pa sam mislio da je meni zapao los primerak.
Kako je uređaj postao jos vise dostupan ljudima (ja sam ga imao jos pre pola godine) po netu nalazim na sve iste probleme koje sam imao.
Jednostavno Flyme je nedovršen sistem sa puno bagova i gluposti koje je sramota da ne mogu da srede. Sto je prava steta jer im je hardver, materijali izrade i sam izgled telefona ludilo. Ali dzabe da imas lep telefon sa dobrim hardverom kad ti puca dialer i poruke.

Prvi kineski telefon koji sam imao i nažalost nije ostavio dobar utisak kod mene.
Flyme je steta za sve nove Meizu modele koje treba da izadju, dok u potpunosti ne srede sistem ne pada mi na pamet da uzmem opet.

Ja iskreno tih bubica koje vi spominjete nisam imao, nijedan random restart, nijedan bag oko dialera, sms-a, i flyme generalno, jest da mogu jos da ga peglaju i da daju malo slobode korisnicima oko kustomizacije, ali sta je tu je bice toga vrvtno
Ume da mi se zagreje ponekad pa bude mlak osecaj kod kamere, skoro neprimetno i to pricam za ove toplije dane, jedina varijanta gde mi se ozbiljno zagrejao do momenta da nisam mogao da pricam na telefon duze od 2 minuta je bilo kad je bio na punjacu + sam ga arcio, browsing + jos 2-3 app

Nisam imao ni ja probleme evo koristim telefon 3 meseca, telefon je zato 3 puta za ovo vreme, što se tiče grejanja isključivo samo kada se duže igraju igrice. Tel sam uzeo u Telenoru. Ja sam prezadovoljan pre njega sam koristio nexus 5. Pretpostavljam da je nexus 6 možda za nijansu bolji, ali odnos cene je ogroman:)

Ni ja nisam imao nikakvih problema. Jedino taj bug da back button vraca u sve ranije otvorene aplikacije

Ne razumem to za back button? kako vraca u ranije otvorene aplikacije?

Pa nekad se desi da npr. otvorim poruke, pa izađem odatle i onda otvorim npr. podešavanja, i kad idem na back ne vrati me na početni ekran, već u poruke iako sam prethodno izašao odatle skroz pa tek onda ušao u podešavanja. Nekad me tako vraća na par aplikacija iako sam ih prethodno izgasio sve.

To je kit kat bug,nema veze sa flyme ili meizu.

To mi se nikad nije desilo, jel koristis kruzic pa swajp na gore ili nesto drugo

Kružić koristim, ali ne swipe up jer je meni back kad samo pritisnem kružić.

Nisam znao da je to KitKat bug. Dobro ako je tako.

Evo još primera kada nešto ne fercera, konkretno kucanje teksta je ne vidljivo jer se tastatura digne,bez obzira sto je ovo srpska tastatura to se desava i sa defolt verzijom i mail čim počnete da kucate adresu izbaci ....onda restart & again & again ....S50523-171441.jpg

Prilozi

• S50523-171942.jpg
    S50523-171942.jpg
    303.4 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno