Šta je novo?

Meizu m2 note

Nakon sto sam ažurirao Flyme na najnoviju verziju, ne vidim Google App Store. Vidim samo Hot Apps opciju.

Kako da instaliram Google App Store?

Nakon sto sam ažurirao Flyme na najnoviju verziju, ne vidim Google App Store. Vidim samo Hot Apps opciju.

Kako da instaliram Google App Store?

За сада изгледа никако. Треба да из Hot Apps инсталираш GMS, али то за сада не успева.
На Flymeos форуму предлажу wipe data, али су неки корисници јавили да ни то не помаже.
Ја седим и чекам (не знам шта...).

Čekajte, je l' se to odnosi na ovaj novi zvanični 5.1.11.0G apdejt, ili samo na tu A verziju?

Ja sam još uvek na 5.1.6.0G i prilično sam zadovoljan njom (neverovatan napredak je bio u odnosu na 4.5.4I koju sam do tada koristio) i nije bilo potrebno nikakvo dodatno podešavanje, brisanje, instaliranje i sl. pa ne bih sad sebi da zagorčam život novom verzijom, ako nije barem isto toliko funkcionalna.

Ja sam preko OTA update-a izvršio ažuriranje na verziju 5.1.11.0G (mislim da je prethodna verzija bila 4.5.4I). Sada ne vidim Google App Store, postoji samo Hot Apps.

Neverovatno je da jedan isti mob se ponasa toliko razlicito u razlicitim rukama a pod skoro istim uslovima koriscenja. Iscitao sam do sada gomilu postova svuda i to sam primetio u vecini slucajeva. Moj je radio i radi perfektno jos od ver 4, pa evo sve do najnovije 5.1.11.G i ni jednom ni jedan bag. Ali kupljen je u Berlinu, mozda je u tome razlika u odnosu ove iz Kine preko onlineshopa...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Izasao je 5.1.11.1A.
Je l` prelazio neko sa G na A verziju? Pitam zbog GP stora, pitala sam i ranije, nego niko nije odgovorio.. Mora li nesto da se namesta?

Ja sam preko OTA update-a izvršio ažuriranje na verziju 5.1.11.0G (mislim da je prethodna verzija bila 4.5.4I). Sada ne vidim Google App Store, postoji samo Hot Apps.
Isti slucaj je i kod mene. Upravo sam ažurirao na 5.1.11.0G i nema App Store.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

@acapn91 ako si instalirao G verziju imas HotApps preko njih skines Google dodatke pa samim tim i GP. Ja sa tim nisam imala problema. Ovoga puta me zanima A verzija. :) Nju mnogo vise unapredjuju i kada izbace istu verziju samo G nema istih izmena...

@acapn91 ako si instalirao G verziju imas HotApps preko njih skines Google dodatke pa samim tim i GP. Ja sa tim nisam imala problema. Ovoga puta me zanima A verzija. :) Nju mnogo vise unapredjuju i kada izbace istu verziju samo G nema istih izmena...
U pravu si, evo upravo sam instalirao GP. Ma i ja sam se dosta mlatio sa A verzijama u Maju-Junu dok nije izasla zvanicna 5 Flyme, od tada nemam vremena, a i nista preterano novo ne izbacuju (ili se ja mozda varam? :) ).

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Ja sam probao preko Top Apps da instaliram Google Services (GMS).

Piše da je uspešno instalirao Google radni okvir, Google usluge, a nije uspela instalacija Play Store-a i Google Maps-a. Ne znam da li sam ovime išta dobio.

Izasao je 5.1.11.1A.
Je l` prelazio neko sa G na A verziju? Pitam zbog GP stora, pitala sam i ranije, nego niko nije odgovorio.. Mora li nesto da se namesta?

ja sam presao i meni radi GP normalno.

@Altru izaslo je meizufans... Do sada je uvek nedugo zatim izlazila i G verzija ali je sada nema. :)

Poslednja izmena:
I meni prvi put da je sam nešto ponudio, tj. da je pronašao apdejt. Juče sam prešao na 5.1.11.0G, samo sam prihvatio "restart and update" i sve je sam odradio. Po ulasku u sistem, sam mi je izbacio da fale GMS i ponudio da instaliram (preko HotApps). Sva podešavanja je zapamtio i sve radi normalno (nisam primetio nikakvu razliku).

Meni ponudio isto, sve proslo glatko, automatski ponudio google services da se instalira. Zasad radi fino, ne znam sta su specijalno ispravili.

meni je verziju 5.1.11.1A ponudio tek kad sam uključio da dobijam i beta fw kao ponudu za update...tako da je to beta čisto da znate...

Momci, kako da se podesi na 5.1.11G verziji ono cropovanje screenshota?
Kad sam instalirala sistem ponudio je tu opciju, samo tada i vise ne. :D

Momci, kako da se podesi na 5.1.11G verziji ono cropovanje screenshota?
Kad sam instalirala sistem ponudio je tu opciju, samo tada i vise ne. :D
Drzi power i volume up dugme dok ti se ne pojavi opcija.

Bio sam na verziji 5.1.6 i sve je dobro radilo. Onda je poceo da zeza dialer sa poznatim problemom. Sporo ucitavanje kontakata, ne prikazivanje pozivaoca.. Updatovao sam ga na 5.1.10 i nista se nije promenilo. Jedan foumas je napisao da je postavio negde resenje, ali ja ne mogu da ga nadjem. Molim za pomoc.

Bio sam na verziji 5.1.6 i sve je dobro radilo. Onda je poceo da zeza dialer sa poznatim problemom. Sporo ucitavanje kontakata, ne prikazivanje pozivaoca.. Updatovao sam ga na 5.1.10 i nista se nije promenilo. Jedan foumas je napisao da je postavio negde resenje, ali ja ne mogu da ga nadjem. Molim za pomoc.
Iskljuci sync, obrisi cache i data iz contacts app i istoriju poziva, ukljuci sync i to bi trebalo to da bude.

Možda nije najbolje mesto za to, ali da vas pitam - da li koristite neke zasebne aplikacije za upravljanje i podešavanje notifikacijama?
Primetio sam u poslednje vreme npr. da mi za Skajp nekada uopšte ne izbaci notifikaciju da je stigla poruka, a najviše bi mi odgovaralo kad bih mogao zasebno da podesim način rada i tonove notifikacija za zasebne, najčešće korišćene aplikacije - za mejl, skajp, viber, sms i sl.

Ne znam kod vas, vidim da niko ne spominje, ali meni je na 5.1.11.0G kamera jako lošija. Slike koje pravi su užas, posebno kada se prave u zatvorenom prostoru i veštačkim svetlom. Pričam o auto podešavanjima..
Nisam hteo da se vratim na prerhodnu verziju, već sam tragao za alternativnim aplikacijma. I izdvojio bih jednu; ima još dobrih, ali CAMU je stvarno sjajna. Izuzetno jednostavan interfejs, bez gomile nekih podešavanja, koje niko ne koristi. Mislim i da to jeste poenta dobre aplikacije na telefonu - da pravi dobre slike u auto modu, dok za sve ostalo postoje fotoaparati.
b8d6038e3946b29e61514ae48913c6f0.jpg

Možda nije najbolje mesto za to, ali da vas pitam - da li koristite neke zasebne aplikacije za upravljanje i podešavanje notifikacijama?
Primetio sam u poslednje vreme npr. da mi za Skajp nekada uopšte ne izbaci notifikaciju da je stigla poruka, a najviše bi mi odgovaralo kad bih mogao zasebno da podesim način rada i tonove notifikacija za zasebne, najčešće korišćene aplikacije - za mejl, skajp, viber, sms i sl.
Baci pogled na temu Android softver, pisano je ako se ne varam 20-30 strana unazad bas za notifikacije.

Hvala, slabo pratim te teme, zato i pitah ovde, da vidim da li neko konkretno na ovom modelu koristi nešto posebno za notifikacije, pa da me uputi iz prve ruke, bez duge pretrage i iščitavanja, ali vidim da je slaba vajda. :)

Inače, i ja sam baš juče primetio da su fotke pod veštačkim svetlom blagi užas, ali pošto ionako retko koristim kameru, nisam pomislio da je do novog softvera, nego da su jednostavno mogućnosti kamere takve. Proveriću ovaj Camu.

Vrh Dno