Šta je novo?

Meizu m2 note

Jel ne mrzi nekog da proba ovo na Flyme 5? Mislim na one sto nemaju mrezu (kao i ja). Mene mrzi opet da flesujem, pa ako ne radi da se vracam, jer imam milion cuda sad na sistemu....

prvo zapisite oba imei broja dok ste na flyme4, pa ih prekucajte posle na flyme5.... trebalo bi da resi onaj problem... nisam nigde procitao ovo,vec mi palo na pamet,pa sam trazio uputstvo kako upisati imei na MTK telefonima

Ja sam isto to video i hteo da pokusam ali na flyme 5 uopste nema cds information. Niti bilo kakva slicna opcija. Na flyme 4 je ima...

Sve mislim da ima veze sa telenorom i zakljucavanjem telefona.

Ja sam isto to video i hteo da pokusam ali na flyme 5 uopste nema cds information. Niti bilo kakva slicna opcija. Na flyme 4 je ima...

Sve mislim da ima veze sa telenorom i zakljucavanjem telefona.

procitao sam da neko ne moze da nadje CDS kada kuca taj kod u dialeru. Ali preko mobileuncle kada se otvori,ima.

Mrzi me opet da flesujem ***.

Primetio sam da chat heads opet radi dobro na novi. Vise ne treperi.

Da li neko ima problem sa onim senzorom za gašenje ekrana prilikom poziva... Proksimiti senzor valjda :-D
Ne gasi ekran, resetujem telefon, krene da radi neko vreme i opet zakuca tj ne gasi ekran...
Isto se desava i posle fabrickog reseta tako da nije do neke aplikacije, vidzeta...

Da li imaš neku foliju preko ekrana? One umeju da prave problem.

Nisam stavio foliju i probao sam sa kalibracijom... I dalje isto...
Ma vratiću telefon telenoru pa neka se oni cimaju...

Pozdrav svima! Jedno (ili mozda dva [emoji4]) brza pitanja u vezi telefona. I jos brzi odgovori ako je moguce hehehe...

Uzela supruga M2N u Telenoru pre neki dan. Dosao je sa Flyme-om v4.5.3I. Pri pokusaju azuriranja kaze da nema novije verzije. Da li smem slobodno da flesnem v4.5.4.2I sa njihovog sajta? Nisam imao vremena da citam temu od pocetka. Prelistao sam desetak poslednjih strana ali verujem da ste pisali o tome...

I jos jedna stvar. Da li je neko imao i isto tako uspeo i da resi problem sa WiFi wakelock-om? Koliko sam uspeo da primetim za ovih par dana je da Android OS srce bateriju kao lud. A uzrok je vidim upravo "EINT wakelock"...

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Da li imate problema sa WiFi i radom sa dve kartice. Naime, dešava se da neke aplikacije neće da rade sa WiFi a hoće sa mobilnim netom. Nekad neće sa mobilnim netom a hoće preko WiFi. Čini mi se da se problem javio kada sam ubacio još jednu sim karticu. Da li ima veze na koje mesto je ubačena telenorova kartica vezana za paket i mobilni net i mis kartica samo za razgovore.

Da li imate problema sa WiFi i radom sa dve kartice. Naime, dešava se da neke aplikacije neće da rade sa WiFi a hoće sa mobilnim netom. Nekad neće sa mobilnim netom a hoće preko WiFi. Čini mi se da se problem javio kada sam ubacio još jednu sim karticu. Da li ima veze na koje mesto je ubačena telenorova kartica vezana za paket i mobilni net i mis kartica samo za razgovore.

Ja nemam taj problem, koristim dve kartice, cak i menjam net izmedju njih dve par puta mesecno. Sve radi bez problema

Da ne ispadem smešan, ali evo šta se desilo kod mene. Preko TELENORA UZEO M2 note. Ubacio sim karticu, update flyme preko sajta. Sve radi ok.Preko wifi i preko mobilnog neta. Ubacio poslovnu mts u drugi slot i... Svaku aplikaciju sam morao da izbrišem i ponovo instaliram da bi imale pristup internetu. Svašta!

A jel ti onda rade kad opet prebacis na telenor?Sad sam pitao ortaka kako je kod njega, posto isto koristi dve kartice razlicitih operatera(lelekom i telesmor), kaze radi najnormalnije.

A jel ti onda rade kad opet prebacis na telenor?Sad sam pitao ortaka kako je kod njega, posto isto koristi dve kartice razlicitih operatera(lelekom i telesmor), kaze radi najnormalnije.

Pa radi za sad. Čudno ali svaku aplikaciju koja koristi net sam morao da ponovo instaliram. Trenutno mi je loš signal ali aplikacije imaju pristuo netu i preko telenora. Meni je telenor za net i privatno, a mts samo za posao bez neta.

Poslednja izmena:
Imam jednu karticu. Desava mi se da nece da predje sa wi-fi na mrezni net, nego moram da iskljucim wi-fi rucno pa se tek onda prebaci?

Doslo do nekog manjeg baga onda, cim niko drugi ne prijavljuje takvu situaciju.Mozda bi bilo ok i da si restartovao samo, al bitno da ti radi sada.

Da se upišem i ja kao vlasnik ovog telefona. Na poslu sam koristio sticajem okolnosti i MX5 kao test model za kompaniju, ali smo na kraju odlučili za M2 note - MX5 je preskup na paketima u odnosu na performanse koje pruža. U realnom radu između M2 note i MX5 nema bitne razlike, osim ako ne ganjate zahtevne igrice. Razlika postoji u kvalitu fotografija zadnje kamere kao i u samoj izradi aparata, ali nekako nije to toliko sad preterano da bi se doplaćivalo toliko. Tako da sam veoma zadovoljan sa ovim. Čak, iako je malo lošiji ekran, M2 note ima lepši prikaz boje (realniji).

Flyme je 4.5.3I, s tim što sam uvideo samo jedan problem = kad instaliram novu aplikaciju on napiše da je kreirao shortcut ali ikonice nema. Pojavi se tek ako svičujem u opcijama da prikazuje ikonice u Flyme stilu (i obratno ako je to uključeno opet se ne pojavi ikonica pa moram da isključim). Ili moram da ga restartujem da bi video ikonice sveže instaliranih aplikacija.
Da li je neko imao takav problem?

Ostale probleme koje su navedene u celoj temi nemam, čak i widgeti rade odlično, samo ovaj problem sa kreiranjem ikonica kad se instalira nova aplikacija. Telefon je iz Telenora, ne znam ima li to neke veze.

Ne verujem da nema razlike u realnom radu. Mozda ako svrljas po sistemu samo. Pokusaj da otvaras FB, messenger i slicne aplikacije, videce se primetna razlika sigurno...

Moj kineski drugar je krenuo da krcka kod slota za sim i sd karticu...imam garacniju, nikada nije padao aparat, cuvan, mazen, pazen...ne znam da li ce Telenor da uvazi ovo kao defekt, te da dobijem neki nov ili da ovaj bude servisiran.

Kakav sam ja meni pametnjaković. U aplikaciji bezbednost sam 'ladno za sve programe isključio pristup neku misleći da time isključujem praćenje potrošnje podataka. Šojić na kub.

Pa da sve treba zeleno a ja metnuo na sivo

Poslednja izmena od urednika:
Tu samo oznaci one aplikacije koje zelis da se pokrecu/da rade u pozadini.

Misli na pristup netu.

Ne vidim takvu opciju.U security ima samo opcija da se iskljuci/ukljuci auto-launch, notifikacije i da se stikliraju/odstikliraju aplikacije za rad u standby rezimu.

Pozz,interesuje me kakvi su utisci posle 2-3 meseca koriscenja ovog telefona:kvalitet izrade,usporenje ...
Za koliko vam je vremena telefon stigao iz Kine i kako ste prosli na carini?
Dvoumim se izmedju ovog i redmi note2,ali mi je baterija ipak bitnija kao i kvalitet izrade.

Posle nedelju dana koriscenja nije se promenio prvi utisak, odlican telefon u svakom pogledu (display/brzina/baterija)

Ima par sitnica koje mi se ne svidjaju, mozda to srede u nekom narednom update-u

1. Ikonice za status bar (ja sam mislio da ikonica za status ide uz instalirane aplikacije...) Nikad ne znas koje obavestenje je stiglo...
2. Nema english UK jezik, kad podesim US english datum je u formatu mesec/dan/godina
3. Ne mogu da poredjam aplikacije po velicini (moze preko one security aplikacije)
4. Kad podesim alarm, verovatno gde treba da pise OK ili SET, pise neki kineski znak
5. Nema onaj brojac za propustene pozive/sms itd
6. Kontrola jacine zvuka je lose resena, morao sam da instaliram neki widget

Jesu sitnice ali 1-5-6 mi bas smeta

Poslednja izmena:
5 se resava uz nova launcher i tesla unread.
1 uz modul meizu notifications za xposed
6 uz modul flyme tools za xposed

I meni je alarm normalan,tamo u satu...

Ja sam mislio da ovo sve treba da radi out of box, bez dodadnot cimanja :trust:

Nazad
Vrh Dno