Šta je novo?

Meizu M1 Note

Nisam imao vremena da isprobavam detalje, sve fotografije sam uradio na brzinu u auto modu. Ima manual mode, može da se podešava shutter speed od 1/1000 do 10s, ISO 100 do 1600, Exposure compensation, i Focal length. Meni deluje i više nego dovoljno za telefon. Vidim da ima neke "Instagram" efekte ugrađene, i mislim da će većini to biti bitnije od ručnog režima. Imam Canon S110, pa mi foto mogućnosti telefona i nisu nešto bitne.

Poslednja izmena:
Lep telefon, baš lep. Odlično izbalansiran hardver, dobra cena i veliko ime.
Ja sam toliko zaboravio na iphone, samsung, htc i ostale da sada kada cujem Meizu, pomislim na broj 1 brand u svetu. Mnogo mi zvučnije deluje Meizu od Samsunga kada su telefoni u pitanju. Čudan osećaj. Lol :)
Potpuno sam nezainteresovan za Galaxy seriju. To mi je bilo lepo do S2 oznake. :)
Note sam malo duze zeleo i pratio. Verovatno samo zbog veličine. :)

Poslednja izmena:
Nisam imao vremena da isprobavam detalje, sve fotografije sam uradio na brzinu u auto modu. Ima manual mode, može da se podešava shutter speed od 1/1000 do 10s, ISO 100 do 1600, Exposure compensation, i Focal length. Meni deluje i više nego dovoljno za telefon. Vidim da ima neke "Instagram" efekte ugrađene, i mislim da će većini to biti bitnije od ručnog režima. Imam Canon S110, pa mi foto mogućnosti telefona i nisu nešto bitne.

e pa da, baš to sam hteo da te pitam :)
što nisi i meizu naštelovao slično kao canon pa takve fotke odradio? ISO 100 i ss koliko treba, da se vidi best shot od oba. iso 1500 ne govori ništa realno :D a vidim imaš i kako da ga fiksiraš jer si canonom fotkao na 3.2s...
mogao bi tako nešto da opališ ako te ne bude mrzelo

Imam gorila pod, ne mogu da našrafim telefon. Videću da naslonim na nešto pa da uradim ručna podešavanja.
Inače, jutros sam malo pojačao ekran i zezao kolege sa Iphone 6 i Xperia Z2. Vidim, nije im svejedno, nije ljuta Kina za šalu. Na stranu što dok su u bamperima Meizu izgleda bolje i od jednog i od drugog.

Odlična recenzija. Lepa ta Norveška. Meni Shenzen napisao $49 i obeležio da je gift. Naravno, odmah sam tražio da im pošalju originalni račun na mail, da budem spreman za carinu. Našima lako može da padne na pamet da mi carine po ceni MX4, nikad se ne zna.

posebno što ovde gde živim nisam platio nikakve dodatne troškove za njega.

Napisao covek :)

Stavio mu kinez 40-50 dolara i nista ga nije izaslo. *** poverenje, a ne ko ovi nasi, moraju sve da provere, ne veruju nam :d

To je verovatno kada je cena veca, pa onda ide carina i PDV, ali posto je bilo ispod te cifre nije nista platio.

Evo za ljubitelje fotografije i jedno poređenje u mraku. Podešavanja su bila vreme ekspozicije 10s, blenda f2.2. Na Canonu je bio ISO80, na Meizu ISO100, i na Meizu sam morao ručno da podesim fokus. Potrudio sam se da bude što ravnomerniji treman. Meizu me baš pozitivno iznenadio, nisam imao neka očekivanja u ovom delu, naročito jer mi fotografske mogućnosti telefona i nisu preterano bitne.

Meizu M1 Note

Canon S110

Odličan je ovaj ručni režim. Mogu uz stalak (koji nemam) baš lepe fotke da se izvuku.

danas sam malo cackao kameru, nisam pronasao gde se menja to za rucni rezim.
Dada video sam sad, treba da se izlista na manuel i onda daje opcije za podesavanje.

Poslednja izmena:
Imam dva dana da nadjem fon po cuvenih 999 yuan-a, ali mi ne polazi za rukom :) Svugde je sold-out po toj ceni. Jel' moze mala pomoc ? :)
za 1150 ga nalazim lako, ali po ovoj ceni koju Meizu reklamira, nema ga nigde :)

To je bila cena za web kupovinu (promotivna?), i na njihovom sajtu stoji da je rasprodat. Verovatno ćeš morati da se pružiš za tih 150 yuna više.

U radnjama je skuplji za tih 150 yuana. Tako je od starta prodaje.

Valjda u toj skupljoj varijanti dobijes i neke giftove ?

Poslednja izmena:
Imam dva dana da nadjem fon po cuvenih 999 yuan-a, ali mi ne polazi za rukom :) Svugde je sold-out po toj ceni. Jel' moze mala pomoc ? :)
za 1150 ga nalazim lako, ali po ovoj ceni koju Meizu reklamira, nema ga nigde :)

Daj uzmi i meni jedan hahaha

Stigao je i beli. Baš fino izgleda u Nillkin frosted futroli.

M1 vs M1 (front).jpg

M1 vs M1 (Back).jpg

Ma oba su lepa. Opušteno bih kod kupovine uradio eci peci pec pa koji ispadne. :)

Ovaj nillkin frosted nije los.. Kakav je na dodir,kao guma ili ? I da li je dovoljno tanak ?

A gde gledaš? Ukazala mi se prilika da mi prijatelj prijatelja kupi i donese telefon iz Kine.

^ Odlično. Hvala. :)

Ovaj nillkin frosted nije los.. Kakav je na dodir,kao guma ili ? I da li je dovoljno tanak ?
Nije mekan kao obična guma, nešto između gume i plastike, bočne strane su izuzetno čvrste, jedva sam je skinuo posle. Nije puno debela, vrlo fino izgleda ova bela+bela varijanta, i baš je prijatna na dodir. Jedina mana je što su prednji gornji i donji deo nepokriveni. Mislim da je standardna gumena ipak praktičnija, kod nje mi je samo nezgodno da skidam poklopac za USB i stavim na punjenje u mraku...

M1 note uskoro i kod nas u ponudi...videcemo kakve ce cene biti...

Ako bude u telesmoru biće jeftinije na oglasima nego iz Kine. :)

Ne znam da li sam samo ja u pitanju, ali mi je m1 note zanimljiviji telefon od mx4. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno