Šta je novo?

mehanicki kvarovi kod XORO 415

shone-duco

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
301
Posedujem XORO 415 sa kompletom zvucnika XORO 512. S obzirom da nisam neki sluhista, tako da ne zahtevam ekstara kvalitet zvuka, zadovoljan sam kvalitetom reprodukcije slike i zvuka, ali imam jedan problem.
Vec mi se dva puta desava da prilikom reprodukcije filme dolazilo do prekida pri cemu nisam uspevao da izvadim disk niti pak da ga ponovo pokrenem dok ga nisam odneo u ovlasceni servis gde su mi rekli da je u pitanju kvar motora.
Interesuje me da li jos neko ima iste probleme, odnosno da li je XORU to "urodjena mana" ili sam samo ja te srece da se kod mene "mehanika" kvari vec dva puta. :zgran:

Nesto slicno se i meni desilo prosle nedelje sa 415-icom. Zablokirao se u sred nekog filma... ukljuci-iskljuci (x10), uspeo da izbacim disk. Sutra probao drugi disk i jedva uspeo da mi otvori vratasca... ubacio disk - nista :( Namucio se da ga izvadim i odneo na servis. Salju ga kao za Suboticu pa cu videti sledece nedelje kada stigne sta je bilo u pitanju.
Ne ocekujem ja za ~100€ cuda, ali bi bar mogao par godina da sljaka, a posle ...

Ti si bre za ono koliko si ustedeo na pojacalu i zvucnicima mogao ozbiljan DVD plejer da pazaris! :d :p

Pozdrav, drugar! :wave:

Vise sam planirao da se otvorim za CD player. Ovo mi treba samo za trcanje ...
Pozdrav

shone-duco je napisao(la):
Posedujem XORO 415 sa kompletom zvucnika XORO 512. S obzirom da nisam neki sluhista, tako da ne zahtevam ekstara kvalitet zvuka, zadovoljan sam kvalitetom reprodukcije slike i zvuka, ali imam jedan problem.
Vec mi se dva puta desava da prilikom reprodukcije filme dolazilo do prekida pri cemu nisam uspevao da izvadim disk niti pak da ga ponovo pokrenem dok ga nisam odneo u ovlasceni servis gde su mi rekli da je u pitanju kvar motora.
Interesuje me da li jos neko ima iste probleme, odnosno da li je XORU to "urodjena mana" ili sam samo ja te srece da se kod mene "mehanika" kvari vec dva puta. :zgran:

Nekoliko modela plejera koji se prodaju kod nas imaju sličan problem.. Problem je vezan za kvalitet električne mreže, a to kod nas i nije na nekom nivou. Uglavnom, prosta zamena istim motorom nije rešenje, zato se i javlja ponovo i ponovo. Za takve slučajeve kod Trioteca smo morali da, u saradnji sa fabrikom, izvršimo izmene u elektronici/mehanici plejera da bi mogli uspešno da se nose sa našom mrežom, tako da se u najnovijoj seriji uređaja ti problemi više ne pojavljuju. Ljudima koji imaju starije uređaje i kod kojih se pojavi takav problem uređaj unapredimo na novije specifikacije i to je to.. Zvuči neozbiljno, ali ljudi po fabrikama nemaju "srpski šteker emulator" :smash:.

Naravno, ljudi iz centra grada nemaju nikakvih problema, dok oni iz prigradskih naselja ili zgrada sa lošijom/ne preterano kvalitetnom instalacijom predstavljaju kritičnu grupu.. U svakom slučaju, kapiram da ni u Xorou ne sede skrštenih ruku i da znaju o čemu se radi.

Pa da... I Valek je iz sela koje se zove Novi Sad... :S:

Citam ti ja ovaj topic pre 3-4 dana i razmisljam dal da napisem da je ta fora kada dolazi do prekida pri reprodukciji iskljucivo vezana za (ne)kvalitet medija, u smislu da je disk zaprljan ili izgreban, posto se meni to desilo x puta na Xoro-u 415, kad ono, ne lezi vraze, juce mi vrisne Xoro na tu foru, sa savrseno dobrim medijom :) Citaj: smracili ste mi DVD.

Naravno, zavrsio je u servisu, i sad ih cekam da odrade to sto treba da odrade (ne znam o cemu se konkretno radi, ali su simptomi koji se ovde pominju - ne cita disk i neretko ga ne izbacuje kako valja, uz izvesno krckanje koje se cuje na par sekundi, odmah posto se pojavi no disk poruka), u narednih nedelju dana.

Snejkovo objasnjenje zvuci racionalno, te je moguce da mi se desilo tako nesto, s tim sto se onda postavlja pitanje koliko su ljudi u Xoro servisu spremni da odrade to sto on pominje ("unapredjivanje na novije specifikacije") u kontekstu izmena u elektronici koje nece samo zakrpiti problem na neko vreme, vec ga odloziti zauvek.

Ali nebitno, ne sumnjam da cemo valek i ja cemo tu tezu proveriti u praksi, na svojoj kozi aka DVD-ju.

Poslednja izmena:
ispravka kvara

Moja greska u rukovanju. Spala nalepnica kojom sam obelezio CD ustvari delimicno se odlepila

Svaka cast na iskrenosti. ;)

drugar iz novela mi je rekao da ne drze vise xoro jer su imali oko 70% vracenih uredjaja na reklamacije u prvih mesec dana!! losa serija, or what?!

Mojim matorcima se zaglavio disk u XORO 415 pre nekoliko meseci :)
Rasrafis i imas sta da vidis, disk stoji na tray-u, ali sa strane...smakao se!
Blago zadignut. Otprilike je bilo dovoljno da ga prodrmam i disk bi pao na svoje mesto, a bio mi cim da ga nosim u servis, pa ga otvorio....ionako ako dodje do nekog ozbiljnijeg kvara garanciju mogu da upotrebim, svi znamo gde :d

Jedva cekam da se opet zakuca, pa da vidim jel prolazi ova teorija da bi se disk vratio na svoje mesto kada protresem uredjaj :D
Napomena: ne pokusavajte ovo sa svojim XOROm ;)

Ja imam Xoro 402+ kome je taman istekla garancija, ali bih ga svejedno odnela u ovlasceni servis, kada bih znala gde ima isti u Beogradu.
Ne mogu da pronadjem garantni list gde ima taj spisak, pa bih zamolila da me neko prosvetli. Inace, nisam nista sa njim radila u smislu podrske sa interneta i bilo kakvog flesovanja. Jedino sam gledala filmove i ponekad slusala mp3. I samo je riknuo - vratanca nece da se otvore/zatvore, a ne pomaze shok sa strujom. Hvala ako me uputite na ovlasceni servis.

Koliko se secam glavni servis je ETC servis u Francuskoj ulici, broj je mislim 48. Pozdrav.

xoro je kanta.Imao sam ga.Radio je ok ali je kvalitet audio izlaza bio jadan.Duplo bolji od njega je weg koji je mnogo brzi i ima daleko bolji audio izlaz(ko voli da cepa koncerte preko 5.1).A weg je nasa firma.I oni sklapaju kineske delove.Medjutim,prezadovoljan sam.Prosto neverovatno.
Shto se tiche Xoro,moj model je jedan od prvih.Nikakvih problema nisam imao sa "loader-om".Ovi ostali su navodno isti ali ipak nisu.Bio sam prisutan kad je nov Xoro u televiziji zaglavio koncert grupe Toto pa su podilkaneli.Neshto tu nije u redu i nebih nikome preporuchio taj dvd player.

Snejk je napisao(la):
Zvuči neozbiljno, ali ljudi po fabrikama nemaju "srpski šteker emulator" :smash:.

Naravno, ljudi iz centra grada nemaju nikakvih problema, dok oni iz prigradskih naselja ili zgrada sa lošijom/ne preterano kvalitetnom instalacijom predstavljaju kritičnu grupu.. U svakom slučaju, kapiram da ni u Xorou ne sede skrštenih ruku i da znaju o čemu se radi.

Ajde molim te, pa kao da ljudi ovde kupuju samo te shit player-e i za bolje elektronske kucne uredjaje ne znaju. Znaci, proizvodjaci ostale kucne tehnike po svetu imaju "srpski šteker emulator", jedino ovi nesrecnici koji prave xoro, triotec i slicne svetski poznate marke, za nas siromasne glodare, nemaju. Zanimljivo razmisljanje. Ako smo siromasni, nismo tupavi.
Navedeni proizvodi su najnizeg kvaliteta i kao takvi, naravno da ce da prave nebulozne probleme. Kupis onaj od 200 jesha, e, taj ima ugradjen taj steker emulator i nemas nikakvih problema.

Poslednja izmena:
bobiska je napisao(la):
Ajde molim te, pa kao da ljudi ovde kupuju samo te shit player-e i za bolje elektronske kucne uredjaje ne znaju. Znaci, proizvodjaci ostale kucne tehnike po svetu imaju "srpski šteker emulator", jedino ovi nesrecnici koji prave xoro, triotec i slicne svetski poznate marke, za nas siromasne glodare, nemaju. Zanimljivo razmisljanje. Ako smo siromasni, nismo tupavi.
Navedeni proizvodi su najnizeg kvaliteta i kao takvi, naravno da ce da prave nebulozne probleme. Kupis onaj od 200 jesha, e, taj ima ugradjen taj steker emulator i nemas nikakvih problema.

Pa poenta je baš u tome.. Ne može dvd plejer da košta 30ak evra i manje u fabrici a da ima bog zna kakvo napajanje i štagod.. Uglavnom je poenta da se sa tim jeftinijim komponentama proizvod mora adaptirati da bi izgurao sve uslove eksploatacije, onaj što je super kvalitetan i košta 4 puta toliko je dobar bilo gde. To je valjda potpuno jasno.

Mali offtop ali da prijavim da je meni danas capio triotec dxm1000 koji je jako malo koriscen.. sad nece eject cita samo kad se njemu hoce itd...
Izgleda se stvarno ne isplati kupovati ove jeftinije pleyere

E sad ja sam mozda malo dosadna, ali zna li neko koji je to ovlasceni servis u Francuskoj i koji je broj 44 ili 48? Da ne idem za dzabe. Hvala.

Snejk je napisao(la):
Pa poenta je baš u tome.. Ne može dvd plejer da košta 30ak evra i manje u fabrici a da ima bog zna kakvo napajanje i štagod.. Uglavnom je poenta da se sa tim jeftinijim komponentama proizvod mora adaptirati da bi izgurao sve uslove eksploatacije, onaj što je super kvalitetan i košta 4 puta toliko je dobar bilo gde. To je valjda potpuno jasno.

Razumeli smo se, poz.

agata je napisao(la):
E sad ja sam mozda malo dosadna, ali zna li neko koji je to ovlasceni servis u Francuskoj i koji je broj 44 ili 48? Da ne idem za dzabe. Hvala.

Provereno:

Francuska 44
Tel: (011) 339-1330
Tel/Fax: (011) 339-1621

Pozdrav...

xoro 415

imam xoro 415 vise od godinu dana, silver je boje i nemam nikakvih problema, cita samo rezance i mp3. povezna preko kompozitnog, radi progresiv za sad je sve ok. zat je kupio crni i posle 4 meseca je skvikno, otisao loder ili sta vec. Drugi dvd koji imam je pioneer 464. Prilikom nekih strujnih eskalacija prestao je da radi i odnesen na reklamaciju. posle 45 dana dobio sam nov uredjaj. Pionir je placen pre 3 godine 190 eura. Sa nasom strujom nijedan uredjaj nemoze da izadje na kraj, cena tu neigra nikakvu ulogu. Samo kvalitetna instalacija u stanu, kvalitetne uticnice, produzni i dobro uzemljenje ce produziti vek vasih uredjaja.

Da li se uopste isplati popravljati ove kvarove, ako je opravka 20tak EUR (tako mi rekose u ovom servisu u Francuskoj), a videh ima da se kupi neki FUEGO (!?!) za 3.500 din sa 2 godine garancije.
Pa sad, sta bi bilo pametnije pitam vas?

Pa sto si pazario Xoro?
Zato sto ima dobru sliku, dobro se snalazi sa DivX-ovima razlicitih formata i titlovima...

Ako i taj Fuego ima sve to, onda cemu razmisljanje... :)

Moja greska u rukovanju. Spala nalepnica kojom sam obelezio CD ustvari delimicno se odlepila

Nevalja lepiti nikakve naleprnice na dvd medije, ni male ni okrugle ni specijalne nalepnice bas za cd-e. razlog je prost nikad je nemozes nabosti bas u centar a ume pri velikim brzinama okretanja dvd-a da zanosi pa nemoze da se cita disk, obaska sto akas motor. Samo flomaster.

Nazad
Vrh Dno