Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Koja je to? Montech MKey TKL? :)

Bolju nisam imao, bar ne za te pare. Necu je menjati dok ne crkne. Mislim da cu naruciti jos jednu za svaki slucaj.
Bolje skupljaj pare za nešto bolje, ne škodi avanzovati.

Ne znam koliko je poznato ljudima, Mađari imaju barebone Keychron Q seriju za 70-120e. Alu kitovi za pristojan novac, nemaš PDV i carinske troškove jer ide preko KP, stiže brzo, možeš da biraš koje ćeš prekidače i capove...

Po meni, solidan sledeći korak nakon kineskih plastikanera, ako nekog zanimaju mech tastature...pa, Bože zdravlja, posle nešto kršteno.

Pa i da plastika završava posao, opet bih radije neki Keychron V Max barebone koje mogu da se nađu kod nas nego plastikanere od spolja. Osim ako je budžet toliko tesan pa je "daj šta daš"...

Kad već spomenu barbone, merkam DROP CTRL već duže vreme. Mogu je uzeti za 60e, jedino što je silver, pa me to malo koči, ali kako sam krenuo sa tastaturama ne bi me čudilo da mi uskoro bude u kolekciji.🙂
Da mi je neko pričao da ću se u ovim godinama navući na skupljanje tastatura, ne bih mu verovao. Samo da ne završim u nekoj instituciji za lečenje zavisnosti od tastatura.🤣😂🤣
IMG_4549.jpegIMG_4550.jpegIMG_4551.jpeg

Bolje skupljaj pare za nešto bolje, ne škodi avanzovati.

Ne znam koliko je poznato ljudima, Mađari imaju barebone Keychron Q seriju za 70-120e. Alu kitovi za pristojan novac, nemaš PDV i carinske troškove jer ide preko KP, stiže brzo, možeš da biraš koje ćeš prekidače i capove...

Po meni, solidan sledeći korak nakon kineskih plastikanera, ako nekog zanimaju mech tastature...pa, Bože zdravlja, posle nešto kršteno.

Pa i da plastika završava posao, opet bih radije neki Keychron V Max barebone koje mogu da se nađu kod nas nego plastikanere od spolja. Osim ako je budžet toliko tesan pa je "daj šta daš"...
Keychron Q5 Max tastatura od 220e mi je stigla neispravna, vracena i za sad sam zavrsio sa njima. Videcemo u buducnosti...

Kad već spomenu barbone, merkam DROP CTRL već duže vreme. Mogu je uzeti za 60e, jedino što je silver, pa me to malo koči, ali kako sam krenuo sa tastaturama ne bi me čudilo da mi uskoro bude u kolekciji.🙂
Da mi je neko pričao da ću se u ovim godinama navući na skupljanje tastatura, ne bih mu verovao. Samo da ne završim u nekoj instituciji za lečenje zavisnosti od tastatura.🤣😂🤣
Pogledajte prilog 476313Pogledajte prilog 476314Pogledajte prilog 476315
Preskoči, skupljaj pare za nešto bolje...

Prilozi

• IMG_3862.jpeg
    IMG_3862.jpeg
    330.9 KB · Pregleda: 41
  • IMG_3863.jpeg
    IMG_3863.jpeg
    323.4 KB · Pregleda: 52
Čini mi se da Womier radnja na Aliju ima razne jeftine shine-though capove...

Ja nešto nisam vidio kvalitetne, sve je ili ovo sublimirano kao što sam ženi kupio koje i ne radi baš najbolje, ili su ovi pudinzi koje ne volim, ili su baš basic boje i dizajn.

Retko gde ćeš da vidiš dye-sub providne, mahom su doubleshot...

Propast, propustih Everest Max, ko mi kriv kad nisam pratio temu, a taman tastatura sa numpadom, pritom odvojivim, pritom za nikakve pare...

Je l probao neko wisteria switcheve da mi da par informacija kakvi su?

@Astmario
Ja sam uzeo Nordic ISO i set keycapsova za 9 eura.
Prepakuješ dugmiće i imaš US.🙂

Meni deluje kao scam
Još pogotovo ovo:
1736971778580.png

Da, radnja reklamira gomilu markirane robe po smiješnim cijenama, svega su prodali neku količinu a ništa nema recenzije...

Plus "free shipping via FedEx"? Nema ništa od toga, lol.
Definitivno cvam.

Scam 100%
Poručio sam ja bio Ryzen 5700X3D od jedne takve radnje, free slanje Fedexom, 100% oko 250 ocena, u momentu poručivanja bez komentara korisnika. Samo par dana kasnije su krenuli komentari kako im ništa ne stiže i ljudi mahom otavljali jednu zvezdicu. Meni je Aliexpress vratio pare ali se prodavac cenjkao sa mnom u pokušaju da zaradi jedan dolar do poslednjeg sata pred istek dispute faze pre nego što se Aliexpress uključi. Samo ćete izgubiti pare na jedno mesec i po dana i nešto živaca ako to poručite.

Skroz korektne shine-trough kapice u Cherry profilu za nepunih 11$ koliko sam ih platio. Low profile varijanta u identičnoj kolor šemi je isto dobra, njih sam kačio.
Ima i drugih kolor šema...
Womier.
Uzeo i ja te keycaps, samo sam stavio crne akcente iz kompleta, tako mi bolje izgleda. Super je shine through, mnogo bolji od nekih drugih skupljih keycaps koje imam. Moja je north facing, tvoja je south. Zbunilo me kako kod mene jače sijaju, a ovo je min svetlo, prvi podeok.

Prilozi

• IMG_20250116_080631.jpg
    IMG_20250116_080631.jpg
    169.4 KB · Pregleda: 31
Pa tekst na caps je gore, tačno iznad north facing LEDa, normalno da jače sijaju.

Uzeo i ja te keycaps, samo sam stavio crne akcente iz kompleta, tako mi bolje izgleda. Super je shine through, mnogo bolji od nekih drugih skupljih keycaps koje imam. Moja je north facing, tvoja je south. Zbunilo me kako kod mene jače sijaju, a ovo je min svetlo, prvi podeok.
Da, kod tebe baš primetno jače sija 😀
Video sam da se pojavila Aula F75 Pro i navodno ona sada ima nort a regularna south.
Meni su stigle dve, na žalost obe south 🙄

To me uvijek zanimalo, u stvari - znam za materijale, cijeni se metal više od plastike... znam za softver/hardver, stabilnost i dugovječnost, podrška... šta dobija neko ko samo hoće pomalo da kuca i da mu je prijatno i da lijepo izgleda tastatura? U smislu da nije kolekcionar nego korisnik sa poprilično osrednjim navikama i potrebama? Čisto pitam za neko lično viđenje, pošto mi je sve to poprilično mutno s moje tačke gledišta.

pa upravo to, da mu je prijatno dok je koristi i da lepo izgleda.

neko se tako oseca sa tastaturom od 30$ neko sa tastaturom od 300$ a neko sa tastaturom od 3000$. nismo svi isti

Ma ne, to je jasno, nego koliko god gledam i čitam o hobiju, stalno se priča o "apgrejdu", pa me najiskrenije zanima šta je bolje osim subjektivnog utiska?

pa uvek je bolje metalno kuciste sa tegom od mesinga ili bakra (ili pvd) zbog resonance i zvuka. da nema onih stopica koje izdizu zadnji deo tastature iznad stola pa se stvara vazdusni dzep izmedju koji utice na zvuk. imas kvalitetnije switcheve koji su factory lubed, imas i manje online stores koje rade uslugu podmazivanja switcheva pa je to kvalitetnije, jer je handmade, a ne zbrzano u fabrici.
imas kvalitetnije stabilizatore, koji stvarno stabilizuju vece tastere, pogotovo spacebar pa nema onaj rattle kao kod jeftinih fabrickih tastatura.

a dosta toga je i subjective.

samo kvalitetno izradjeno kuciste na cnc kosta mnogo vise od mass produced tastature iz Kine.
i naravno nije ista cena proizvodnje custom kucista u fabrici u Kini, Americi i Svedskoj

ne kazem da je China junk, ima odlicnih custom tastatura made in China. cak i hvala njima jer sada premium tastature mozes naci za 300$ sto je bilo nezamislivo koju godinu pre

Iz DE u DE nema dodatnih dazbina (kao niti bilo koje EU clanice), imas naravno uslugu transporta da platis, ako se odlucis za to.

Nazad
Vrh Dno