Šta je novo?

MeGui (konvertovanje u MKV)

IgorJ83

Cenjen
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poena
151
Da li ima neko iskustva sa ovim programom? Imam problem sa konvertovanjem audio fajla. Koristim NeroAacEnc i obično imam problme sa izvlačenjem audio fajla iz filmova koji su na 2 CD-a. Ne znam da li iam konkretno veze sa tim ali to sam primetio. Ako neko može da pomogne bio bih mu zahvalan. :crash:

Ja sam kao nešto radio sa tim programom.
Moja iskustva su više negativna nego pozitivna.
Da se razumemo, programu ništa ne fali nego je za početnike jako težak za upotrebu.
uz MeGui moraš da imaš instaliran i AviSynth, kako bi napravio skripte da bi sa tim istim skriptama posle mogao da praviš 300 MB .mkv (matroška) filmove.

Uz .mkv filmove možeš da praviš i .mp4 filmove.

Sama "radnja" je veoma veoma duga ukoliko imaš spor računar (meni je "pravio" .mkv film od 300 MB čitava 3 sata, a računar mi je 1.7Ghz single core).

Ne verujem ni da je nešto brža sa boljim računarima.

Ono što najviše nervira je to što sam program ima 2-3 MB ili slično a update je (verovao ili ne) čitavih 70 MB pa ima da se smoriš dok ti ne skine sve potrebne komponente za program.

Srećom pa postoje tutorijali za pravljenje 300 .mkv filmova sa MeGui a kao preporučeni audio kodek je Nerov AAC koji si već pomenuo.

Nisam ti ništa novo rekao sa ovim tekstom, ali možda to ljude zanima pa ako nemaju živce da se "bakću" sa ovim neka odmah dignu ruke.

Evo tutorijal uz pomoć kojeg sam pre par meseci pravio mkv filmove.

Zanimljivost za one koji to ne znaju: Matroška (Ruski: Матрëшка) , popularniji kao MKV je ime dobio po čuvenoj Ruskoj igrački koja se kod nas zove babuška

Hvala na odgovoru... Ja radim sa ovim programom vec 2 godine i ustedeo mi je dosta prostora na HD. Imam samo problem kada hocu da konvertujem filmove koji su na 2cd. Sve ostalo je ok. U svakom slucaju hvala ti! 🙂

Nazad
Vrh Dno