Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

Ninoslav

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2008
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
iPad Pro 11”
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Megaupload, one of the internet's largest file-sharing sites, has been shut down by officials in the US.

The site's founder and others have been charged with violating piracy laws.

Federal prosecutors have accused it of costing copyright holders more than $500m (£320m) in lost revenue. The firm says it was diligent in responding to complaints about pirated material.

Investigators denied a link to recent protests against proposed piracy laws, according to the Wall Street Journal.

On Wednesday, thousands of websites took part in a "blackout" to protest against the Stop Online Piracy Act (Sopa) and the Protect Intellectual Property Act (Pipa).

http://news.cnet.com/8301-31001_3-57362152-261/fbi-charges-megaupload-operators-with-piracy-crimes/

Nisam probao ali sad ni one sjajne skripte za xbmc tipa icefilms i druge sigurno ne rade jer su vukle sadrzaj bas sa ovog servisa.... :(

Au! Ovi Ameri postaju gori cenzori od Kineza i Koreanaca zajedno...

Sad ce rapid i ostali news serveri da budu prvi sledeci na meti...
Samo piratebay svedski tracker sljaka sve u 16 i niko mu nista ne moze :).

Rapidshare je nemacki koliko sam skontao. Ne znam koliko lako mogu da ga ugase, tj koliko ce nemci saradjivati, EU barem za sad nije sluga velikih korporacija...

Ode moj najbolji saveznik u besomucnom dl-u...

Tuzni su ovi dani za slobodan internet :-\

Ako, i treba, kada su pare postale vaznije od postenja.

Mislim da je rapid svajcarski ili su im bar serveri u CH.

Po nekom mom misljenju, gurace ovo neko vreme dok se ljudi ne pobude. Bice tu dosta svadje. Tuzno je to sto su oni koji su i zapoceli pirateriju sada prave ovakve zakone. Sve zbog profita.

Pitam se samo sta ce biti sa nekima koji su platili premium paket i drzali 100% legalan sadrzaj na njemu?

Imam 2 godine uplacen MU :(

Ameri ni ne glasaju, glasaju kongresmeni i senatori.

Poceo mali napad Anonymous-a na americke sajtove kao odgovor na gasenje Megaupload-a. Trenutno su oboreni sajtovi: riaa.org, copyright.gov, justice.gov. Na ovom linku mozete pratiti koje sajtove Anonymous napada

"In response to today’s federal raid on the file sharing service Megaupload, hackers with the online collective Anonymous have broken the websites for the Department of Justice, Universal Music Group, RIAA and Motion Picture Association of America."

Kod:
https://rt.com/usa/news/anonymous-doj-universal-sopa-235/

eeeh, steta. On jedini radio kako treba za free usere :(

eeeh, steta. On jedini radio kako treba za free usere :(

Pa, nije bas tako. U poslednjih nekoliko meseci rapidshare radi mnogo bolje nego megaupload. Nema cekanja izmedju fajlova, max brzina non-stop i nema usporenja posle nekog vremena (neki limit u GB). :)

Ali je svakako tuzno sto se ovo desilo. Nadam se da ce uspeti da se izbore, kao sto se piratebay izborio. :)

[YOUTUBE]ygh3mPBFzhc[/YOUTUBE]

Rapid je cak po meni bio i ispred megaupload-a u poslednje vreme, bas zbog toga sto se nije cekalo izmedju fajlova i sto mi je brzina uvek u svakom trenutku bila maksimalna. Megaupload sam koristio ranije bas dosta dugo,dok je rapid jos imao one silne limite i dropove u brzini. Sve u svemu,ne verujem da ce se stati samo na megaupload-u. :(

E sad je whitehouse.org down, kao i fbi.com.

Poslednja izmena:
CEPAJ AKI (Anonymous) ! :D

@peja

A otkad su oni ( FBI i ostali ) na .COM ?

USA izigrava svetskog policajca,a ovakve akcije su inace vec najavljene i pre prvog gasenja The Pirate Bay-a.

Oba .gov (FBI i whitehouse) alive and kicking.

Ali zato justice.gov pao pa se povratio i opet je na patosu.

Vrh Dno