Šta je novo?

Megahalem pitanje

youngster

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
320
Sta mislite o megahalem oc edition sa gigatron sajta(dao bi link ali sam na mobu) uzeo bi bez fanova obican pa posle uzeo neku noktuu ali nemaju obican. Dolazi sa 2 fana 57 cfm (bar tako pise). Jel 57 dobro i sta mislite uopste o ovoj oc edition? Takodje jel ce moci da se izbori sa 920 na 4ghz?

Sta mislite o megahalem oc edition sa gigatron sajta(dao bi link ali sam na mobu) uzeo bi bez fanova obican pa posle uzeo neku noktuu ali nemaju obican. Dolazi sa 2 fana 57 cfm (bar tako pise). Jel 57 dobro i sta mislite uopste o ovoj oc edition? Takodje jel ce moci da se izbori sa 920 na 4ghz?

Dobar cooler si nasao , imam ga na svojoj masini iz potpisa I7 920 na 4.0 GHz HT off i vrsi funkciju (hladi) ;)

Overclock edition- xa, po prvi put cujem da ima takva varijanta Prolimatecha i znam da nema :) eto tako su ga nazvali ljudi ot Gigatron-a. Sigurno su mu dali takvo ime jer po principu Prolimatech Megahalem dolazi bez ventova, a oni su mu uboli dva veoma dobra venta i dali su mu ime "overclock edition".Znaci nemas potrebe da menjas ta dva venta, kuler je fantastican hladice tvoj core i7 920 bez nikakvih problema.

Nisu oni izmislili jer sam video istu stvar na nekom engleskom sajtu. Znaci dobri su ventovi? Koji su to ventovi i jel 57 cfm ok?

Pa ti nama treba da napises koji su to fanovi, na koliko obrtaja prave tih 57cfm i sl. U princpiu po meni je 57cfm prilicno malo, no radice posao u svakom slucaju!

Na mobu sam pa mi je teze nego vama al nema veze.

http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16802/28

Xigmatek ventilatori. A na linku stoji "Suggest Fan Speed 800~1200rpm". Ne znam da li sa tim suggest misle na to da preporucuju da se na toliko vrte ili sta :D ..

Znam da ima na izgled takav (ne znam oznaku ..) Xigmatek fan koji je 1500RPM. Da li su oni sa linka ti i da li imaju PWM ili ne, ne znam.

U principu je OK kupovina za te pare, trebalo bi samo ljude u radnji pitati koji su to tacno ventilatori na njemu ..

Sta je tacno pwm i jel je vazno(znam da ima veze sa konektorom za fan valjda)
i ja sam dorcolac btw

Komsija, PWM ti je mogucnost da softverski kontrolises fan tj. njegove obrtaje. Ukoliko su oni fanovi 1500RPM, onda bi ti svakako dobro doslo da mozes da ih smanjih na npr. 1000-1200RPM barem u idle rezimu :)

Hvala. Zvacu danas da vidim koji su fanovi mada neverujem da ce znati da mi kazu

Imaj u vidu i ovo, kod mene sa drugim ventilatorima u push/pull (Scythe S-Flex) ako pustim vent u pull-u da se vrti preko 1000rpm dolazi do nesnosnog zujanja. Ne znam da li je takva situacija i sa tim ventilatorima što dolaze uz njega ali ne bi bilo loše da ih pitaš da ti iskreno odgovore.

Ok. Sad vidim da ventovi imaju led. Jel moze to da se skloni?

Pa mogu da se izvade ili jos mnogo lakse da se samo preseku zicice do njih i nece svetleti.

Zvacu danas da vidim koji su fanovi mada neverujem da ce znati da mi kazu

Posto je ocigledno da je sam Gigatron nazvao onako svoje verzije Megahalems-a, onda oni mora da zapravo prodaju Megahalems i pride ti jos daju dva ventilatora ...I u tom slucaju ce sigurno znati specifikacije fanova (pogledace na kutiji, jel). A mozda bi isto tako mogli da ti prodaju i sam Megahalems ...

Gigatron ocigledno ima visaka ventilatora koje treba nekom da uvalja. Na njihovom sajtu u ponudi je Megahalems u kombinaciji sa Xigmatek, Scythe i Silverstone ventilatorima. E sad, za sve te ventilatore stoje iste specifikacije 57 CFM i 26 dB. Nesto mi to sumnjivo.

Upravo kao sto sam i mislio specifikacije na Xigmatek sajtu se ne podudaraju. U pitanju je Xigamtek 1253. Evo specifikacija.
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=77&type=specification
Ukolio ima PWM onda je to Xigmatek 1255. Evo specifikacija i za njega.
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=79&type=specification

Poslednja izmena:
Ako nisi zabelezio u gornjem postu sam napisao o kojim ventovima se radi :)

Poslednja izmena:
Xaxaxa, da primetio sam da specifikacije nisu tacne koje su objavili Gigatron a i imena koja su izmislili su bas kul :d

Poslednja izmena:
Po specifikacijama, radi se o ok fans, ja bih vise voleo da vidim Scythe S-FLEX, ali mislim da su i ovi Xigmatek ok.

Uzeo sam megashadow i jedan sflex sff21f fan 1600rpm. Ali imam sada problem. Fan ima 3pin konektor a uz njega dolazi 3pin na onaj veliki 4pin molex se to valjda zove sto moze sa napajanjem da se spoji. Kako ja da povezem fan da mogu da ga kontrolisem iz wina

Nikako, ubodi ga i vozi. Ili ga prebaci na 7V preko molexa, tako ces mu smanjiti broj obrtaja.

Da, zabodi i uzivaj, ako zelis mogu da nadjem i sliku kako da prespojis zice na molexu na 7V da bi utisao, tj. usporio ventilator, ali ne znam koliko si vican tome...

Bolje ubodi u plocu i vidi koliko i da li ti smeta buka.

Ne moras sliku. Necu da se zezam. Kolko onih pinova ima onaj konektor za fan na maticnoj iznad socketa?
Zeznuli su me u gigatronu, rekli mi da ima pwm

To sam ti i napomenuo u nekom od predhodnih postova. PWM fan je 4pin (jedna za uzemnjenje, jedna za 12v, jedna za RPM senzor i jedna za PWM). 3pin fan nema tu cetvrtu koja mu omogucava softversku regulaciju.

AKo ti je bucan na 1600RPM nije problem da se stavi na 7v ako imas npr. neki visak produznog ili sl. 4molex kabla - cisto da ne seces nikakve zice na samom ventilatoru.

Da li bi Megahalems Rev.B mogao da drzi CPU iz potpisa na def. Dakle, samo hladnjak, bez fana. A sta bi, kasnije, bilo mudro da se dokupi, mislim na fan, do 1500din. Eventualno P&P do 2000...
Zahvaljujem...

trebalo bi da moze,barem ovaj moj kuler na 800 rpm (sve def,oko 19C je bio idle,38c load),sa push/pull kombinacijom 1600/1400 na 3.8ghz idle 21 linx load 59C.

I to je vama dobro. A H70 ne valjda. 59 LinX je vama dobro. Mislim to je odlicno ali nije najbolje. Dobro je 52C na 4.0GHz kao meni, idle ne racunam jer mi je u sobi 27.
U stvari mogu i da racunam "terasa idle" bice 10C max.
U stvari sta 52. Bio je ispod 50 na 4.0GHz. Vi mrzite H70 inace tu nemaju veze temp.
4.1GHz 55C LinX dok je radio a to je 5 min. Stim sto nikada u tyestu nije povecao temp vise od one posle 5 minuta. I posle 2-3 sata bilo je isto ili manje od te.
Ja nikada nisam video 58C-59C na mom. Klok koji toliko zagreva ne moze da upali komp.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno